Subban

Nashville Predators förlorade den andra matchen i Stanley Cup-finalen mot Pittsburgh Penguins och ligger därmed under med 0-2 i matcher.
Match 2 slutade 1-4 efter att Penguins gjort tre snabba mål i början av slutrundan.

Jake Guentzel gjorde sitt andra mål för kvällen efter bara 10 sekunders spel av perioden och Scott Wilson och Evgeni Malkin nätade med bara 15 sekunder mellanrum i den tredje spelminuten.
Därefter plockades Pekka Rinne av isen och ersattes av Juuse Saros.
- Det här givetvis inte den situation vi hade hoppats befinna oss i det här läget, säger Pekka Rinne till NHL.com/se. I de två första perioderna skapade vi en hel del chanser och spelade bra. Det var länge jämt men i den tredje perioden fick de ett snabbt mål och därefter två snabba kontringar som de kunde förvalta med lite tur och ett bra skott från Malkin. Efter det var det svårt att komma igen.
Precis som i den första matchen spela Predators långa stunder fin ishockey och skapade många lägen.
Pontus Åberg gjorde Predators enda mål efter en fin individuell prestation då han lurade Olli Määttä och väntade ut Matt Murray innan han lyfte upp pucken i nättaket. Nashville forwarden hade dock svårt att glädjas åt målet efter matchen.
- Vi spelade bra i två perioder, men sen kom de ut starkt i den tredje och skadade oss rejält, säger Åberg. Vi drog på oss lite för mycket utvisningar genom hela matchen. Vi måste hålla oss från utvisningsbåset för vi möter ett väldigt skickligt lag.
Nashville drog på sig åtta utvisningar i matchen och även om laget inte släppte in något mål under dessa menar head coach Peter Laviolette ändå att de hade stor betydelse för hur matchen utvecklade sig.

• Vi hade pratat om det innan matchen, säger coach Laviolette. Vi gör för mycket saker som sätter oss i utvisningsbåset och vi måste vara mer disciplinerade i vårt agerande. Vi kan inte dra på oss så många utvisningar. Vi redde ut dem idag, men det sliter hårt på spelarna och tar energi från bänken. Vi spelar bra fem mot fem och sen tapper vi plötsligt initiativet för att för att vi visas ut. Vi måste spela mer kontrollerat.
    Matchen var tuff och det var stundtals riktigt sura miner på isen. Framförallt i den tredje perioden då matchen var avgjord.
    - Efter deras snabba mål blev det lite grinigt på banan. Vi spelar mot dem igen om bara två dagar och vi gick in och visade lite känslor efter starten vi fick på perioden, säger Åberg.
    Preds-backen P.K. Subban var en spelare som var inblandad i många stökiga situationer. Han var dessutom genom hela matchen också involverad i ett, vad det verkade inte allt för vänskapligt, samtal med Pittsburgh-kaptenen Sidney Crosby.
    - Det var inget speciellt vi sa till varandra, säger Subban. Det gäller att ligga på honom och vara jobbig varje gång han är inne på isen. Han kommer inte att gilla det, men det kommer att fortsätta vara så varje gång jag är på banan med honom.
    Subban var också inblandad i ett slagsmål med Evgeni Malkin i den tredje periodens andra halva.
    - Han snackar en del ryska när han är inne, men jag har en del ryska lagkompisar och jag gillade inte vad han sa. Så jag sa något till honom och sen körde vi. Jag vill helst inte översätta vad vi sa till varandra.
    Nashville har under slutspelet inte legat i underläge i någon matchserie och trots två i grunden bra matcher har de nu alltså två matcher att hämta upp. P.K. Subban var dock efter matchen tydlig med att det inte smugit sig någon frustration i laget och att tron fortfarande är stark i truppen.
    - Det finns ingen frustration, säger P.K. Subban. Vi lär oss hela tiden. Vi kommer ta med oss erfarenheterna från de här två matcherna och gå vidare. Det finns inte en gnutta tvivel i det här omklädningsrummet om vad vi kan. Vi kommer lära oss av våra misstag i match 2, rätta till det som måste förbättras och komma ut redo att spela nästa match.
    - Det här är Stanley Cup-finalen och vi möter de regerande mästarna, fortsätter Subban. För oss räcker det inte att spela bra, vi måste spela vår allra bästa hockey. Det ska vi se till att göra framöver i de kommande matcherna.
    - I slutändan handlar allt om hårt arbete. Man måste jobba för att få med sig studsarna och det har Penguins gjort. Vi måste se till att jobba dubbelt så hårt för att se till att bli bättre rensa framför målen. Pittsburgh har varit duktiga på att utnyttja våra misstag. De måste vi se till att få bort.

Matchserien flyttar nu till Nashville och Bridgestone Arena för match 3 på lördag. Nashville har tidigare under slutspelet varit extremt svårslagna på sin hemmais.
- Vi måste glömma den här matchen och se framåt, säger Pekka Rinne. Jag ser den här finalen som en möjlighet jag kanske bara får en gång i livet. Jag har spelat länge och har nu chansen att spela om cupen. Det är givetvis en stor besvikelse just nu, men det är en lång matchserie och vi ser fram emot att komma hem och spela inför våra fans på vår hemmaplan.