WPG-TBL: Cirelli gör hat trick när Lightning vinner

När Tampa Bay krossade Vancouver i början på januari gjorde Carter Verhaeghe sitt första hat trick i NHL. I natt stod Bolts för en ny överkörning - och ytterligare en spelare gjorde sitt första hat trick.
Winnipeg Jets problem på hemmaplan fortsätter. Anthony Cirelli skickade in 0-1 efer dryga nio minuter innan Nikita Kucherov utökade till 0-2. Det hann bli 0-3 innan paus tack vare samme Cirelli som bröt in från vänster och överlistade Connor Hellebuyck med en fin dragning.

Kucherov stötte in fyran drygt sju minuter in i mittperioden sedan Bolts skapat ett par lägen på kort tid. Det var för övrigt ryssens tredje match med där han gör minst två mål på de senaste sex matcherna, fjärde för säsongen och 29:e i karriären. Verheaghe stänkte in 0-5 innan Jack Roslovic kunde spräcka Andrei Vasilevskiys nolla. Ryssen motade 17 av 18 skott enbart i den andra perioden.
Framåt var Bolts inte färdiga. Knappt åtta minuter in i tredje bröt Cirelli in i zonen tillsammans med Tyler Johnson i ett två-mot-ett-läge. Cirelli försökte få pucken runt backen och servera Johnson men pucken studsade på backens skridsko och in i mål. Därmed fullbordades Cirellis första hat trick i NHL.
- Det är så klart ganska speciellt. Det var mitt första och det är något jag kommer att minnas under resten av mitt liv. Det är inte enkelt att göra hat tricks i den här ligan så jag tar det jag får. Tredje målet var en turlig studs som tar på (Dmitry) kulikovs ben och in, sa Cirelli efter mathcen.
Alex Killorn spikade slutresultatet när han gjorde 7-1, vilket för övrigt var hans 300:e poäng i NHL.
Om det är en spelare som kan symbolisera Bolts marsch mot toppen just nu så är det kanske Andrei Vasilevskiy. Målvakten vann sin tionde raka start.
- Han är påslagen. Vi ver vad han kan och det har han bevisat, berömde backen Ryan McDonagh.
Winnipeg Jets har nu 11-11-3 som facit på hemmaplan, sjätte sämst i ligan.
Nedan följer en genomgång av fredagens övriga två matcher:
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)
Pittsburgh hoppade tillbaka till segerspåret efter 4-1-färlsuten mot Boston senast. Evgeni Malkin låg bakom segern med två målgivande passningar. Filip Zadina gav hemmalaget ledningen i powerplay i den andra perioden. Malkin serverade Bryan Rust till ett vackert kvitteringsmål i powerplay i slutperioden - hans 20:e fullträff för säsongen. På övertid serverade ryssen sedan Sidney Crosby för matchvinnaren - även det i powerplay. Crosby klättrade upp till 39:e plats i poängligan genom tiderna och har nu 1239 poäng i NHL - lika många som Peter Stastny. Detroits Frans Nielsen stod för sin 300:e assist i karriären.

DET-PIT: Crosby avgör på OT på Malkins passning

Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Sebastian Aho gjorde sitt 24:e mål för året när han styrde in 1-0 efter en vunnen tekning i offensiv zon. Efter det spikade dock Ducks målvakt Ryan Miller igen och veteranmålvakten motade 25 av 26 skott i matchen. Ducks kvitterade genom Erik Gudbranson i slutet av den första perioden. Matchen bjöd inte på fler mål under ordinarie tid. Sam Steel blev matchvinnare på övertid när han, vackert framspelad med en lång passning av Jakob Silfverberg, avgjorde på friläge på övertid. Hurricanes förlorade därmed första matchen utan skadade Dougie Hamilton. Ducks vann andra matchen i rad.

CAR-ANA: Steel gör matchvinnaren på friläge

SÅ GICK SNACKET:
"Det är ganska speciellt att göra 20:e målet här." - Bryan Rust, som växte upp i staden Pontiac, ungefär fem mil norr om Detroit
"Det är de små detaljerna som skadar oss. Vi vet att det är det enkla som fungerar, men vi köper inte in tillräckligt just nu." - Jordan Staal