CAR-NYI: Hamilton, Teräväinen i fint samarbete

De var ett av förra säsongens mest omtalade lag. Ett lag som visade att det gick att spela snabb, kreativ och framgångsrik ishockey - och samtidigt ha roligt tillsammans. Att döma av årets säsongsupptakt har Carolina Hurricanes behållit alla ingredienser i sitt framgångsrecept, men samtidigt lagt till en del nya. I natt besegrade klubben New York Islanders med 5-2 hemma i PNC Area och tog därmed sin femte raka seger. De fem segrarna etablerar ett nytt klubbrekord för bästa säsongsinledning genom tiderna.

• Själva siffrorna är rätt irrelevanta, säger Hurricanes hårdföre, men mycket omtyckte, tränare Rod Brind'Amour till NHL.com/sv.
    Om det är någon som borde veta är det just Brind'Amour. 49-åringen gjorde själv nio och en halv säsong i klubben mellan 2000 och 2010, varav flera av dessa som lagkapten.
    - Det viktigaste är att vi vill vinna var och varenda gång vi kliver ut på isen och det är den mentaliteten vi måste behålla, fortsätter han. Det är vad vi försökt implementera här och hittills köper killarna det.
    - Vår arbetsmoral är hög, instämmer Teuvo Teräväinen. Vi spelar för oss själva och för fansen. Vi vill ge allt vi har när vi spelar.
    Nedan följer en summering av omgångens NHL-matcher:
    Carolina Hurricanes - New York Islanders 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)
    Teuvo Teräväinen hade gjort poäng i alla Carolina Hurricanes matcher hittills, så vad passade då bättre än att finländaren fick öppna målskyttet även i denna drabbning? Läckert framspelad av Dougie Hamilton i en 2 mot 1-situation gav Teräväinen hemmalaget ledningen 3.57 in på första perioden. Islanders kvitterade dock kort därefter i numerärt överläge. Brock Nelson hittade position framför kassen och rakade in en passning från Josh Bailey bakom Petr Mrazek i Hurricanes-målet. 14.42 in på perioden återtog Hurricanes ledningen då Andrei Svechnikov jobbade fram pucken i sarghörnet och hittade in till Brett Pesce som pricksköt in 2-1.
    Tidigt i andra perioden var det dags för kvittering igen. Johnny Boychuk förvandlade en sargstuds till en perfekt passning då han avlossade stora kanon förbi Mrazeks högra axel. När Erik Haula mot slutet av andra perioden återigen såg till att placera Carolina i förarsätet genom att trycka sig in mot mål och lyfta in 3-2, orkade dock inte Islanders resa sig igen. Innan perioden var över hade Dougie Hamilton ökat på till 4-2 via ett skott från blålinjen - backens tredje mål och sjunde poäng totalt för säsongen. Andrei Svechnikov fastställde sedan slutresultatet 5-2 genom att göra mål i tom bur mot slutet av tredje perioden.
    Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)
    Ett annat lag som inlett säsongen strålande är Anaheim Ducks. Nattens seger borta mot Columbus Blue Jackets innebär att laget gått 4-1-0 över de inledande fem matcherna, varav tre av dessa kommit på bortaplan över de senaste fyra dagarna.
    Veteranen Ryan Miller gjorde säsongsdebut och räddade 26 av de 27 skott som kom hans väg.
    - Vinn på alla sätt du kan är vad som gäller just nu, säger Miller. Vi jobbar fortfarande med att bli bekväma med vår laguppställning. Det är många unga killar som ska hitta rätt och liknande. Vi kommer hitta bättre flyt framöver.
    Jakob Silfverberg gjorde matchens första mål när han, i numerärt underläge, slog in en retur på skott från Rickard Rakell. Målet kom 12:59 in på andra perioden. Bara minuter senare ringde det igen då Cam Fowler följde med upp i ett anfall och nätade via en nätt passning från Ondrej Kase. Pierre-Luc Dubois reducerade visserligen innan periodens slut, men närmare än så kom inte Blue Jackets som nu får finna sig i att ha inlett säsongen 1-3-0.

CBJ-ANA: Silfverberg följer upp retur i boxplay

Buffalo Sabres - Florida Panthers 3-2 STR (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Fortsätter vi på temat "lag som inlett starkt" hittar vi Buffalo Sabres som i natt tog sin fjärde seger på fem matcher. Johan Larsson och Marco Scandella blev målskyttar för hemmalaget, medan Evgenii Dadonov och Mike Hoffman nätade för gästerna. Buffalo såg länge ut att kunna ta hem matchen redan på ordinarie tid, men lagets 2-1-ledning raderades av Hoffman i matchens allra sista minut då han kvitterade med ett snärtigt handledsskott. Casey Mittelstadt satte den avgörande straffen för Sabres efter en mållös förlängningsperiod.

BUF-FLA: Mittelstadt avgör straffläggningen

SÅ GICK SNACKET:
"Vi hade möjligheter att göra mål men gjorde det inte. Vi var inte skärpta nog. Vi var slarviga i utförandet och kändes väldigt långsamma."
- Blue Jackets John Tortorella bjuder på ord och inga visor i bedömningen av lagets insats.
"Vi tvekade aldrig. Vi höll oss lugna. Ingen blev förbannad eller uppgiven eller så. Vi accepterade det som hände, släppte det och gick vidare för att kunna ta två poäng."
- Linus Ullmark efter att Sabres släppt in en kvitteringspuck i slutsekunderna, men sedan vunnit på straffar.