NYR-BOS: Bergeron gör hat trick i Bruins seger

Det blev ett riktigt målkalas när Boston Bruins gästade New York Rangers i Madison Square Garden. Efter en stark match från Bruins förstakedja med Patrice Bergeron, Brad Marchand och David Pastrnak tog Boston en 7-4 seger med sig hem till Massachusetts.

• Det spelar ingen roll vem som gör målen, vi är lika glada oavsett, sa Marchand till NHL.com/sv efter matchen. Det är mentaliteten vi har i gruppen, oavsett hur många personer utanför omklädningsrummet snackar om målskytte och sekundärt målskytte. Vi oroar oss inte över det i vårt rum, vi vinner matcher och det är allt som räknas.
    Förstakedjan har varit Bruins främsta vapen under flera säsonger, och i matchen mot Rangers visade man återigen vägen då Bergeron stod för ett hattrick, Marchand plockade upp två mål och tre assists och Pastrnak avslutade kvällen med fem målgivande passningar. Bruins har tre raka segrar under bältet och ligger en poäng bakom Buffalo Sabres i toppen av Atlantic Division.
    För Rangers del blev det en tung kväll. Mika Zibanejad lämnade matchen med en överkroppsskada, och Henrik Lundqvist blev utbytt efter att ha släppt in fyra mål i den andra perioden.
    Här följer en genomgång av söndagens matcher:
    Edmonton Oilers - Florida Panthers 2-6 (0-0, 0-3, 2-3)
    Florida Panthers tog en fin skalp under söndagsnatten då man besegrade Edmonton Oilers med 6-2 på bortais. Efter en mållös första period fick gästerna upp ångan rejält i inledningen av den andra perioden. Aaron Ekblad gav Panthers ledningen efter endast 31 sekunder, och innan vi hade passerat tre minuter stod det 3-0 till Florida efter att Brian Boyle och Noel Acciari också lyckats överlista Mike Smith i Oilersmålet. Det blev det sista vi fick se av Smith som byttes ut mot Mikko Koskinen.
    Det gick inte mycket bättre för den finländske målvakten som släppte tre puckar förbi sig i den tredje perioden från Evgenii Dadonov, Frank Vatrano och Jayce Hawryluk. Oilers fick mål från James Neal och Leon Draisaitl. Panthers är nu uppe i åtta raka matcher där man plockat poäng.
    Detroit Red Wings - St. Louis Blues 4-5 (0-2, 1-1, 3-1, 0-1)
    Detroit Red Wings åkte på sin åttonde raka förlust då man föll med 5-4 efter övertid hemma mot regerande mästarna St. Louis Blues. Gästerna gick in i den första periodpausen med en 2-0-ledning efter mål från Brayden Schenn och Zach Sanford. Red Wings reducerade till 2-1 genom Filip Hronek halvvägs in i den andra perioden, men dryga minuten senare satte Ryan O'Reilly 3-1 med ett dragskott upp i krysset bakom Jonathan Bernier.
    Red Wings kom tillbaka i den tredje perioden och vände på steken efter mål från Dylan Larkin, Valtteri Filppula och Tyler Bertuzzi. O'Reilly kvitterade dock för Blues med drygt fyra minuter kvar av den tredje, och i övertiden stod David Perron för det avgörande målet.

DET-STL:Perron gör mål på övertid för Blues

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 5-1 (1-0, 3-0, 1-1)
Chicago Blackhawks fick en behaglig kväll hemma i United Center då man besegrade gästande Los Angeles Kings med 5-1. Blackhawks tog en tidig ledning i matchen genom Dylan Strome som nätade efter 2:33. Strome skulle även sätta 3-0-pucken i den andra perioden, men innan dess hade David Kampf stått för sitt första mål för säsongen. Innan den andra perioden var över hade Alex DeBrincat släckt allt hopp för Kings med sitt 4-0-mål.
Robin Lehner vaktade målet för Chicago och stod för 38 räddningar. Han fick dock inte hålla nollan då Sean Walker överlistade honom med ett slagskott från toppen av den högra tekningscirkeln. Drake Caggiula fastställde sedan slutresultat med dryga tre minuter kvar att spela. Blackhawks studsade därmed tillbaka på ett väldigt fint sätt efter att ha förlorat med 4-0 borta mot Carolina Hurricanes kvällen innan. Kings har tre raka förluster.

