capitals 1211

Det blev en minnesvärd afton i Capital One Arena när Washington Capitals två stora dirigenter Nicklas Bäckström och Alex Ovechkin var på spelhumör och ledde sitt Capitals till en 6-2-seger mot Detroit Red Wings.
Ovechkin stod för ett hat trick, hans 21:a i karriären, medan Bäckström spelade fram till fyra av målen.

Mästarna gjorde visserligen både 1-0 och 2-0 innan firma Bäckström/ Ovechkin vaknade. Men sedan tog det fart. Framspelad av Bäckström sköt Ovechkin, via Detroit-backen Niklas Kronwall, 3-0 12:59 in i matchen.
- Det var ett ganska dåligt skott från mig. Den tar på Kronwall och går in. Men ibland får man sådana mål. Om man skjuter blir det studsar och vad som helst kan hända, sa Ovechkin efter matchen.
Bäckström låg sedan bakom spelvändningen som slutade med att Ovechkin sköt 4-0 med ett lasersnabbt skott bakom Bernier från vänserkanten i mitten av den andra perioden. Bara 51 sekunder senare, med 10:06 på klockan serverade "Bäckis" T.J. Oshie öppet mål till 5-0 vilket fick Detroit att byta målvakt. Bäckström startade sedan det anfall som ledde till 6-1 från, just det, Alexander Ovechkin.

WSH-DET: Ovechkin blir tremålsskytt för Capitals

Ovechkin har nu gjort poäng i tolv raka matcher.
- Jag försöker bara spela enkelt. Men visst, jag får mina chanser. Det är fortfarande speciellt att göra hat trick och se kepsarna komma flygande, sa han om sitt första hat trick sedan den 25 november 2017.
- Det är tidigt på säsongen och vi har spelat bra hockey på sistone, menade Nicklas Bäckström.
Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
Boston Bruins - Arizona Coyotes 4-3 (0-2, 4-1, 0-0)
Brad Marchand gjorde två mål och en assist när Boston vände på matchen I den andra perioden. Nick Schmaltz och Nick Cousins hade gett Coyotes ledningen i den första. Danton Heinen, framspelad av Jakob Forsbacka Karlsson, och David Pastrnak såg till att det blev 1-2 respektive 2-2 inom 33 sekunder i mitten av perioden innan Marchand nätade två gånger om. Michael Bunting reducerade för gästerna. Därmed vann Bruins mot Coyotes för fjortonde gången i rad.

BOS-ARI: Marchand avslutar anfall med styrning

Buffalo Sabres - Los Angeles Kings 4-3 (1-1, 0-2, 2-0, 1-0)
Lagen delade broderligt på såväl mål som poäng. Kings tog ledningen två gånger men Sabres kom tillbaka båda gångerna. Först kvitterade Zemgus Girgensons Jake Muzzins 0-1-mål. Sedan var det Jack Eichel och Johan Larssons om stod för Sabres upphämtning i den tredje perioden sedan Matt Luff och Adrian Kempe stått för två Kings-mål i mittperioden Jeff Skiner avgjorde på övertid med sitt 21:a mål för året.
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
William Nylander gjorde sina första poäng för säsongen under natten. Med två assist låg han bakom Torontos ryck från 1-1 till 3-1. Tyler Ennis gav gästerna ledningen i den första perioden innan Justin Williams kvitterade med ett fint skott precis under ribban i mittperioden. Morgan Reilly gav sedan Leafs ledningen på nytt och i slutperioden utökade Patrick Marleau och John Tavares densamma.

