kuznetsov  0201

Regerande Stanley Cup-mästarna Washington Capitals är efter sju raka förluster ett vinnarlag igen.

Den tunga Caps-sviten bröts hemma i Capital One Arena mot gästande Calgary Flames som besegrades med 4-3.
Det matchavgörande målet gjordes av Evgeni Kuznetsov med 57 sekunder kvar av den tredje perioden då han hittade första krysset bakom Calgary-keepern Mike Smith.
- Egentligen brukar jag försöka spela pucken vidare i de där lägena men jag kände inte riktigt att jag hade kontroll på pucken, säger Kuznetsov till NHL.com/sv efter matchen. När läget att passa försvann var det bara att skjuta. Härligt att den gick in för jag hade missat ett par fina lägen tidigare, särskilt i den andra perioden.
- Jag tycker att vi fick till en bra match idag, fortsätter Kuznetsov. Framförallt klev vårt "PK" fram idag i den tredje perioden och dödade två utvisningar i början av den tredje perioden.

WSH-CGY: Kuznetsov skickar upp pucken i krysset

Capitals, som kom till spel utan avstängde Alexander Ovechkin och fick Lars Eller skadad tidigt i matchen, gick fram till en 3-1 ledning tidigt i den andra perioden efter mål av Nic Dowd, Dmitrij Jaskin och Tom Wilson.
Garnet Hathaway reducerade i den andra perioden och Calgary, som förlusten till trots fortfarande toppar Pacific Division, utjämnade till 3-3 med åtta minuter kvar av den tredje perioden då Elias Lindholm styrde in sitt 22:a mål för säsongen när Johnny Gaudreau sköt.
Även Mikael Backlund skrev in sig som målskytt i matchprotokollet då han, hur elegant som helst, vek in pucken förbi Branden Holtby á la Kent Nilsson och Peter Forsberg.
Gästerna gjorde ett försök under slutminuten, men Holtby och Capitals kunde hålla undan och vinna för första gången sedan den 10:e januari.
- För oss var den här segern ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi har fortfarande en del att jobba med, men om vi kan jobba för varandra på sätt vi gjorde idag kommer den skicklighet vi har i laget komma att kicka in allt oftare framöver, säger Holtby.
Washington ligger efter natten på tredje plats i Metropolitan Division, två poäng efter ledande New York Islanders.
Här är summeringen från nattens övriga matcher:
New York Islanders - Tampa Bay Lightning: 0-1 e. str. (0-0, 0-0, 0-0, 0-0)
Victor Hedman sköt segern till ligaledande Lightning i en målsnål batalj mellan topplagen i Eastern Conference.
Hedman blev den enda spelaren att över huvud taget få in en puck i matchen då han under straffläggningen i sakta mak snirklade sig fram från mittpunkten för att sedan explodera i ett rappt handledsskott som satt lågt bakom Thomas Greiss, som gjorde 41 räddningar i matchen.

NYI-TBL: Vasilevskiy rånar Filppula

Bolts målvakt Andrei Vasilevskiy utsågs till matchens första stjärna då han stoppade 36 skott i och knep alla fyra Islanders-försök i straffläggningen.
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators: 5-3 (2-0, 1-1, 2-2)
Jake Guentzel och Bryan Rust gjorde två mål var och Teddy Blueger gjorde sitt första i NHL då Ottawa Senators besegrades hemma i PPG Paints Arena med 5-3.
Pens, som kom till spel utan skadade Evgeni Malkin, hade ledningen med 3-0 med fram minuter kvar av den andra perioden.

PIT-OTT: Blueger sätter första NHL-målet

Ottawa kämpade sig in i matchen och var efter mål av Bobby Ryan, Mikkel Boedker och Matt Duchene bara ett mål efter med tre minuter kvar på matchuret.
Guentzels mål med 2:52 kvar av den tredje perioden släckte dock hoppet för Senators.
Florida Panthers - Nashville Predators: 1-4 (0-0, 1-0, 0-4)
Predators gjorde fyra raka mål i den tredje perioden då Panthers besegrades på bortais.
Viktor Arvidsson gjorde två av målen och är nu uppe 21 fullträffar den här säsongen. Övriga målskyttar för Preds var Roman Josi och Kevin Fiala.

