Lundqvist

Två långa segersviter stod på spel under nattens matcher. New York Rangers och Vegas Golden Knights hade båda vunnit åtta raka i sina respektive hemmaarenor men inget av lagen lyckades ta en nionde.

Henrik Lundqvist blev utbytt i den första perioden när Rangers förlorade hemma mot Florida Panthers med 5-4 och Vegas fick se sig besegrat av Dallas Stars med 3-0 sedan Radek Faksa stått för ett äkta hat trick för gästerna.
Anze Kopitar stod för två mål för LA Kings som lyckades vinna med 4-1 borta mot Detroit Red Wings. Där lyckades dessutom samtliga av gästernas svenskar hamna i målprotokollet, vilket kanske inte hör till vanligheterna.
Här är summeringen från nattens matcher:
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
Andrei Vasilevskiy stod för 34 räddningar och höll nollan samtidigt som Mikhail Sergachev och Dan Girardi gjorde målen framåt för Tampa som vann igen efter två raka förluster.
Sergachev gjorde 1-0 i powerplay i den första perioden med ett skott som slank in via Buffalos Johan Larsson.
Girardi ökade på i den andra med sitt första mål för säsongen och som Lightning-spelare.
Buffalo gick mållösa för andra matchen i rad, något som inte hänt sedan den 17 och 18 oktober 2014.

New York Islanders - Vancouver Canucks 5-2 (3-1, 1-1, 1-0)
Daniel Sedin får vänta på poäng nummer 1000 ett tag till. Han lämnade nämligen isen poänglös i Canucks förlustmatch i Barclays Center. Poäng gjorde däremot Loui Eriksson som assisterade till Canucks första mål i matchen.
Men det var hemmalagets afton. John Tavares stod för ett mål och en assist och Andrew Ladd, Calvin De Haan, Jordan Eberle och Anders Lee gjorde honom sällskap som målskyttar.
New York Rangers - Florida Panthers 4-5 (0-3, 3-1, 1-1)
När Lundqvist byttes ut stod det 0-3 på tavlan, men det hindrade inte Rangers från att komma tillbaka. J.T. Miller, Pavel Buchnevich och Chris Kreider såg till att det bara skiljde ett mål inför sista perioden.
Kvitteringen kom också när Kreider satte sitt andra mål och tredje poäng i matchen lite mer än halvvägs i den tredje perioden. Men det var gästerna som fick sista ordet efter att Denis Malgin överlistat inbytte Ondrej Pavelec med sitt första mål för säsongen med 1.09 kvar att spela.
I Rangers saknades Mika Zibanejad efter att ha strukits ur laguppställningen efter uppvärmningen med en överkroppsskada.

Philadelphia Flyers - San Jose Sharks 1-3 (1-2, 0-1, 0-1)
Nionde raka Flyers-förlusten blev ett faktum efter att Sharks varit det effektivare laget i Wells Fargo Center. Visserligen var det hemmalaget som fick en smakstart genom Claude Giroux 1-0-mål redan efter 48 sekunder men efter det var det Sharks för hela slanten i målprotokollet.
Chris Tierney och Joe Thornton vände på matchen i den första perioden och Marc-Edouard Vlasic punkterade den med sitt 1-3-mål i mellanperioden.
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Cam Atkinson och Artemi Panarin satte sina försök i straffläggningen och bärgade två poäng till Blue Jackets som nu vunnit sju av sina åtta senaste matcher.
Under ordinarie tid slog Zach Werenski till med ett mål och en assist till Josh Andersons 1-0-mål. Noah Hanifin kvitterade för gästerna innan Werenski gjorde 2-1 i mellanakten.
I den tredje kvitterade Brock McGinn till 2-2 efter 10:09 vilket tog matchen vidare till förlängning och straffar.
Alex Wennberg var tillbaka i Blue Jackets efter sex matchers frånvaro och stod för en assist.
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 1-4 (1-0, 0-2, 0-2)
Red Wings tog ledningen i matchen genom Mike Green i den första perioden. Men sedan gjorde Kings fyra raka mål med svensk inblandning i två av dem.
Christian Folin förarbetade tillsammans med Kopitar fram till Dustin Brown som satte 1-1 efter 17:43 av mittperioden. Efter 19:53 gjorde Kopitar 1-2 med sitt första mål för kvällen.
Adrian Kempe gjorde sitt åttonde mål för säsongen efter inblandning från Oscar Fantenberg vilket gav 1-3 redan efter 58 sekunder i den tredje perioden. Dryga tolv minuter senare satte Kopitar spiken i kistan med sitt andra i matchen och säkrade därmed lagets andra raka seger.
För Red Wings innebar förlusten deras femte raka.

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
Filip Forsberg gjorde sitt 12:e mål för säsongen när han, assisterad av Viktor Arvidsson, satte 1-0 för Predators i inledningen av den första perioden.
Tommy Wingels kvitterade till 1-1 snyggt framspelad av Alex DeBrincat.
Hemmalaget gjorde sedan två raka mål, 2-1 i mittperioden genom Austin Watson och 3-1 i slutperioden genom lagkaptenen Roman Josi. Det räckte för seger även om Lance Bouma reducerade till 3-2 med 10:22 kvar att spela.
Pekka Rinne gjorde 37 räddningar för hemmalaget och vann dessutom sin femte raka start. Anton Forsberg vaktade gästernas mål och stod för 28 räddningar.

Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
William Nylander gjorde assistpoäng för tredje matchen i rad när han assisterade till Nazem Kadris 0-3-mål i inledningen av den tredje perioden. Nylander hittade turligt fram med pucken till Kadri som tog tillvara på möjligheten från slottet.
Dessförinnan hade Roman Polak och Nikita Zaitsev målat för Leafs.
Efter Kadris mål reducerade Michael Stone till 1-3 men sedan stängde gästernas målvakt Frederik Andersen igen sin målbur. Leo Komarov punkterade matchen med sitt 1-4-mål med en sekund kvar att spela.
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)
Oliver Ekman-Larsson är inne i en formtopp poängmässigt. Backen har gjort poäng i sex raka matcher och mot Oilers slog 26-åringen till med ett mål vilket betydde 1-2-ledning för Coyotes i slutet av den andra perioden.
Dessvärre för gästerna räckte inte backens mål. Matt Benning kvitterade nämligen till 2-2 efter 14:25 i den sista perioden och i den efterföljande förlängningen spelade samma Benning fram Ryan Nugent-Hopkins som avgjorde matchen till hemmalagets fördel.
Vegas Golden Knights - Dallas Stars 0-3 (0-0, 0-3, 0-0)
Radek Faksas hat trick kom i den andra perioden. Hans första efter 12:55 kom efter ett direktskott från slottet sedan Dan Hamhuis fint spelat fram honom.
Hans andra kom efter 19:33 efter att han bökat in pucken i röran från nära håll. Pucken han sedan knappt släppas innan han var framme igen och fullbordade sitt hat trick efter 19:41 av mittperioden
Så gick snacket:
"Det här är naturligtvis inte tillräckligt bra. Vi har gjort ett bra jobb på bortaplan men vi har inte gjort det vi ska här hemma" - Red Wings Gustav Nyquist
"Vi är frustrerade. Vi har hamnat i en frustrerande sits. Det är inte här vi trodde vi skulle ligga just nu. Det enda vi kan göra är att fortsätta jobba" - Flyers Claude Giroux.
"Klart jag är glad över målen, men det viktigaste var självklart att vi vann idag" - Radek Faksa