CHI-LAK: Nylander serverar Kämpf när han faller

Ottawa Senators - San Jose Sharks 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)
Det blev ingen vidare återkomst för Erik Karlsson då hans San Jose Sharks förlorade med 5-2 mot hans gamla gäng Ottawa Senators i Canadian Tire Center. Karlsson slutade kvällen poänglös och var inne på samtliga fem baklängesmål. Senators gick in med en 2-1-ledningen efter den första perioden efter mål från Connor Brown och Nicholas Paul, medan Evander Kane kom med i målprotokollet för Sharks.
Paul satte sedan 3-1 drygt halvvägs in i den andra perioden innan Kevin Labanc reducerade för gästerna. Brady Tkachuk satte 4-2 med under minuten kvar av perioden, och Anthony Duclair satte kvällens sista mål i slutet av den tredje. Sharks har nu förlorat fyra av sina fem senaste matcher. För Senators del var det deras tredje seger för säsongen.
New York Islanders - Philadelphia Flyers 5-3 (3-2, 2-0, 0-1)
New York Islanders tog sin sjunde raka seger efter att man slagit Philadelphia Flyers med 5-3 hemma i Nassau Coliseum. Vi fick se en målrik första period där Flyers slog till först genom lagkaptenen Claude Giroux. Islanders stod sedan för tre raka mål från Anders Lee, Derick Brassard och Ross Johnston innan Travis Konecny reducerade till 3-2.
Islanders gick upp till 5-2 efter två mål inom loppet av en dryg minut i början av den andra perioden från Ryan Pulock och Mathew Barzal. Flyers kom inte närmre än Girouxs 5-3 reducering i slutet av matchen. Islanders har nu ett facit på 8-3-0.

NYI-PHI: Barzal flyger förbi försvaret och gör mål

New York Rangers - Boston Bruins 4-7 (1-0, 0-4, 3-3)
Det blev ingen lyckad avslutning på veckan för Henrik Lundqvist och hans New York Rangers då man föll med 7-4 hemma i Madison Square Garden mot Boston Bruins.
Rangers hade en 1-0 ledning efter den första perioden, men i den andra kom Bruins tillbaka med full fart och efter 40 spelade minuter hade gästerna vänt till 4-1 efter två mål från Marchand, samt ett mål vardera från Bergeron och Charlie Coyle.
I början av tredje perioden fann vi att Rangers valt att byta ut Henrik Lundqvist och sätta in Alexander Georgiev. Det dröjde bara 43 sekunder innan han fick se en puck gå in i mål efter att Zdeno Chara bombat in 5-1. Pavel Buchnevich reducerade till 5-2 innan Bergeron satte sitt andra mål för kvällen. Rangers fick lite känning i slutet efter två snabba mål från Chris Kreider och Brady Skjei. Men, med 45 sekunder kvar fullbordade Bergeron sitt hattrick med ett mål i tom bur.
Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks 5-2 (3-1, 1-0, 1-1)
Vegas Golden Knights höll gästande Anaheim Ducks till blott 15 skott på mål hemma i T-Mobile Arena och tog i slutändan en bekväm 5-2-seger. Ducks tog visserligen ledningen genom lagkaptenen Ryan Getzlaf efter 4:12, men redan 34 sekunder senare hade Mark Stone kvitterat till 1-1 med sitt sjunde mål för säsongen. När den första perioden var över hade Golden Knights en 3-1-ledning då Ryan Reaves och Nicolas Roy kommit med i målprotokollet.
William Karlsson satte mer eller mindre punkt för matchen med sitt 4-1-mål i powerplay i den andra perioden. Paul Stastny satte 5-1 i inledningen av den tredje, även det i numerärt överläge, och Ducks kom inte närmre än Adam Henriques 5-2-reducering. Vegas ligger på andra plats i Pacific Division med 16 inspelade poäng, en poäng efter ledarna Edmonton, medan Anaheim ligger på tredje plats med 14 poäng.

VGK-ANA Karlsson lyfter in en backhand i powerplay

SÅ GICK SNACKET:
"Det känns fantastiskt. Att göra mål är kul. Det var ett coolt mål, för vi hade en grym block av Jayce (Hawryluk) och [Brett Connolly] vann tre eller fyra närkamper för att skapa en chans för mig, så det var lite bra momentum för vår kedja - Panthers forward Brian Boyle som gjorde sitt första mål för Florida.
"De spelade på sättet som vi skulle vilja spela på i denna matchen. De var starkare, de vann fler puckar, de fick fler puckar på mål och de kämpade bättre. Vi måste dra lärdom från detta och fokusera på nästa match. Vi har fortfarande fått en bra start och vi vill ha den positiva energin i gruppen, men vi måste fortfarande lära oss något från detta. - Oilers back Oscar Klefbom om förlusten mot Panthers.
"Jag har spelat mot Jonathan (Bernier) sedan juniortiden och jag har aldrig gjort mål på honom, så det gjorde det hela ännu bättre. - Blues forward David Perron om sitt matchvinnande mål mot Red Wings.