Jonathan Huberdeau hade 160 släktingar och vänner på läktaren under söndagens drabbning med Habs. Och Floridastjärnan gav dem en show. Han låg nämligen bakom det mesta när hans Panthers besegrade Montreal Canadiens under söndagen. Noel Acciari gav Cats ledningen innan Huberdeau äntrade scenen. Först serverade han Mike Matheson en passning i slottet, men dennes skott gick utanför. Då hämtade Huberdeau pucken i hörnet och serverade Aleksander Barkov som med en backhand gjorde 2-0.

Tomas Tatar reducerade i den första perioden. Två mål - signerade Jeff Petry och Max Domi - inom 52 sekunder på de första 2:12 minuterna vände matchen för Habs. Då tog Huberdeau tag i taktpinnen igen. En kylig passning i sidled till Barkov efter 3:41 betydde 3-3. Sedan gjorde han - med lite hjälp av en studs - 4-3 på egen hand från bakom den förlängda mållinjen. 5-3 var desto mer distinkt: Bara 35 sekunder senare trampade han in på vänsterkanten och avlossade ett stenhårt dragskott som flög in precis under ribban invid det bortre krysset.
- Det var en speciell kväll, säger matchhjälten till NHL.com/sv. Det var en fantastisk kväll och vi avslutade den med en fin seger. De ligger nära oss så det är bra att ta två poäng. Att ta fyra poäng i en back-to-back är heller aldrig lätt.
Matheson gjorde 6-3 i den tredje perioden innan mål från Jesperi Kotkaniemi och Shea Weber fastställde slutresultatet till 6-5 för Panthers.
- Huberdeau var speciell ikväll. Han skapade många bra lägen och hade pucken mycket. Hela den kedjan spelade bra, sa tränaren Joel Quenneville efter matchen.
Här följer en genomgång av omgångens matcher:
St Louis Blues - Winnipeg Jets 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Blues bärgade åttonde raka segern under söndagen. Ryan O'Reilly gav hemmalaget ledningen efter drygt 14 minuter. Nick Shore kvitterade för gästerna i inledningen av mittperioden. Men Jaden Schwartz gav Blues ledningen på nytt. Robert Thomas gjorde 3-1 i slutperioden innan Schwartz nätade ytterligare en gång och fastställde slutresultatet. Alex Pietrangelo noterades för en assist, vilket är hans 326:e assist i grundserien. Med det klev han förbi Al MacInnis för flest assist av en back i Blues historia. Jordan Kyrou noterades för två assist.

STL-WPG: Schwartz avslutar Kyrous framspelning

Ottawa Senators - New Jersey Devils 3-4 (0-1, 2-2, 1-0, 0-1)
Nico Hischier blev den första perioden enda målskytt. Mittperioden blev mer händelserik: Nicholas Paul kvitterade för Sens och Artem Anisimov gav hemmalaget ledningen. Nikita Gusev - i powerplay - och Miles Wood vände tillbaka matchen till Devils fördel. Thomas Chabot kvitterade i den tredje perioden. Jack Hughes blev sedan matchvinnare när han gjorde sitt första mål på övertid 54 sekunder in på densamma. Senators Anthony Duclair noterades för en assist i matchen och har gjort 16 poäng (11+5) på de senaste tolv matcherna.
Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 2-3 (2-0, 0-0, 0-2, 0-0, 0-1)
Hemmalaget kopplade greppet genom mål från Riley Nash och Pierre-Luc Dubois i den första perioden. En ledning man höll in i den tredje perioden - då den raderades. Dylan Strome och Erik Gustafson nätade för gästerna som till slut vann på straffar, där Patrick Kane satte matchvinnaren. Blue Jackets förlängde sin poängsvit till tio raka matcher (6-0-4). Under straffläggningen gick Blue Jackets målvakt Joonas Korpisalo sönder och behövde hjälp av isen. Efter matchen hade klubben ingen uppdatering på finländaren.

