LAK-VAN: Boeser gör sitt tredje hattrick

Brock Boeser och Elias Pettersson hade stor show i natt. Vancouver Canucks-duon stod båda för vardera fyra poäng i 5-3-segern borta mot Los Angeles Kings.
Pettersson stod för ett mål och tre assist. Boeser för tre mål och en målgivande passning.

Boeser gjorde sitt tredje hattrick i NHL-karriären. Han satte sitt första i matchen i powerplay efter 17.39 av första perioden, elegant framspelad av Pettersson som passade pucken rakt igenom Kings-boxen.
- Han har gjort det ett par gånger tidigare. Jag tog bara emot den och fick iväg den snabbt, han (Jonathan Quick) är en av de mest atletiska målvakterna i ligan, säger Boeser.
Boesers andra mål betydde 3-2 till Canucks. Pettersson hittade Boeser med en lång passning från egen zon vilket friställde lagkamraten som inte gjorde några misstag mot Quick. I inledningen av den tredje perioden fullbordade Boeser sitt hat trick när han i powerplay fick in pucken via en Kings-back.
- Vi har väldigt roligt, vårt powerplay klickar just nu. Det hjälper och det var viktigt för oss i kväll, säger Boeser.
Pettersson, som också legat bakom Bo Horvats 2-1-mål i numerärt överläge i den första perioden, gjorde sedan 5-2 till Canucks. Även det målet kom när Canucks hade en man mer på isen. Pettersson skickade in pucken med ett rappt handledsskott från den vänstra cirkeln för sitt fjärde mål för säsongen.
- Det är riktigt bra och de lär sig, gör ändringar vilket är kul att se, säger coach Travis Green om lagets powerplay-enhet.
Pettersson har nu gjort sammanlagt 18 poäng på säsongens första 12 matcher.
Här är en koll på resten av nattens matcher:
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 6-7 (1-2,3-1,2-3,0-1)
Det skulle krävas en gedigen laginsats av Tampa för att plocka poäng i natt. Under matchens första 41 minuter och 13 sekunder hade Devils spelat till sig en 5-3-ledning. Både Jesper Bratt och Kyle Palmieri hade då blivit tvåmålsskyttar och tillsammans med Sami Vatanen satt Devils i ett fint läge inför matchens avslutande 18.27.
Men då vaknade Lightning.
Efter 2.45 gjorde Jan Rutta 5-4 på ett slagskott. När 4.45 hade gått fick Mathieu Joseph in 5-5 via skridskon på Taylor Hall. Med 3.45 kvar av perioden fixade Ondrej Palat 6-5 till Tampa.
Devils svarade. Med målvakten Cory Schneider utplockad fullbokade Palmieri sitt hat trick fram till 6-6 med bara åtta sekunder kvar.
I förlängningen fick Tyler Johnson sista ordet. Med sitt andra mål och tredje poäng för kvällen sköt han extrapoängen till Tampa från den högra tekningscirkeln.
Tampa, som nu tagit sex segrar den här säsongen, spelade utan Victor Hedman som har fått en underkroppsskada och är dag-för-dag.

NJD-TBL: Johnsons fullträff på övertid

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 1-4 (0-2, 1-2, 0-0)
Edmonton kunde i natt bryta en tre matcher lång segerlös svit, bakom segern låg Leon Draisaitl som nu är Oilers bästa poänggörare den här säsongen. Tysken gjorde två mål och en assist i matchen och passerade därmed Connor McDavid i lagets interna poängliga (och den totala poängligan). McDavid gjorde en assist och har 23 poäng (6+17) den här säsongen, men Draisaitl har 25 (12+13).
I natt startade Draisaitl sin produktion genom att spela fram James Neal till 1-0. Assisten var hans 200:e i karriären. Draisaitl gjorde själv 2-0 och 4-0 vilket förlängde hans poängsvit till fyra matcher (6+3). Edmontons 3-0-mål satte Jujhar Khaira. Notera att Joel Persson var tillbaka i Oilers laguppställning efter sju matchers frånvaro på grund av hjärnskakning.
Zach Werenski gjorde hemmalagets enda mål i matchen.

CBJ-EDM: Kassian hittar Draisaitl

St. Louis Blues - Minnesota Wild 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Jordan Binnington storspelade i målet och Alex Pietrangelo blev matchhjälte när Blues fixade fjärde segern på sina fem senaste matcher. Pietrangelo noterades för ett mål och en assist i matchen. Blues-kaptenen spelade först fram Sammy Blais till 1-0 efter 6.52 av den andra perioden. Mats Zuccarello kvitterade för Wild någon minut senare med sitt första mål för Wild och det var lika på ett in i den tredje.
I inledningen av den trejde perioden, närmare bestämt efter 1.39, avgjorde Pietrangelo. Backen fick pucken av David Perron, åkte in i slottet och satte pucken bakom Devan Dubnyk som var tillbaka efter tre matchers frånvaro.
Binnington stod för 35 räddningar mellan stolparna.
Colorado Avalanche - Florida Panthers 3-4 (2-1, 0-0, 1-2, 0-1)
Nathan MacKinnon levererar trots att kedjekamraterna Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog är skadade. I natt gjorde Avalanche-centern ett mål och en assist vilket förlängde hans poängsvit till 12 matcher från premiären, vilket är delat fjärde längst i Avalanche/Nordiques historia med Joe Sakic.
Nu räckte MacKinnons leverans bara till en poäng för Colorado. Gästande Panthers var strået vassare och avslutade sin roadtrip i väst med en seger.
Jonathan Huberdeau stod för två mål, inklusive matchens avgörande i sudden. Efter bara 29 sekunder slog han till och gav Panthers segern. Huberdeau hade också sett till att ta matchen till sudden. Med 1.30 kvar av tredje perioden var det han som fixade kvitteringspucken för Florida.
Aleksander Barkov och Colton Sceviour gjorde Panthers två andra mål i matchen. I Colorado målade MacKinnon, Matt Nieto och Joonas Donskoi.

Arizona Coyotes - Montreal Canadiens 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Med ett tidigt mål i var och en av matchens perioden grundlade Montreal sin sjätte seger för säsongen. Brendan Gallagher, som gjorde sin 500:e NHL-match, gjorde 1-0 för Canadiens redan i matchens första byta. I andra perioden satte Shea Weber 2-0 efter bara 24 sekunder och i den tredje dröjde det bara 1.17 innan Nick Cousins satte 3-0.
Arizona kvitterade till 3-1 genom Jakob Chychrun, men närmare än så kom inte hemmalaget. Jonathan Drouin fastställde slutresultatet efter 11.03 av sista tredjedelen.
Coyotes förlust var deras blott andra på de senaste sju matcherna.
SÅ GICK SNACKET:
"Jag förstår att fansen kan vara frustrerade. Om de buar efter en förlust är det okej. Man vill få energi från fansen och inte låta det påverka dig, men ibland gör det det"