laine

Nio matcher spelades under natten i NHL och det var målrikt på många håll.
Dessutom klev tre spelare fram och smällde till med att göra hattrick under kvällen: Brad Marchand i Boston Bruins, Nick Bjugstad i Florida Panthers och Patrik Laine i Winnipeg Jets.

Laine svarade på egen hand för hela matchens målproduktion med ett mål i varje period då Jets besegrade New York Ranges med 3-0 i Madison Square Garden.
Den finska skarprättaren har med det gjort 38 mål på 66 matcher, vilket redan är en förbättring av de 36 mål han gjorde på 73 matcher under rookiesäsongen förra året.

• Laget spelar bra och vi vinner många matcher, säger en Patrik Laine till NHL.com/sv efter matchen genom sitt allt längre skägg. Vår kedja presterar en fin hockey och jag känner mig nöjd. Det har blivit ett lyft för hela laget sedan Paul (Stastny) kom till oss. Han är en otroligt bra spelare som bidrar med mycket över hela banan. Det är enkelt att spela med honom och det är roligt att det ger utdelning.
    Brad Marchand gjorde hela fem poäng (3+2) då Bruins besegrade Detroit Red Wings hemma i TD Garden med 6-5 i sudden death.
    Marchand visade tålamod då läget dök upp 34 sekunder in i överidsspelet och lyften in sitt 28:e mål för säsongen.
    - Jag hade tur med puckstudsen idag, säger Marchand. Jag hoppades att Torey Krug skulle sätta dit pucken så att han kunde få gör hattrick, men helt plötsligt hade jag pucken på min klubba. Jag hade fly och kunde få in den.

Nick Bjugstad gjorde sitt första hattrick i NHL då han hjälpte sitt Florida Panthers hämta upp en 2-4 underläge mot Tampa Bay Lightning under den tredje perioden och ta matchen i Amalie Arena till förlängning.
Bjugstad har nu gjort 38 poäng (14+24) den här säsongen är på väg mot karriärbästa 43 poäng (24-19) som kom 2014-15.
- Vi gör en stark upphämtning mot ett riktigt bra lag och visar att vi han stå upp mot alla lag i den här ligan, säger Bjugstad. Jag är tacksam för att jag kunde bidra till den här poängen för laget.
I förlängningen var dock Lightning starkast och Brayden Point satte den avgörande pucken efter 2:49 av övertiden.

Här är sammanfattningarna av nattens alla matcher:
Boston Bruins - Detroit Red Wings: 6-5 e. förl (3-2, 2-2, 0-1, 1-0)
Bruins chocköppnade matchen och gjorde två mål på de första 52 sekunderna, men Red Wings kunde svara och hade utjämnat matchen efter drygt sju minuters spel. Därefter följdes lagen åt fram till fem lika innan Marchand kunde avgöra i sudden med sitt tredje för kvällen.
Torey Krug och Anthony Mantha gjorde två mål vardera för sina respektive lag.
Henrik Zetterberg noterades för en målgivande passning i matchen, hans 44:e poäng för säsongen (9+35)
New Jersey Devils - Montreal Canadiens: 6-4 (4-0, 2-2, 0-2)
Taylor Hall förlängde sin starka poängsvit till 26 matcher då Devils vann igen efter tre raka förluster.
Segern gör att New Jersey håller greppet om den första wild card-platsen i Eastern Conference, tre poäng före jagande Columbus Blue Jackets.
I Montreal gjorde Jacob de la Rose två mål, vilket innebär att han gjort fyra poäng på de fyra senaste matcherna (2+2).

