STL-COL: Tarasenko skickar in pucken på mål

Efter att ha tagit poäng i åtta raka matcher fick Colorado Avalanche i natt känna på hur det är att förlora. Avalanche förlorade med 3-1 borta mot St. Louis Blues och gick för första gången poänglöst från en match den här säsongen.

Colorado hade inlett säsongen nästintill prickfritt. Bara en sudden-förlust hade det blivit och inför nattens match var laget det enda som inte förlorat efter ordinarie tid. Men det blev en tung kväll för Avs.
- Det var mer vår insats än deras. Det hade inte spelat någon roll om de stod för en "A" eller "C"-insats. Vi var inte tillräckligt bra och under en kväll som den här kommer man inte slå många lag, sa lagkapten Gabriel Landeskog efter matchen.
Det stod visserligen 1-1 i matchen efter 2-0 minuter sedan Brayden Schenn gjort 1-0 och Nathan MacKinnon kvitterat till 1-1. MacKinnon har gjort poäng i samtliga nio matcher den här säsongen, en bedrift han också stod för under fjolårssäsongen. Han är en av fem spelare (Wayne Gretzky, Charlie Simmer, Guy Lafleur, Rod Gilbert) att lyckas med bedriften.

STL-COL: MacKinnon utjämnar matchen

I den andra perioden började det gå emot för Avalanche. Dels gjorde David Perron och Vladimir Tarasenko varsitt mål för att sätta Blues rejält i förarsätet. Dels blev forwarden Mikko Rantanen skadad och tvingades lämna matchen. Finländaren ska undersökas närmare på tisdagen.
- Jag är säker på att han är OK. Det finns fortfarande många tillräckligt bra spelare i det här laget för att vinna en hockeymatch, sa Gabriel Landeskog.
Det 3-1-försprång Blues snott åt sig räckte för seger. Avalanche lyckades bara skjuta nio skott på mål under de sista två perioderna och Blues kunde kamma hem sin första seger efter fyra raka förluster.
- Det var nog vår bästa insats sett över hela matchen. Jag tyckte vi spelade väldigt bra, sa lagkaptenen Alex Pietrangelo.
Här är en koll på resten av nattens matcher:
Philadelphia Flyers - Vegas Golden Knights 6-2 (1-0, 4-0, 1-2)
Efter fyra raka förluster (0-3-1) lyckades Flyers vända på sin dystra trend. Hemma i Wells Fargo Center fick laget ordentlig fart på målskyttet och gjorde bara ett mål färre än vad de gjorde under hela sin förlustsvit.
Ketchupeffekten kom i den andra perioden när hemmalaget gjorde fyra raka mål och gick upp til en 5-0-ledning. Kevin Hayes, Michael Raffl, Matt Niskanen och Oskar Lindblom byggde på den ledning Travis Konecny fixat i öppningsperioden. Vegas-målvakten Oscar Dansk, som gjorde sin första match den här säsongen, hade därmed inte en kul kväll mellan stolparna.

Vegas var inte chanslösa på något sätt och vann skotten i den andra perioden med 18-13 utan att få håll på Brian Elliott i hemmakassen.
I en tredje perioden fick gästerna till slut hål på Elliott. Först genom Jonathan Marchessault och sedan genom Reilly Smith. Men då var det redan för sent och i stället för för bortamål punkterade Raffl matchen med sitt andra mål med 4.22 kvar att spela.
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 3-4 (2-2, 1-0, 0-1, 0-1)
Gustav Nyquist blev matchvinnare för Blue Jackets som bärgade två poäng med sig från Scotiabank Arena. Svensken avgjorde matchen på straff i förlängningen när han med ett välplacerat skott överlistade Frederik Andersen i hemmaburen.
Målet var Nyquists andra den här säsongen och såg till att Blue Jackets förlängde sin svit med att ta poäng i fem raka matcher. Nyquist mål gjorde honom till den första Blue Jackets-spelaren att göra mål på straff i en sudden.

TOR-CBJ: Nyquist gör mål på straff

Matchen blev en svängig historia och det var lika på två efter den första perioden efter att gästerna tagit ledningen med 2-0 efter mål från Riley Nash och Pierre-Luc Dubois, men släppt tillbaka Leafs där Kasperi Kapanen och Auston Matthews nätade.
Med 17 sekunder kvar av mittperioden bröt William Nylander sin fyra matcher långa poängtorka när han gav Toronto ledningen. Nylander petade in en retur på skottet från landsmannen Andreas Johnsson. Assisten var Johnssons andra för kvällen.
Halvvägs in i tredje perioden skulle dock gästerna kvittera när Alex Wennberg rakade in en retur för sitt andra mål för säsongen.
Dallas Stars - Ottawa Senators 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Stars var tillbaka i American Airlines Center och stärkta av hemmapubliken knep laget sin första hemmaseger och totalt tredje vinst för säsongen.
Stars hade förlorat sina första tre hemmamatcher den här säsongen, men kunde bryta trenden tack vare mål från Joe Pavelski och Radek Faksa. Faksa gjorde 1-0 i den första perioden när han med en styrning överlistade Anders Nilsson i Senators-kassen.

DAL-OTT: Pavelski slår in retur

Nilsson fick jobba mellan stolparna och stod för totalt 41 räddningar i matchen, men ett mål till skulle han få släppa förbi sig. I den andra perioden hängde Pavelski pucken till 2-0 i powerplay. Nilsson räddade två gånger om innan Pavelski fick pucken förbi honom på en retur. Målet var Pavelskis andra i Dallas-tröjan.
Vladislav Namestnikov reducerade för Ottawa i den tredje perioden, men målet kom för sent och Senators fick räkna in sin fjärde raka förlust.
SÅ GICK SNACKET:
"Det är frustrerande i och med att jag tyckte vi hade många chanser och Elliot gjorde några viktiga räddningar. Sedan plötsligt får de in sitt andra mål och kort efter ett tredje och efter det gick det inte bra"
- Gerard Gallant, Vegas Golden Knights
"Det känns kanon. Vi hade förlorat två övertidsmatcher i rad inför den här matchen så det var skönt att få vinna. Skönt att också kunna sätta dit straffen"
- Gustav Nyquist, Columbus Blue Jackets
"Bra 60 minuter. Det enda vi inte gillade vara att vi bjöd på några spelvändningar i den andra perioden. Förutom det spelade vi bra, både defensivt och offensivt"