CBJ-NJD: Nyquist lurar flera försvarare och nätar

Det var full fart i NHL-hockeyn under natten mellan lördag och söndag med 13 matcher och 26 lag igång.

I Nationwide Arena i Columbus besegrade Blue Jackets gästande New Jersey Devils med klara 5-1 och vann sin fjärde raka match och förlängde sin poängsvit till sju matcher i följd (5-0-2). Samtidigt som segrarna avlöser varandra växer dock kön till Jackets sjukstuga då en av nattens segerorganisatörer, Oliver Bjorkstrand, tvingades bryta matchen i den tredje perioden. Den danske forwarden Bjorkstrand hann göra två av Columbus mål och förlänga sin poängsvit till fyra matcher innan han klev av isen 8:27 kvar av den tredje perioden efter vad som såg ut som en smäll mot ryggslutet.
Columbus coach John Tortorella bekräftade att Bjorkstrand ådragit sig en skada men ville inte specificera var 24-årige gjort sig illa eller hur allvarlig den var.
Blue Jackets kom till spel med nio spelare skadade eller sjuka, bland annat Cam Atkinson som skadade sig senast mot LA Kings, och hade bland annat kallat upp Jacob Lilja och NHL-debuterande Ryan MacInnis för att kunna komponera ett slagkraftigt lag.
- Alla kan se att det är ett par killar borta men det är ingen ursäkt i NHL, säger backen Zach Werenski som fastställde slutresultatet i öppen bur. Alla lag går igenom skador och oavsett vilka som kommer till spel handlar det i slutändan om att hitta en väg att vinna. Varenda spelare som kommit upp har spelat extremt bra, fått mycket istid och gett allt. Det har varit kul att se.
Här är en titt på nattens och gårdagskvällens övriga matcher:
Buffalo Sabres - Los Angeles Kings: 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
I KeyBank Arena i Buffalo besegrade Sabres gästande Los Angeles Kings med 3-2. Hemmalagets mål gjordes av Rasmus Ristolainen, Marco Scandella och Victor Olofsson. Jack Eichel stod över Sabres förra match men var nu tillbaka i spel och gjorde poäng för 18:e matchen i rad då han assisterade vid Olofssons 3-1-mål. Kings fick sin sex matcher långa svit med poäng bruten. LA-målen gjordes av Adrian Kempe och Dustin Brown.
New York Islanders - Anaheim Ducks: 5-6 e.str (2-2, 2-2, 1-1, 0-0)
Anaheim Ducks, som kom till spel med två raka förluster i bagaget, drog det längsta strået i den jämna matchen borta mot New York Islanders Nassau Coliseum. Detta efter att Ducks Jakob Silfverberg gjorde ett mål under ordinarie speltid och sedan satt det avgörande målet under straffläggningen.
Isac Lundeström bokfördes för sin första poäng i NHL då han i powerplay skottpassade till Max Comtios som styrde in 1-1.

NYI-ANA: Barzals läckra mål i 200:e NHL-matchen

Minnesota Wild - Winnipeg Jets: 0-6 (0-2, 0-1, 0-3)
Finska forwardsstjärnan Patrik Laine gjorde två mål då Winnipeg Jets vann med klara 6-0 mot Minnesota Wild. Wilds keeper Alex Stalock plockades av banan efter 7:53 i den tredje perioden med en räddningsprocent på 0,786. Skotten i matchen blev 31-31 men Jets var det klart mer effektiva. Blake Wheeler gjorde ett mål och en assist för Jets och gick med det förbi Ilya Kovalchuk som Atlanta/Winnipeg-franchisets bästa poängplockare genom tiderna. På nio säsonger i organisationen har Wheeler gjort 616 poäng (202+414) på 675 spelade matcher.
Edmonton Oilers - Montreal Canadiens: 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)
Firma Connor McDavid och Leon Draisaitl var i stöten igen då Edmonton Oilers besegrade gästande Montreal Canadiens hemma i Rogers Place. De gjorde varsitt mål där de spelade fram till varandra, vilket innebär att de efter 39 spelade matcher båda passerat 60 poäng. McDavid (61) och Draisaitl (60) är det den sjätte lagkamrats-duon de senaste 30 åren att nå 60 poäng på färre 40 spelade matcher. Två Oilers-spelare har tidigare klarat av att nå 60 poäng på mindre än 40 matcher. Just det: Wayne Gretzky (åtta gånger) och Jari Kurri (tre gånger). Riley Sheahan satte det matchvinnande målet för Oilers 7:48 i den tredje perioden.

