saros 0325

Nashville Predators är nästa lag att kvittera ut en biljett till Stanley Cup-slutspelet.

Det femte raka playoffet stod klart sedan Minnesota Wild bortabesegrades med 1-0 i Xcel Energy Center.
Stor matchvinnare i Preds blev målvakten Juuse Saros som motade alla 29 puckar han fick på sig och höll in tredje nolla för säsongen.

Ryan Johansen satte matchens enda mål i numerärt underläge 4:32 in i den första perioden efter det att Viktor Arvidsson drivit upp pucken och dropp-passat innanför blå. Johansens skott var maskerat och satt i krysset bakom Devan Dubnyk i Wild-buren. Målet var hans tolfte för säsongen och det första sedan 9:e februari, en måltorka på 20 matcher.
- Det var en bra kväll, säger Johansen. Det är verkligen svårt att ta sig till playoff i den här ligan. Det är en stark bedrift av oss och något vi ska känna oss stolta över. Samtidigt ändrar vi nu vårt fokus och tar sikte mot säsongens stora mål. Vi har fortfarande mycket arbete framför oss och vi kommer att fortsätta hålla foten på gasen.
- Vi känner att vi har en stark och bred trupp. Går man igenom uppställningen ser man att vi har många farliga spelare och att vi är ett attans bra hockeylag. Vi har kommit samman på ett bra sätt och vi kommer alla att slita hårt hela vägen. Ikväll kan vi njuta av att vi säkrat slutspel, åka hem, krypa ner i våra sängar och sova. När vi vaknar är det bara att börja jobba igen.

MIN-NSH: Snärtigt skott från Johansen i boxplay

Minnesota har nu förlorat sina två senaste matcher och fyra av de fem senaste. Laget har ändå en wild card-plats inom räckhåll i Western Conference där just nu Colorado Avalanche har den sista slutspelsplatsen med två poängs marginal.
- Jag tycker att vi ändå gjorde en bra match, säger Wilds head coach Bruce Boudreau. Vi bjöd egentligen inte Nashville på någonting (19 skott i matchen), men vi saknade förmågan att trycka in pucken då lägena dök upp. Det är väldigt frustrerande.
- Det är bara att gå vidare. Så länge vi har chansen att nå slutspel kommer vi göra allt vi kan för att ta oss dit.
Här är summeringarna från nattens övriga matcher:
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers: 7-5 (4-2, 1-0, 2-3)
John Tavares gjorde för första gången i karriären fyra mål i en och samma NHL-match då hans Maple Leafs besegrade Panthers i Scotiabank Arena.
Med segern knappade Toronto in på Boston Bruins som har andraplatsen i Atlantic Division med fem poängs marginal.
Jayce Hawryluk och Jonathan Huberdeau gjorde två mål var i Florida som förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

TOR-FLA: Fyra mål för första gången från Tavares

New Jersey Devils - Buffalo Sabres: 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)
Sabres svaga form på bortaplan håller i sig. I natt kom lagets tolfte raka förlust på bortaplan då Devils gick segrande ur en tät match i Prudential Center.
Cory Schneider gjorde 45 räddningar för New Jersey vars mål gjordes av Blake Coleman, Pavel Zacha och Miles Wood som vallade in pucken i öppen bur i slutet.
Buffalo hade en kvitteringspuck inne i den tredje perioden, men efter videogranskning dömdes det bort på grund av interference av målvakten.
New York Rangers - Pittsburgh Penguins: 2-5 (2-1, 0-3, 0-1)
Rangers inledde starkast hemma i Madison Square Garden och hade ledningen med 2-0 med 4:19 kvar av den första perioden. Men där tog det roliga slut för hemmalaget. Penguins gjorde fem obesvarade mål, varav Teddy Blueger gjorde två, och vann för tredje matchen i rad. Pens ligger nu en poäng efter Washington Capitals som toppar Metropolitan Division.
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins: 5-4 (2-1, 0-3, 3-0)
Två riktigt starka utmanare till slutsegern i Stanley Cup ställdes mot varandra i Amalie Arena då Lightning besegrade Bruins efter det jämn och spännande batalj.
Gästerna hade ledningen med 4-2 inför den tredje perioden efter mål av Charlie Coyle, Brandon Carlo och två gånger Brad Marchand.
Hemmalaget kämpade sig tillbaka genom mål av Victor Hedman och Nikita Kucherov och med 53 sekunder kvar av den tredje perioden gjorde Anthony Cirelli det matchavgörande målet för Tampa Bay. Steven Stamkos gjorde Lightnings två övriga fullträffar och har nu gjort 41 mål den här säsongen.

TBL-BOS: Hedman följer upp ett anfall och nätar

St. Louis Blues - Vegas Golden Knights: 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Blues såg till att Golden Knights ännu inte riktigt kan börja packa slutspelstrunkarna.
Vegas hade behövt en seger för att "clincha" men ett formstarkt St. Louis tog istället sin fjärde raka seger hemma i Enterprise Center.
Hemmalagets mål gjordes av Ivan Barbashev, Ryan O´Reilly och Zach Sanford.
Vegas mål gjordes av William Karlsson, mål nr 23 för säsongen, och innebar 1-1 med fem minuter kvar av den andra perioden.

STL-VGK: Karlsson på rätt plats vid rätt tillfälle

Winnipeg Jets - Dallas Stars: 2-5 (0-0, 0-3, 2-2)
Tyler Seguin och Radek Faksa gjorde två mål var då Stars vann mot Jets.
Efter en mållös första period koppade gästerna greppet i den andra perioden då de gjorde tre mål på mindre än fem minuter. Dallas gick också fram till 4-0 innan Kyle Connor och Patrik Laine kunde reducera och skapa lite nerv med fem minuter kvar av den tredje perioden.
I och med att Laine nätade för Jets nådde han 30-mål för tredje raka säsongen. Seguin har nått 30 mål fem gånger i Dallas.

WPG-DAL: Faksa slutför ett läckert förarbete

Calgary Flames - Los Angeles Kings: 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
Kings vann sin tredje raka match och Flames förlorade efter tre raka segrar då lagen stötte på varandra i Scotiabank Saddledome i natt.
Jack Campbell gjorde 42 räddningar och höll nollan för andra gången i karriären.
Kings, som är borta från slutspel, gjorde sina mål genom Derek Forbort, Jonny Brodzinski och Tyler Toffoli.
San Jose Sharks - Detroit Red Wings: 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)
Slutspelsklara San Jose är inne i en formsvacka och förlorade för sjätte matchen i rad då avsågade Detroit Red Wings segrade i SAP Center.
Dylan Larkin, Andreas Athanasiou och Christoffer Ehn (i numerärt underläge) gjorde mål för Detroit som vunnit fyra av sina fem senaste.
Evander Kane reducerade till 3-1, åtta minuter in i den tredje perioden, och med 4,3 sekunder kvar satte Tomas Hertl 2-3-pucken.

SJS-DET: Larkin nätar 38 sekunder in

SÅ GICK SNACKET:
"Hur härlig den här kvällen än var måste vi fortsätta att trycka på och fortsätta hitta vägar att vara produktiva och svåra att möta. Vi måste vara så bra vi någonsin kan vara då slutspelet drar igång".
-- Leafs John Tavares efter fyra mål
"Det var ett definitivt ett skönt mål. Jag har haft turen att få spela med riktigt bra spelare den här säsongen och förhoppningsvis kan de hjälpa mig till fler mål den här säsongen".