Mika1

Svenskarna Mika Zibanejad, Henrik Lundqvist och Lias Andersson spelade alla en stor roll i att Rangers kunde besegra Philadelphia Flyers med 2-1.
Andersson gav New York Rangers ledningen i slutet av den första perioden. Andersson tog position nära mål och lyckades vispa in pucken på volley. Travis Konecny kvitterade i mittperioden, assisterad av forne Rangers-spelaren Kevin Hayes. I den tredje stod Rangers för det mesta och vann skotten med 11-2 dock utan att få in pucken.

Henrik Lundqvist gjorde sin första hela försäsongsmatch och noterades för 32 räddningar.
- Det var kul att spela en hel match i Garden igen. Jag är nöjd med de förändringar jag har gjort och jag känner mig bekväm inför säsongen, sade Lundqvist efteråt.
Matchen gick till förlängning och straffar. Där drog Rangers det längsta strået då Mika Zibanejad blev ende spelare att göra mål. Zibanejad la pucken på sin backhand innan han sprätte upp den bakom Carter Hart i Flyers-kassen.

NYR-PHI: Zibanejad avgör för Rangers på straff

Så var resten av nattens matcher:
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 2-4 (2-1, 0-2, 0-1)
Victor Söderström och Carl Söderberg gjorde båda varsitt mål när Coyotes välte Canucks på bortaplan. Söderström satte 2-2-pucken med ett handledsskott i mitten av den tredje, bara 24 sekunder innan Barrett Hayton gjorde 2-3 för gästerna.
Carl Söderberg gjorde sitt mål bara 15 sekunder från slutet när han satte målet i tom bur. Det var de två svenskarnas första mål under försäsongen.
Elias Pettersson noterades för en assist i matchen. Han spelade fram Micheal Ferland till 1-0 efter 1:20 av öppningsperioden.

WPG-EDM: McDavid sätter pucken i numerärt överläge

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 5-3 (1-1, 2-0, 0-3)
Connor McDavid gjorde sitt första mål under försäsongen. Oilers-kaptenen satte 2-1-målet i 5-3-segern borta mot Winnipeg Jets.
McDavid gjorde sin andra match på försäsongen. Han gjorde mål i powerplay sedan han från nära håll stött in pucken bakom Connor Hellebuyck. McDavid fick sällskap i målprotokollet av Tomas Jurco och Ethan Bear som båda gjorde två mål vardera.
Tucker Poolman, CJ Suess och Gabriel Bourque hängde för Jets. De lyckades överlista Mike Smith tre gånger på totalt 21 skott.
Florida Panthers- Tampa Bay Lightning 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)
Owen Tippett gav Panthers ledningen i den första perioden men mål från Cedric Paquette och Yanni Gourde vände på steken för Lightning i mittakten. Nikita Kucherov satte trean och Steven Stamkos hängde fyran, assisterad av Victor Hedman. Evgenii Dadonov reducerade med knappt två minuter kvar att spela.

DET-STL: Mantha snor pucken och gör sitt andra mål

Detroit Red Wings - St Louis Blues 4-1 (1-0, 3-1, 0-0)
Anthony Mantha och Michal Rasmussen gjorde två mål vardera för Detroit som tog ledningen i den första perioden. Ryan O'Reilly kvitterade för gästerna efter 45 sekunder av mittperioden men blott 21 sekunder senare var Red Wings åter i ledningen när Mantha noterades för sitt andra mål för kvällen. Rasmussen nätade två gånger inom 1:34 minuter i slutakten. Dennis Cholowski noterades för två assist i Red Wings.
Dallas Stars - Minnesota Wild 2-1 (0-0, 1-2, 0-0)
Minnesota lyckades hålla undan mot Dallas Stars i American Airlines Center. Målvakten Devan Dubnyk var på spelhumör och räddade 29 skott från hemmalaget. Samtliga mål i matchen kom i den andra perioden.
Jordan Greenway gjorde 0-1 framspelad av Joel Eriksson Ek innan Jason Zucker ökade på till 2-0. Radek Faksa reducerade till 2-1 i periodens slutminut, men några fler mål blev det inte i matchen.
San Jose Sharks - Calgary Flames 4-1 (0-0, 0-0, 1-4)
Sharks gjorde fyra raka mål i den tredje perioden vilket säkrade segern hemma mot Flames. Dylan Gambrell blev tvåmålsskytt, Evander Kane och Tomas Hertl gjorde de övriga målen. Det var första segern för Sharks under försäsongen efter förluster i de fyra första.Erik Karlsson gjorde sin första match under försäsongen. Svensken gick poänglös, men klockades för 21:50 i istid.
Cam Talbot vaktade målet för Flames och svarade för 24 räddningar under de första två perioderna. Artyom Zagidulin hoppade sedan in och släppte fyra mål på tio skott.
Justin Kirkland gjorde gästernas enda mål.