LAK-VGK: Stastny gör sitt andra mål i matchen

Efter en fin 7-4-seger mot Nashville bjöds Staples Center ånyo på en bombastisk upplevelse. För majoriteten av fansen blev det dock en besvikelse då det var gästande Golden Knights som stod för det mesta. Redan efter knappt sju minuters spel hade Golden Knights kopplat greppet med en tvåmålsledning. Reilly Smith gjorde 0-1 efter 5:42 och Max Pacioretty utökade efter 6:59, assisterad av Shea Theodore och Paul Stastny. Och den trion skulle återkomma senare i matchen.

• Den första perioden var lite sådär men när vi fick ordning på det kunde vi börja rulla på våra kedjor, sa Paul Stastny.
    14:51 minuter in i mittperioden gick pucken från Theodore tlil Pacioretty till Stastny som gjorde mål för andra matchen i rad. Målet var också hans andra för året. Det tredje lät inte vänta på sig. Drygt två minuter senare var det dags igen.
    Precis som hans första mål i matchen kom det andra i powerplay. Ett snabbt kombinationsspel högt-lågt som snurrade bort Kingsförsvaret ordentligt gav Stastny ett bra läget för ett märskott, och det missade han inte: 1-4. Kings reducerade 4:24 in i slutperioden men det här var Golden Knights afton: bara 17 sekunder senare spikade Mark Stone slutresultatet - med en assistpoäng till Stastny, som dessutom stod för ett mål i lördagens 6-2-seger mot Calgary Flames.
    - Det är roligt, men de två poängen är naturligtvis viktigare. Idag spelade vi bra i powerplay och fick några viktiga mål när vi behövde det som mest. Vi spelade enkelt och skapade många chanser, avslutade Stastny.
    I och med vinsten tog Gerard Gallant sin 250:e seger i karriären som tränare.
    Här följer en genomgång av söndagens matcher:
    Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins 2-7 (1-1, 1-3, 0-3)
    Winnipeg fick se sin tre matcher långa segersvit bruten när Pittsburgh öste in sju mål för andra matchen i rad. Jake Guentzel, Zach Aston-Reese och Sam Lafferty nätade två gånger var för gästerna som även fick med Dominik Simon i målprotokollet. Hemmalagets mål gjordes av Mathieu Perrault och Dominik Simon. Sidney Crosby noterades för två assist och har därmed gjort poäng (3+7) i samtliga sex matcher den här säsongen. I Jets studsade Patrik Laine tillbaka in i poängproduktionen efter att ha gått poänglös senast mot Chicago Blackhawks. Laine gjorde en assist mot Pens och har nu gjort tre mål och åtta assist under säsongen.

WPG-PIT: Simon nätar på Crosbys passning

Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 2-5 (1-2, 0-2, 1-1)
Kings orkade inte stå emot Vegas anstormning och fick se sig grundligt besegrade. Jonathan Quick stod för 31 räddningar i hemmalaget men inte ens han kunde stå emot Vegas anstormning. Austin Wagner och Dustin Brown nätade för Kings.
San Jose Sharks - Calgary Flames 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)
Efter en historiskt dålig start på säsongen med fyra raka förluster har San Jose Sharks fått upp tempot. Söndagens seger var lagets andra i följd. Timo Meier spräckte målnollan när han gjorde 1-0 drygt tre minuter in i matchen. Kevin Labanc utökade ledningen. I den andra perioden reducerade Elias Lindholm med en fin styrning innan Tomas Hertl, vackert framspelat av Logan Couture, gjorde 3-1. Närmare än så kom inte gästande Flames. Återvändande Patrick Marleau spelades sin andra match i Sharks och noterades för en assistpoäng - hans första för året.

SJS-CGY: Labanc nätar efter samarbete med Hertl