cizikas 12118

Det var en speciell afton för New York Islanders. Laget spelade sin första hemmamatch i anrika Nassau Coliseum sedan den 11 april 2015. Men det var gästande Columbus Blue Jackets som tog ledningen genom Markus Hannikainen och Pierre-Luc Dubois i mittperioden.
- Även om vi ledde med två mål spelade de riktigt bra hockey, berömde Dubois efteråt.

Men inför en fanatisk hemmapublik kom Islanders tillbaka. Anders Lees reducering godkändes efter videobedömning och när det annonserades lyfte nästan taket på Nassau Coliseum. Drygt tre minuter senare kvitterade Anthony Beauvillier och avslutade därmed en frenetisk mittperiod som innehöll fyra mål. I den tredje fortsatte Islanders att ösa på och det gav utdelning när Casey Cizikas nätade drygt sju minuter in på perioden.
- Det var galet. Att köra hem från träningen imorse och se folk på parkeringen vid 11:30. När vi klev på isen för uppvärmningen var det en helt annorlunda atmosfär. Det var helt galet och vi tog energi från det, sa Casey Cizikas.
Det blir fler tillfällen för Cizikas och Islanders att uppleva den stämningen. Laget ska spela ytterligare 20 hemmamatcher i Nassau Colisum under året, bland annat de sista tolv för säsongen.
På annat håll spolierade en dansk en svensks återkomst och i Boston låg en svensk bakom bortalagets seger.
Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
Ottawa Senators - San Jose Sharks 6-2 (0-0, 3-1,3-1)
Efter en mållös förstaperiod seglade Ottawa Senators iväg i den andra perioden, mycket tack vare en dubbelsalva på 49 sekunder i den andra perioden som tog matchen från 1-1 till 3-1. Mikkel Bödker hade en stor afton med fyra poäng, ett mål och tre assist, och både Bobby Ryan och Magnus Pääjärvi stod för ett mål och en assist vardera. Övriga målskyttar var Ryan Dzingel, Ben Harpur och Mark Stone. Joe Thornton och Barclay Goodrow nätade för Sharks, som inkasserade fjärde raka förlusten (0-3-1).

OTT-SJS: Bödker nätar på Jones

Vancouver Canucks - Dallas Stars 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)
Canucks tog ledningen drygt 15 minuter in i matchen genom Bo Horvat, som från nära håll styrde in Antoine Roussels passning. Dessförinnan hade Anders Nilsson briljerat med en vacker sidledsförflyttning och svensken stod för flera fina insatser, men i den tredje kunde han inte stå emot längre. Jamie Benn kvitterade 10:19 minuter in och drygt sex minuter senare serverade Benn en helt ensam Alexander Radulov framför Nilsson. Ryssen gjorde inget misstag och blev matchvinnare. Nilsson stod för 25 räddningar totalt i matchen.
Boston Bruins - Detroit Red Wings 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)
Detroit Red Wings raderade en förlustsvit på åtta raka matcher i TD Garden när man bortaslog Boston för första gången sedan den 29 september 2016. Gustav Nyquist stod för ett mål och två assist och övriga målskyttar i Wings var Frans Nielsen, Tyler Bertuzzi och Dylan Larkin. I Boston nätade Ryan Donato och David Backes.
Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs 3-5 (1-2, 1-1, 1-2)
Auston Mathews gav gästerna ledningen efter drygt sex minuters spel och tolv minuter in gjorde förre Wild-spelaren Tyler Ennis 0-2, serverad av Mitch Marner. Mål från Eric Staal sent i den första och Jordan Greenway i början av den andra perioden gjorde matchen oavgjord på nytt. Zach Hyman gav gästerna ledningen på nytt, efter nytt förarbete av Marner. Jason Zucker kvitterade för Wild i mitten av den tredje perioden innan Nazem Kadri lyckades trixa in pucken med drygt tre minuter kvar att spela. Zach Hyman spikade slutresultatet i tom bur. Det var Leafs tionde seger på bortaplan i år och de har gjort minst fem mål i sju av dessa. Mitch Marners två assist gör att han har 32 assist på de första 27 matcherna - det är flest någonsin av en Leafsspelare på de 27 första matcherna under en säsong.

MIN-TOR: Marner till Matthews i PP

Montreal Canadiens - New York Rangers 5-2 (2-0, 2-2, 1-0)
Shea Weber stod för två mål i den första perioden och Artturi Lehkonen gjorde samma sak i den andra perioden innan Rangers spräckte nollan genom Jimmy Vesey och Ryan Strome som gjorde gästernas mål. Tomas Tatar satte 5-2 drygt halvvägs in i den tredje perioden. Nattens seger var Carey Prices 293:e i karriären och med det är han nu på 36:e plats genom tiderna, en seger före Mike Liut och Jonathan Quick. Därmed bröt även Habs en fem matcher lång förlustsvit. Shea Weber nätade för första gången på 361 dagar.
Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
Edmonton Oilers fortsätter att ta poäng efter tränarbytet. Nattens seger var den fjärde på sex matcher under nye coachen Ken Hitchcock. Connor McDavid och Ryan Spooner nätade för Oilers och William Karlsson gjorde Vegas ända mål för kvällen. Därmed stannade Vegas segersvit på fem raka matcher. Mikko Koskinen (30 år, 137 dagar) räddade 31 av 32 skott och blev därmed den äldste målvakten på drygt fem och ett halvt år att noteras för sin tionde seger i karriären sedan Viktor Fasth (30 år 212 dagar) den 8 mars 2013.

