CBJ-TBL: Kucherov avgör för Lightning på övertid

Tampa Bay Lightning fortsätter att gå från klarhet till klarhet under säsongen. Under natten mot tisdag skrämde man kanske dessutom bort ett av de stora spökena från förra säsongen när Columbus Blue Jackets besegrades.

Alla kan vi historien vid det här laget. Efter en monstersäsong och ledning i den första slutspelsmatchen tappade Bolts allt mot Blue Jackets och föll med 4-0 i matcher. Det var då, det.
- Det som har hänt har hänt. Vi försöker att inte tänka på det, men de försökte säga saker om det ute på isen. Vi bryr oss inte, säger Bolts Nikita Kucherov till NHL.com/sv.
Kucherov har, precis som Bolts, hittat formen rejält på sistone. Han styrde in 1-0 för gästerna drygt två minuter in i matchen och förlängde därmed sin poängsvit till elva raka matcher.
I mittperioden, där Blue Jackets vann skotten med 15-6, stod Oliver Bjorkstrand för en vacker kvittering när han fri med Curtis McElhinney lurade ner måvlakten och la in en backhand. Kucherov skulle dock få sista ordet - och det var nära att det kom med dryga minuten kvar av den tredje perioden när han fick iväg ett fräsande direktskott som Elvis Merzlikins stoppade med en fantastisk parad.

CBJ-TBL: Bjorkstrand lurar McElhinney på friläge

Avgörandet kom istället 31 sekunder in på övertiden när Bolts rullade upp ett vackert anfall där pucken gick från Brayden Point via Victor Hedman till Kucherov som slog in 2-1. Ryssen har nu gjort 20 poäng (10+10) under den pågående poängsviten.
- Vi tog två poäng och är nöjda med det, säger matchhjälten.
Kucherov förlängde sin svit och Bolts tog sjunde raka segern. Laget har nu 17-2-1 på de senaste 20 matcherna. Tränaren Jon Cooper var nöjd efter matchen:
- Det var två ganska bra lag som möttes. Det var nog passande att den gick till övertid.
Här följer en sammanfattning av måndagens övriga matcher:
Washington Capitals - New York Islanders 2-5 (1-3, 1-2, 0-0)
Alexander Ovechkins jakt på 700 fullträffar går vidare. Han blev mållös för andra matchen i följd. Två mål från Anthony Beauvillier gav gästande Islanders en bra start på matchen. John Carlson reducerade för Caps men Devon Toews såg till att tvåmålsledningen hölls in i paus. I den andra perioden nätade Leo Komarov - hans andra mål för säsongen - och Jordan Eberle innan Lars Eller reducerade på nytt för Caps. Ilya Samsonov byttes ut för första gången i sin NHL-karriär. Detta efter att han släppt in fem mål på 20 skott. John Carlson noterades även för en assist på Oshies mål. Det var 22:a gången den här säsongen som han gör minst två poäng i en match.

WSH-NYI: Eberle förvaltar passningen från Lee

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
MacKenzie Weegar överlistade comebackande Flyers-målvakten Carter Hart redan efter tre minuters spel. Men därefter spikade Hart igen och han stoppade totalt 30 av 31 skott. Ivan Provorov kvitterade för hemmalaget 14 minuter in i matchen. I mittperioden gjorde James van Riemsdyk 2-1 innan han assisterade Travis Sanheim till 3-1. Claude Giroux spikade slutresultatet med 1:09 kvar att spela av matchen. Båda lagen hade fem möjilgheter i powerplay - utan att göra mål. Aleksander Barkov noterades för en assist på Weegars mål. Det var hans 400:e poäng i NHL. Förlusten var Panthers tredje raka och man har 1-4-1 som facit på de senaste sex.
San Jose Sharks - Calgary Flames 2-6 (1-3, 1-1, 0-2)
Flames gick på knock direkt: Milan Lucic gjorde 0-1 efter 4:05 och bara 33 sekunder senare gjorde Tobias Rieder 0-2. Zac Rinaldo utökade till 0-3 drygt nio minuter in i matchen. Erik Karlsson reducerade och Brent Burns tog Sharks inom ett mål men närmare kom inte Sharks. Mark Jankowski hängde fyran i mittperioden innan Matthew Tkachuk stod för ett fantastiskt mål där han hade klubban mellan benen och sköt 2-5. Mikael Backlund spikade slutresultatet.. Flames tog därmed andra raka segern. Sharks föll efter två raka segrar.

SJS-CGY: Tkachuk gör enastående mål mellan benen i PP

Vancouver Canucks - Nashville Predators 6-2 (3-0, 2-2, 1-0)
Canucks bröt en fyra matcher lång förlustsvit under tisdagen. Zack MacEwen, Brandon Sutter och Jordie Benn gav hemmalaget en tremålsledning i den första perioden. Tanner Pearson hängde fyran innan Nashville kom in i målprotokollet genom Craig Smith och Mikael Granlund. J.T. Miller gjorde 5-2 i mittperioden och Jake Virtanen gjorde 6-2 i slutperioden. Quinn Hughes noterades för tre assist i matchen och både Miller och Pettersson hade en var sin assist utöver deras mål. Nashville föll för andra matchen i rad.
Montreal Canadiens - Arizona Coyotes 2-3 (2-1, 0-1, 0-1)
Jake Evans gjorde sitt första NHL-mål när han 51 sekunder in i matchen när han tryckte in en retur. Brendan Gallagher utökade till 2-0 efter 1:52. Men gästerna vände på steken. Derek Stepan reducerade i den första perioden. Taylor Hall kvitterade i mittperioden och Jakob Chychrun gjorde segermålet i powerplay med en minut kvar av matchen. Habs forward Philip Danault fick hjälpas av isen efter att han träffats av pucken i ansiktet i den andra perioden. Han spelade inte mer och det fanns ingen uppdatering om honom efter matchen. Taylor Hall har gjort tolv poäng (5+7) på de senaste elva matcherna.

MTL-ARI: Dvorak, Hall samarbetar för vackert mål