CAR-TOR: Nylander hittar Marleau i kontring

Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks 2-3 (1-0, 0-0, 1-3)
Seth Jones gav Blue Jackets ledningen redan efter 47 sekunders spel. Gästerna skulle vända, men det dröjde till den tredje perioden och dessförinnan hann Jacob Markström rädda ett friläge från Boone Jenner. Josh Leivo kvitterade efter drygt åtta minuters spel i slutperioden men Oliver Björkstrand gav Blue Jackets ledningen på nytt 1:45 minuter senare. Gästerna stod sedan för två sena mål genom Elias Pettersson, assisterad av Josh Leivo, och Jake Virtanen vilket räckte till seger.
Washington Capitals - Detroit Red Wings 6-2 (3-0, 2-0, 1-2)
Detroit får inte fason på det kontinuerliga spelet och föll på nytt under natten. Dylan Larkin och Gustav Nyquist nätade båda även under kvällen och visar fin form men det hjälpte föga när Capitals var på spelhumör. Red Wings har 2-2-1 på de senaste fem matcherna.
St Louis Blues - Florida Panthers 4-3 (0-1, 0-0, 4-2)
Blues första mål blev korrekt bortdömt efter att pucken studsat på domaren i sarghörnet(!) och in i mål. Regel 85.4 säger att ett mål som blir till som ett direkt resultat av en styrning på en domare inte ska godkännas. Istället var det gästande Panthers som tog ledningen genom Evgenii Dadonov med drygt fyra minuter kvar av perioden. Ivan Barbashev och David Perron gjorde två mål inom 13 sekunder i den tredje innan Perron utökade ledningen drygt elva minuter in. MacKenzie Weegar och Mike Hoffman reducerade visserligen men gästerna kom inte närmare. Istället spikade Brayden Schenn slutresultatet med knappt fyra minuter kvar.

STL- FLA: Bortuzzo mål via domaren döms bort

Nashville Predators - Ottawa Senators 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Ett mål i vardera period räckte för Nashville mot Senators. Gästerna gjorde mål på matchens första skott genom Zach Smith efter 26 sekunder och en stund senare träffade laget även stolpen. Austin Watson kvitterade med 4:22 kvar av perioden. Ryan Ellis gav Preds ledningen i mittperioden efter fint samarbete med Roman Josi. Craig Smith punkterade matchen med ett fint solomål.
Minnesota Wild - Montreal Canadiens 7-1 (1-0, 4-0, 2-1)
Fyra mål på fyra försök i powerplay var en av framgångsfaktorerna för Minnesota Wild under kvällen. Matt Dumba stod för två av dessa fullträffar och Wild gick upp till 6-0 innan Montreal kunde näta genom Jeff Petry. Zach Parise noterades för ett mål och två assist, Ryan Suter för två assist och Jared Spurgeon gjorde ett mål och en assist för Wild. Övriga målskyttar för hemmalaget var Eric Staal, Charlie Coyle och Nino Niederreiter.

MIN-MTL: Parise gör Wilds fjärde PP-mål i matchen

Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 6-3 (3-0, 1-2, 2-1)
Chicagos kräftgång fortsätter och under den svenska natten kom lagets åttonde raka förlust och tionde förlusten på elva matcher. Dustin Byfuglien gjorde tre assist och Tyler Myers och Mark Scheifele stod för ett mål och en assist vardera för Jets. Kyle Connor gjorde två mål. Mathieu Perrault och Brandon Tanev nätade också för hemmalaget. Dylan Strome, Dominik Kahun och Alex DeBrincat gjorde Blackhawks mål. Patrick Kane stod för två assist.
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 4-6 (0-1, 1-4, 3-1)
Edmonton marscherar vidare med Ken Hitchcock vid rodret. Inatt kom fjärde raka segern i en målglad tillställning där totalt åtta spelare gjorde minst två poäng lagen emellan. Gabriel Landeskog gjorde två mål och två assist för Avs och kedjekamraten Mikko Rantanen stod för ett mål och tre assist. Nathan MacKinnon hade två målgivande passningar. I gästande Oilers stod Darnell Nurse, Kyle Brodziak, och Connor McDavid för ett mål och en assist vardera. Leon Draisaitl gjorde ett mål och två assist och Ryan Nugent Hopkins stod för två mål och en assist. Colin Wilson gjorde Avs fjärde mål.

COL-EDM: Landeskog petar in Rantanens passning

SÅ GICK SNACKET:
"Det är inte så att jag hoppar upp och ner. Det är en seger. Jag är glad över segern men vi har satt oss själva i en sits där vi måste vinna några i rad för att ta oss tillbaka där vi vill vara." - Bruce Boudreau, tränare i Minnesota Wild.
"Det var en tight match under de två första perioderna. Sedan öppnade det helt plötsligt upp i den tredje. Det blev en ny futt förlust." - Roberto Luongo, Florida Panthers
"Det var skönt att komma tillbaka till en vinnande trend igen". - Austin Watson, Nashville Predators
"Mina första 35 minuter var de bästa under säsongen men de avslutande 25 var lite mer avslappnat." - Mikko Koskinen, Edmonton Oilers