Taylor-Hall

New York Rangers - Winnipeg Jets: 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Jets Patrik Laine dominerade i matchen och gjorde sitt fjärde hattrick i karriären, den tredje spelaren i NHL-historien att lyckas med den bedriften innan sin 20-årsdag.
Winnipegs keeper Steve Mason höll nollan för första gången sedan 15 mars 2017. Det var hans första match tillbaka i målet efter att ha missat 21 matcher på grund av en hjärnskakning.
Henrik Lundqvist motade 31 puckar för Rangers som kom till matchen med tre raka segrar i bagaget.
Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights: 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Columbus håller sig fast vid den andra wild card-platsen i Eastern Conference.
Efter nattens hemmaseger mot Vegas Golden Knights är avståndet ner till närmast jagande Florida Panthers två poäng.
Artemi Panarin och Pierre-Luc Dubois spelade båda 1+2 och backen Zach Werenski gjorde ett mål, vilket tar honom till 13 för säsongen och innebär nytt franchiserekord för en back under en säsong. I Jackets svarade också Alex Wennberg för en assist.
Matchen var den första tillbaka i Nationwide Arena för William Karlsson som gick till Vegas i expansionsdraften.

CBJ-Beat-VGK

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers: 5-4 e. förl. (2-1, 1-2, 0-2, 1-0)
Anton Stålman spelade fram till två av Tampa Bay Lightnings mål då Florida Panthers besegrades i efter förlängning i Amalie Arena.
Det var sjätte raka matchen som gick till övertid för Lightning som vunnit fem av dessa. Brayden Point satte det matchvinnande målet för Bolts och Yanni Gourde har tangerade Tyler Johnsons franchiserekord från 2013-14 vad gäller flest mål en rookie.
Panthers hämtade in ett 2-4 underläge i den tredje perioden och tog en poäng i jakten på en wild card-plats.
Nick Bjugstad gjorde sitt första hattrick i NHL.
Nashville Predators - Dallas Stars: 2-0 (0-0, 0-0, 0-2)
Predators satte ett nytt franchiserekord genom att vinna för nionde matchen i rad då Dallas Stars besegrades hemma i Bridgestone Arena.
Pekka Rinne gjorde 26 räddningar och höll nollan för sjunde gången den här säsongen och för 50:e gången i karriären.
Nashvilles mål gjordes av Ryan Hartman och Nick Bonino.

Minnesota Wild - Carolina Hurricanes: 6-2 (1-0, 4-0, 1-2)
I Xcel Energy Center exploderade Minnesota under den andra perioden i matchen mot Carolina och tryckte in fyra puckar på 3:28, snabbast någonsin för Wild.
Segern innebär att Minnesota vunnit sju av de nio senaste matcherna och nu är tre poäng före Dallas Stars i kampen om den tredje platsen i Central Division.
Jonas Brodin stod för en framspelning i Minnesota och Victor Rask assisterade vid ett av Hurricanes tröstmål i den tredje perioden.
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche: 2-1 e. förl. (1-0, 0-1, 0-1, 1-0)
Erik Gustavsson tackade för det nytecknade tvåårskontraktet med Blackhawks genom att sätta sitt andra mål för säsongen, fem minuter in i den första perioden mot Avalanche.
Nathan MacKinnon utjämnade under andra halvan av den andra perioden, assisterad av Gabriel Landeskog. MacKinnon har gjort poäng i sex raka matcher och har under den sviten gjort sju mål och sex assist.
Efter en mållös tredjerunda gick matchen till förlängning där det var det Jonathan Towes som avgjorde efter blott nio sekunders spel.
Anaheim Ducks - Washington Capitals: 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Rickard Rakell fortsätter vara het i Anaheim.
I natt gjorde han mål för fjärde matchen i rad då han nöp till från den vänstra tekningscirkeln. Rakell, som också svarade för en assist i matchen, har nu gjort 28 mål den här säsongen och närmar sig de 33 som är karriärbästa från förra säsongen.
Hampus Lindholm gjorde sitt tionde mål för säsongen efter förarbete av Jakob Silfverberg.
Anaheims målvakt John Gibson gjorde 36 räddningar och höll nollan för andra gången den här säsongen och segern för laget upp på andra plats i Pacific Division.

Så gick snacket:
"Jag skrattade efter matchen. Puckarna bara kommer till honom när han är i den här formen. Han slutar aldrig utan kör bara på"
-- Bruins coach Bruce Cassidy om tremålsskytten Brad Marchand
"Det verkar som om allt verkligen studsar min väg just nu på isen. Det känns bra att kunna bidra med poäng och förhoppningsvis kan det hjälpa oss att gå till Stanley Cup-slutspelet".