EDM-VGK: McDavid sätter full fart runt försvaret

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4-5 (2-1, 2-2, 0-1, 0-1)
Frank Vatrano och Aleksander Barkov gjorde 1-0 och 2-0 inom elva sekunder i den första perioden, och bara 44 sekunder senare (efter 11:18) hade Alex Killorn reducerat. Jonathan Huberdeaus utökade sedan ledningen till 3-1 I inledningen av mittperioden och när Evgenii Dadonov satte fyran efter drygt åtta minuter såg Panthers ut att ha fått matchen dit man ville. Men gästerna vände på steken: Mathieu Joseph och Nikita Kucherov reducerade var sin gång i mittperioden innan Cedric Paquette, med god hjälp från en Florida-försvarare, reducerade. Brayden Point punkterade tillställningen vackert framspelad av Kucherov, som totalt gjorde tre poäng under kvällen, i powerplay på övertid.
New Jersey Devils - Winnipeg Jets 3-4 (1-0, 0-1, 2-2, 0-1)
Marcus Johansson gjorde sitt femte mål för året och andra på lika många matcher när han gav Devils ledningen knappt sju minuter in i matchen. Jets vände på steken genom mål från Mark Scheifele i mittperioden och Josh Morrissey och Andrew Copp i den tredje perioden. Devils kom tillbaka tack vare mål från Jesper Bratt och Taylor Hall men Mark Scheifele fick sista ordet när han i förlängning. Scheifele kämpade tillbaka pucken från Niko Hischier och fick två chanser på Kinkaid när han avgjorde med 17 sekunder kvar av övertiden.

NJD-WPG: Johansson överlistar Brossoit

New York Islanders - Columbus Blue Jackets 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)
Columbus kunde inte hålla i ledningen och föll för första gången på tre matcher och andra på fem matcher. Det positiva är att Pierre-Luc Dubois fortsätter att göra mål, inatt kom hans trettonde mål för säsongen.

NYI-CBJ: Beauvillier sätter pucken för Isles

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)
Penguins tog ledningen två gånger om genom Sidney Crosby och Riley Sheahan. Men kvitteringar från Travis Konecny och Claude Giroux gav gästerna oavgjort inför slutperioden. Där nätade Dale Weise redan efter 51 sekunder och Jakub Voracek punkterade matchen med 22 sekunder kvar. Anthony Stolarz räddade 30 skott i Flyers-målet.
Arizona Coyotes - St Louis Blues 6-1 (1-0, 4-1, 1-0)
Sex mål. Sex målskyttar. Det blev Arizonas facit mot St Louis under natten. Laget tog sin tredje raka seger efter en stark andraperiod. Jakob Chychrun inledde målskyttet i den första perioden, men det var i mittperioden som matchen avgjordes. Clayton Keller gjorde 2-0 redan 58 sekunder in. Robert Thomas reducerade visserligen 28 sekunder senare men knappt tre minuter in på perioden gjorde Christian Fischer 3-1. Nick Cousins och Richard Panik ökade på ledningen innan paus. Alex Goligoski gjorde 6-1 med knappt sex minuter kvar av matchen. Keller stod för tre poäng och både Panik (1+1) och Derek Stepan (två assist) hade två poäng
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 5-2 (4-1, 0-1, 1-0)
Predators tände på alla cylindrar direkt i matchens inledning och Kevin Fiala gjorde 1-0 redan efter drygt två minuters spel. Efter 3:32 nätade Eeli Tolvanen för första gången i NHL-karriären och bara 39 sekunder senare gjorde Ryan Johansen 3-0 framspelad av Fiala. Att Brandon Saad reducerade i numerärt underläge spelade ingen roll: Craig Smith nätade i samma powerplay till 4-1 i den första perioden, framspelad av Mattias Ekholm och Tolvanen. Artem Anisimov reducerade i mittperioden men Austin Watson spikade slutresultatet i slutet av den tredje perioden.

NSH-CHI: Smith hittar Tolvanen

SÅ GICK SNACKET:
"Jag bryr mig inte om hemmalaget och hur de känner sig. Jag är lite oroad över de misstag vi gjorde." - John Tortorella, Columbus Blue Jackets
"Vi är besvikna för Eriks skull. Vi är besvikna på oss själva. Vi ville studsa tillbaka efter förlusten mot Toronto men matchen rann ifrån oss." - Pete DeBoer, San Jose Sharks
"Jag känner mig inte riktigt som jag brukar än. Men det är bara två matcher så jag ska fortsätta spela och fortsätta bygga energin." - Auston Matthews, Toronto Maple Leafs
"Det där var förkrossande. Jag ska inte ljuga för er. Det var förkrossande." - David Quinn, tränare i New York Rangers
"Vi har vunnit på slutet och då tänker man inte på det lika mycket." - Detroits Frans Nielsen om att han spräckte en 27 matcher lång måltorka.
"Jag vet inte vad det är men vi gillar att komma hit. Det är många från familjen och många vänner på läktaren och det är alltid kul att spela framför dom." - Jamie Benn, Dallas Stars (född och uppvuxen i Victoria, British Columbia, inte långt från Vancouver)