CBJ-CHI: Kane avgör på straff för Chicago

Minnesota Wild - New York Islanders 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)
Islanders bärgade första segern under ordinarie tid på åtta matcher tack vare en fin vändning i tredje perioden. Ryan Donato gav Wild ledningen med drygt fyra minuter kvar av den första perioden. En ledning som höll till slutakten då gästerna vaknade. Ryan Pulock kvitterade efter 4:24 och Matt Martin gav Isles ledningen 97 sekunder senare. Tom Kuhnhackl spikade slutresultatet med två och en halv minut kvar att spela. Därmed har Islanders nått 50 poäng - vilket är lagets snabbaste väg dit sedan säsongen 1983-84. Laget har aldrig gått segerlösa i fyra raka matcher under Barry Trotz.
Boston Bruins - Buffalo Sabres 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)
David Pastrnak förlängde sin poängsvit till sju raka matcher när han gjorde 1-0 i den första perioden. Rasmus Ristolainen kvitterade i mittperioden innan Jake DeBrusk, assisterad av Pastrnak och Steven Kampfer, åter gav Bruins ledningen. Kampfer noterades även för en assist på DeBrusks 3-1-mål 18 sekunder senare. Curtis Lazar reducerade för Sabres men närmre än så kom inte gästerna. Buffalo har därmed förlorat fyra raka bortamatcher. Bruins målvakt Tuukka Rask har därmed tagit poäng i femton raka hemmamatcher (10-0-5). Backen Conor Clifton utgick efter den första perioden och återvände inte.

BOS-BUF: Pastrnak nätar på Marchands passning

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Efter en mållös förstaperiod gav Ondrej Palat Bolts ledningen i mittperioden. Robby Fabbri, som värvades till Wings under säsongen i utbyte mot Jacob de la Rose, gjorde sitt tionde mål för säsongen när han kvitterade. Målet - hans första på sju matcher - räckte dock inte hela vägen. Brayden Point blev matchvinnare för Tampa Bay när han gjorde 2-1 5:33 in i slutakten. Detroit har nu 16 förluster på de 20 senaste matcherna (2-16-2).
Arizona Coyotes - Dallas Stars 2-4 (2-0, 0-0, 0-4)
Coyotes kopplade greppet genom mål från Taylor Hall och Conor Garland i den första perioden. En ledning som höll sig in i slutakten. Där vaknade gästerna och smällde in fyra puckar. Jamie Benn reducerade och Alexander Radulov kvitterade. Roope Hintz blev matchvinnare och Mattias Janmark gav lite extra salt i Coyotes-såren när han spikade slutresultatet med 1:26 kvar att spela. Noterbart är att Garlands mål var hans 13:e för säsongen - på 40 matcher. Förra säsongen, hans första i NHL, gjorde han 13 mål på 47 matcher.

ARI-DAL: Radulov kvitterar med slagskott

Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Erik Gudbranson gav hemmalaget ledningen med tredje mål för året redan efter 35 sekunder. Sean Couturier kvitterade knappt halvvägs in i den första perioden. Det resultatet stod sig in i förlängningen. Där blev Kevin Hayes matchvinnare med dryga minuten kvar när han fri med John Gibson gjorde sitt tolfte mål för säsongen. Flyers studsade därmed tillbaka efter 6-1-förlusten mot San Jose Sharks igår. Laget har nu fem segrar på de sex senaste matcherna.
Calgary Flames - Vancouver Canucks 2-5 (0-3, 1-0, 1-2)
Backbjässen Tyler Myers grundlade gästernas seger i den första perioden. Han gjorde både 0-1 och 0-2 själv innan han assisterade Jake Virtanen till 0-3. Rasmus Andersson reducerade för Flames i mittperioden. Tanner Pearson gjorde Canucks fjärde för aftonen drygt sex minuter in i tredje perioden. Noah Hanifin reducerade med 58 sekunder kvar innan Pearson spikade slutresultatet 33 sekunder senare. Canucks bärgade därmed fjärde raka segern.

CGY-VAN: Myers gör sitt andra mål för matchen

SÅ GICK SNACKET:
"Vi har varit tvungna att rätta till ett par saker från säsongsstarten men jag tycker att vi är på väg åt rätt håll nu." - Curtis McElhinney
"När man möter de regerande Stanley Cup-mästarna kan man inte göra så många misstag. Vi får dra lärdom av det och gå vidare." - Neal Pionk
"De är ett tufft lag defensivt, så det är så de spelar. De pressar hårt och försöker få in puckar bakom sina motståndare och det gjorde de bra." - Devan Dubnyk.
"Närhelst man bidrar offensivt är det en stor bonus. Att göra det i den tredje perioden var fantastiskt eftersom vi inte riktigt skapade så mycket framåt innan dess." - Steven Kampfer
"Vi sjönk tillbaka och slutade spela. Vi backade hem och gav bort mittzonen så de tilläts spela med ytor." - Seth Jones
"Vi var lite tröga mentalt. Konditionsmässigt tycker jag att vi var i god form. Jag hoppas att vi är skarpare imorgon." - D.J. Smith