WSH-CGY: Vrana slår till med sitt första NHL-hattrick

Två NHL-omgångar stod på menyn natten mot måndag: Washington Capitals tog emot Calgary Flames medan Anaheim Ducks välkomnade Chicago Blackhawks till sin borg.
I Washington firade Alex Ovechkin 1100 NHL-matcher (alla med Capitals) medan Ryan Getzlaf fick ta emot publikens jubel i Anaheim för att ha spelat 1000 NHL-matcher (alla med Ducks).

När matcherna väl drog igång fick dock de välmeriterade veteranerna se betydligt yngre förmågor stjäla rampljuset. Jakub Vrana lyfte Capitals genom att slå till med sitt första hattrick i ligan, medan oändligt lovande backen Adam Boqvist fick igång Chicago Blackhawks genom att, i sin andra NHL-match någonsin, göra sitt första mål.
Nedan följer en summering av omgångens två NHL-matcher:
Washington Capitals - Calgary Flames 4-2 (2-2, 1-0, 1-0)
I Washingtons senaste match mot Buffalo blev det två mål. Mot Calgary var Jakub Vrana fast besluten att toppa den prestationen.
Den vindsnabbe forwarden inledde med att göra sitt första mål för kvällen 11.01 in på första perioden, läckert framspelad av Evgeny Kuznetsov. Dessförinnan hade Andrew Mangiapane gett Flames ledningen med 1-0. Fyra minuter senare slog Vrana till igen - denna gången via ett kvickt skott från snäv vinkel som smet in bakom Cam Talbot. Elias Lindholm kvitterade sedan till 2-2 via en styrning med bara sekunder kvar att spela av första perioden.
Jakub Vrana fullbordade sitt hattrick i andra perioden genom att slå in sin egen retur i samband med ett friläge - återigen framspelad av Kuznetsov. Lars Eller säkrade sedan Capitals seger genom att göra 4-2 via ett välriktat skott i nättaket i tredje perioden.
Men kvällens seger tillhörde Capitals 23-årige tjeck.
- Jag är inte förvånad - han har den nivån i sig, säger Eller till NHL.com/sv när Vrana kommer på tal. Det är inte så att jag förväntar mig att han ska göra tre mål varje match, men han är så pass skicklig att han kan göra det då och då. Ju mer erfarenhet han får, desto mer kommer vi få se sådana här prestationer. Han kommer göra många mål i den här ligan.
Vrana står nu på nio mål och fem assist efter 16 matcher.

WSH-CGY: Eller överlistar Talbot i powerplay

Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 2-3 ÖT (0-2, 1-0, 1-0, 0-1)
En rivstart såg till att ge Blackhawks ledningen med 2-0 i första perioden mot Ducks. Vem som ledde anstormningen? 19-årige Adam Boqvist. 9.21 in på första perioden slog den blågula supertalangen till med sitt första mål i National Hockey League; ett välplacerat skott stolpe in efter att backen smugit ner mellan tekningscirklarna. Det dröjde alltså bara till andra matchen innan Boqvist letat sig in i poängprotokollet även på NHL-nivå.
2-0 gjordes av Alex DeBrincat i powerplay, framspelad av Patrick Kane.
Ducks jobbade sig dock tillbaka in i matchen och lyckades hämta upp 0-2 till 2-2 över andra och tredje perioden, bland annat med en assist från jubilaren Getzlaf.
Väl på övertid såg dock Blackhawks till att ta hem tvåpoängaren. Målskytt? Den evigt rätt placerade Patrick Kane, framspelad av radarpartnern Jonathan Toews.

ANA-CHI: Toews, Kane ordnar vinsten åt Blackhawks

SÅ GICK SNACKET:
"Det är en dröm. Jag har alltid drömt om att göra mitt första mål i NHL. Jag såg inte var den gick in men jag hörde ljudet från stolpen." - Adam Boqvist om sin första fullträff i NHL.
"Det är så vi vill spela; med fart och hög press. Vi har bra snabbhet genomgående i vår laguppställning. Det är skönt att ha den typen av bredd." - Capitals tränare Todd Reirden om lagets framgångar den här säsongen.