FLA-NSH: Arvidsson nätar via stolpen

Jonathan Huberdeau sköt 1-0 för hemmalaget i den andra perioden och blev den första Florida-spelaren sedan Olli Jokinen att göra 50 poäng (13+37) innan 50:e omgången.
Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks: 3-7 (0-1, 1-3, 2-3)
Patrick Kane passerade 900 NHL-poäng när han stod för två mål och två assist i Blackhawks storseger borta mot Buffalo Sabres. Förutom Kane, som gjort poäng i sina tio senaste framträdanden, nätade Drake Caggiula (första i Blackhawks), Duncan Keith, Connor Murphy och
Brandon Saad som firade 500 NHL-matcher med att sätta två mål.

BUF-CHI: Kane gör sin 900:e poäng i karriären

Jack Eichel, Jason Pominville och Kyle Okposo gjorde målen för Buffalo om i mitten av den tredje perioden bara låg under med uddamålet.
Chicago-keepern Cam Ward gjorde 40 räddningar i matchen och hjälpte sitt lag till tredje raka segern.
Dallas Stars - Minnesota Wild: 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Stars vann sin tredje raka match i ligan när gästande Wild slogs tillbaka med 3-1 hemma i American Airlines Center.
Segerorganisatör i hemmalaget var Tyler Seguin som bröt dödläget 12:18 in i den tredje perioden då ett hårt skott ur snäv vinkel letade sig in bakom Devan Dubnyk i Minnesota-målet, och sedan också fastställde slutresultatet i tom bur.

DAL-MIN: Seguin hittar rätt på Dubnyk

Andrew Cogliano stod för ett mål och en assist i Dallas.
I Minnesota gjorde Brad Hunt sitt första mål sedan han kom till laget från Vegas Golden Knights den 21:a januari.
Carolina Hurricanes - Vegas Golden Knights: 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)
Canes smyger med i jakten på slutspelsbiljetterna i Eastern Conference och ligger tre poäng efter Columbus Blue Jackets wild card-racet.
Med nattens 5-2-seger mot Vegas har Carolina tagit poäng i de fyra senaste matcherna (3-0-1). Fem olika målskyttar presenterade sig i Canes: Nino Niederreiter, Brett Pesce, Jordan Martinook, Sebastian Aho och Justin Faulk.

WSH-CGY: Backlunds urläckra mål

I Golden Knights, som nu förlorat tre raka matcher och fem av de sju senaste, kom båda målen genom Shea Theodore.
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs: 3-2 e. förl. (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)
Gustav Nyquist, Dylan Larkin och Danny DeKeyser gjorde målen då Detroit besegrade Toronto i klassiker-mötet inför fullsatta läktare (19515 åskådare) i Little Caesars Arena.
DeKeyser blev matchvinnare 2:40 in i sudden för Detroit efter att Nyquist stått för ett fint förarbete.
I Toronto gjorde Auston Matthews och Patrick Marleau målen och Jake Muzzin spelade sin första match sedan trejden med Los Angeles Kings.
SÅ GICK SNACKET:
"Innan breaket tänkte jag att det hade varit skönt att ha det ur vägen så att man inte behövde tänka på det. Men att få göra det i min hemstad med många av mina när på plats gör den 900:e poängen så mycket bättre".
-- Buffalo-födde Patric Kane om milstolpen i karriären
"Han har varit overkligt bra sedan han kom tillbaka efter sin skada. Han är alltid grym i matcherna. Han går på mål, han gör mål, han ger aldrig upp. Han är den som varje kväll jobbar hårdast på isen".