Oliver EkmanLarssonPrime

Oliver Ekman-Larsson satte i natt klubbrekord för Arizona Coyotes i antalet poäng för en back. OEL assisterade till Coyotes 2-1-reducering i 5-1-förlusten mot Vegas Golden Knights. En poäng som innebar hans 312:e poäng i karriären.

Ekman-Larsson (107 mål-205 assist -312) passerade därmed Keith Yandle (65-246-311) för flest poäng av en back i Coyotes-tröjan sedan laget flyttades till Phoenix från Winnipeg inför säsongen 1996-97.
Assisten kom efter 16:57 av den andra perioden när Arizona spelade fem-mot-tre. Coyotes lagkapten hade pucken mitt i zon och petade den i sidled till Alex Galchenyuk som nöp till direkt.
Arizona lyckades trots Ekman-Larssons rekord inte vinna mot Vegas. Matchen slutade 5-1 till gästerna som gjorde tre mål i den tredje perioden. Och det svenska lagkaptenen var definitivt inte nöjd efteråt.
- Jag tyckte att de var det hårdast arbetande laget vi mött på hela året. Om man inte kan tävla i 60 minuter då kommer det sluta illa, och det var det som hände i kväll, sade Ekman-Larsson.

ARI-VGK: Galchenyuk i PP, från Ekman-Larsson

• Vi hade en chans att komma tillbaka i matchen. I första och andra var vi med och hade chans att göra något i powerplay, men spelade väldigt väldigt dåligt. Vi tävlade inte och gjorde inte speciellt mycket där ute om jag ska vara ärlig
    Ekman-Larsson draftades som nummer sex totalt 2009 och har spelat i Coyotes sedan 2010-11. Totalt har det blivit 615 matcher i den vinröda tröjan. Den här säsongen har Tingsrydssonen stått för fem mål och 22 poäng vilket räcker till en fjärdeplats i den svenska poängligan för backar.
    ANDRA NOTERBARA PRESTATIONER
    Arizona: Niklas Hjalmarsson, täckte fyra skott och har täckt nionde flest i ligan med totalt 90.
    Arizona: Mario Kempe, Fyra tacklingar, minus-1
    Vegas: William Karlsson, 18:39 minuters speltid
    Vegas: Oscar Lindberg, tre skott på mål