EDM-MTL: McDavid tar sig igenom flera försvarare

Boston Bruins - Nashville Predators: 3-4 e. förl (0-0, 2-1, 1-2, 0-1)
Ryan Ellis gjorde satte det matchvinnande målet i den sista minuten av förlängningen då Predators bortabesegrade Bruins. Roman Josi gjorde två mål och Ryan Johansen slog tre målgivande passningar i Nashville. Victor Arvidsson var tillbaka i Preds uppställning efter att ha missat tolv matcher på grund av en underkroppsskada. Patrice Bergeron blev tvåmålsskytt i Boston som nu förlorat tre raka matcher och spelat 1-4-4 på sina nio senaste, efter att dessförinnan vunnit åtta raka matcher.
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings: 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)
Maple Leafs keeper Michael Hutchinson knep sin första seger för säsongen då Toronto besegrade gästande Detroit Red Wings hemma i Scotiabank Arena. Hutchinson hade inte startat på nio matcher efter det att släppte in fem mål i 6-4-förlusten mot Buffalo den 29:e november och spelat 0-5-1 på sina sex inledande matcher. Auston Matthews och Zach Hyman gjorde båda två mål och en assist för Toronto. Detroit tröstmålade genom Tyler Bertuzzi med 1:44 kvar av den tredje perioden.

TOR-DET: Matthews skickar in pucken i powerplay

Ottawa Senators - Philadelphia Flyers: 4-5 e. str. (0-1, 3-2, 1-1, 0-0)
James van Riemsdyk gjorde två mål då Philadelphia Flyers bortaslog Ottawa Senators med 5-4 efter straffläggning. Sean Couturier var den enda av sex straffskyttar som lyckades göra mål vilket innebär att Flyers nu vunnit sina tre senaste matcher. Philadelphias målvakt Brian Elliott gjorde 30 räddningar, räddade tre straffar och noterades för en assist vid Kevin Hayes 1-0-mål. Tyler Ennis gjorde två mål för Ottawa som förlorat tre av de fyra senaste matcherna
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning: 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
Radko Gudas gjorde det matchavgörande målet i mitten av den tredje perioden då Capitals besegrade Lightning med 3-1 i Capital One Arena. Nick Dowd och Dmitry Orlov var övriga målskyttar i Washington som vunnit tio av sina tolv senaste matcher. Nikita Kucherov gjorde Tampa Bays mål, hans 200:e NHL-mål i sin 480 match, alla för Tampa Bay Lightning.
Carolina Hurricanes - Florida Panthers: 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)
Noel Acciari gjorde (bara) ett mål och misslyckades med att göra hattrick för tredje matchen i rad för Panthers. Nu klarade Florida ändå av att besegra Carolina Hurricanes i PNC Arena med 4-2.
Chris Driedger gjorde en fin match och gjorde 42 räddningar för Panthers som nu vunnit tre raka matcher.
Nino Niederreiter och Lucas Wallmark nätade för Carolina som fick se sin sju matcher långa poängsvit spräckas.
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks: 3-5 (1-0, 2-1, 0-4)
Chicago Blackhawks gjorde fyra raka mål i den tredje perioden och vände ett 1-3-underläge till seger med 5-3 borta i Pepsi Center mot Colorado Avalanche. Segerorganisatör var Jonathan Towes som gjorde två mål och två assist för Blackhawks som vann för andra matchen i rad och vunnit tre gånger på de fyra senaste. Robin Lehner stoppade 28 puckar. Matt Calvert gjorde två mål för Colorado.

COL-CHI: Kane hittar lucka på närmaste stolpen

Vancouver Canucks - Pittsburgh Penguins: 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Elias Pettersson och J.T. Miller gjorde båda ett mål och en assist då Vancouver Canucks besegrade Pittsburgh Penguins med 4-1 hemma i Rogers Arena.
Pittsburgh, som vunnit sina fyra senaste matcher mål, fick inte till ett enda skott på mål i den första perioden. Canucks avlossade bara 14 skott på hela matchen vilket innebär att Penguins-keepern Matt Murray gjorde tio räddningar i sin första start på sex matcher. Jacob Markström gjorde 28 räddningar för Vancouver, varav 20 i den andra perioden. Jake Guentzel nätade för Pens.
San Jose Sharks - St. Louis Blues: 2-5 (0-0, 2-2, 0-3)
Alex Pietrangelo gjorde två mål i den tredje perioden då St. Louis Blues drog ifrån i den tredje perioden av bortamötet med San Jose Sharks. Brayden Schenn gjorde sin 400:e NHL-poäng då han bokfördes för två målgivande passningar i matchen. Blues har nu vunnit fem raka matcher, medan Sharks förlorade för tredje gången på fyra matcher under nya coachen Bob Boughner. Sharks mål gjordes av Brent Burns och nye Stefan Noesen som kom på waivers från Pittsburgh Penguins i torsdags.
SÅ GICK SNACKET:
" Riktigt skönt för "Hutch" att få knipa första segern. Han gjorde ett par otroliga räddningar på frilägen i början av matchen vilket var viktigt för oss".