Devils Hurricanes 110616

Trio avgjorde för Ducks och Michael Cammalleri glödhet för New Jersey Devils. Här är en summering av nattens matcher i NHL:

Anaheim Ducks - Calgary Flames 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
Anaheim har tagit sig i kragen efter deras något tröga inledning. I natt kom lagets sjätte seger när de besegrade Flames hemma i Honda Center. Mycket av lagets framgång har berott på att Ryan Kesler, Corey Perry och Ryan Getzlaf har börjat hittat flytet. I natt gjorde trion åtta poäng tillsammans och var den bidragande katalysatorn till segern.
Perry och Getzlaf låg bakom matchens första mål när de gjorde förarbetet till Clayton Stoners mål efter 2.29 i matchen. Ryan Kesler satte själv 2-1 i powerplay i början på den andra innan han fastställde slutresultatet efter 13.29 med sitt fjärde för säsongen, bägge gångerna framspelad av Perry och Getzlaf.

quotes_mediawall_110616vsCGY

Andrew Cogliano gjorde Anaheims tredje mål i matchen framspelad av Jakob Silfverberg. Anaheim Ducks ligger efter nattens match på andra plats i Pacific Division.
New York Rangers - Winnipeg Jets 5-2 (1-1, 4-1, 0-0)
Rangers fortsätter att vinna, i nattens match kom lagets nionde seger för säsongen och det var den andra perioden som blev avgörande. Hemmalaget gjorde då fyra mål och gick ifrån till 5-2.
Mats Zuccarello gav Rangers ledningen med 2-1. Rangers kontrade och Zuccarello fick pucken av Chris Kreider till vänster i anfallszonen, Zuccarello tog emot passningen och dundrade in ett handledsskott bakom Connor Hellebuyck.
J.T. Miller gjorde 3-2 genom att stänka upp ett handledsskott i första krysset. Dess för innan hade Mark Scheifele kvitterad när han lyckades gräva fram pucken i Rangers målgård.
Jesper Fast och Pavel Buchnevich andra mål för säsongen gjorde att Rangers sedan kunde gå ifrån till 5-2 och för femte matchen i rad göra fem mål och vinna.

Buchnevich

Lundqvist räddade 24 av 26 skott för Rangers.
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)
Chicago tog sin nionde seger för säsongen tack vare att Marian Hossa avgjorde i förlängningen i en match som annars var väldigt svängig. Tyler Seguin gjorde snyggt 0-1 till gästerna i den första perioden när han gavs öppet mål av lagkamraten Antoine Roussel i powerplay. I den andra ökade Gemel Smith på till 0-2 när han kom fri med annars storspelande Scott Darling.
Patrick Kane reducerade efter 10.24 i den andra perioden när han, i ett halvt friläge, tryckte upp en backhand bakom Kari Lehtonen. Jonathan Toews kvitterade efter 3.39 av den tredje innan Artem Anisimov gav hemmalaget ledningen efter 4.35 med sitt åttonde mål för säsongen. Men det skulle inte räcka för att vinna på ordinarie tid. Gemel Smith såg med sitt andra mål i matchen till att ta matchen till förlängning när han styrde in John Klingbergs skott från blålinjen.
I förlängningen var tiden på väg att rinna ut för Blackhawks men med 29 sekunder kvar skymde Artem Anisimov Lehtonen så pass bra att Marian Hossas skott letade sig in bakom Dallas finske målvakt.

hossa

Chicago har nu vunnit sina sex senaste matcher.
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)
Nattens man i NHL är definitivt Michael Cammalleri. 34-åringen hade inför matchen inte gjort ett enda mål under säsongen men när 60 minuter var spelade hade han gjort tre.

cammalleri-zajac-GettyImages-621529566

Han öppnade sitt och matchens målskytte i den andra perioden. Travis Zajac passade till öppet mål för Cammalleri som bara behövde sätt till klubban. Hans andra kom efter 7.56 i samma period. Cammalleri anföll från högerkanten och efter ett perfekt skott i den bortre burgaveln fick han jubla för andra gången. Jacob Josefsson assisterade till målet.
Målet som fullbordade hattricket kom 8.30 in i den tredje perioden Den här gången kom Cammalleri från vänster och skickade upp pucken i det vänstra krysset hos Hurricanes-målvakten Eddie Läck.
Andrej Nestrasil reducerade till 1-3 innan Andy Green fastställde slutresultatet i tom bur.
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Jonas Gustavsson startade för första gången den här säsongen för Edmonton Oilers. Den svenske keepern gjorde ett par riktigt svettiga räddningar, räddade 22 skott och fick bara kapitulera vid ett tillfälle, när Justin Abdelkader gjorde 1-0 för hemmalaget efter 8.53 i den tredje perioden.

Gustavsson

Men Oilers vände och vann. Tyler Pitlick kvitterade efter 16.39 och i den andra avgjorde Ryan Nugent-Hopkins efter fint samarbete med Connor McDavid. Oscar Klefbom noterades även han för en assist på målet.
Oilers står på nio segrar efter tretton spelade matcher.
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 5-1 (2-0, 3-1, 0-0)
Fem olika målskyttar fick jubla för Blues som tog sin sjunde seger för säsongen. Robbi Fabbri, Jori Lehtera, Jaden Schwartz, Scottie Upshall och David Perron gjorde hemmalagets mål.

Lehtera

Carl Gunnarsson spelade fint fram till Jori Lehteras 2-0-mål i den första perioden. Lehtera stod mitt i slottet och behövde bara sätta till klubban på Gunnarssons passning.
Matt Duchene målade för Colorado som fortsätter att blanda och ge den här hösten.
Nattens utropstecken:
Michael Cammalleri, New Jersey Devils som efter tio mållösa matcher hade rejäl islossning med sina tre mål.
Nattens tre stjärnor:
Michael Cammalleri, New Jersey Devils, 3 mål 0 ass
Ryan Getzlaf, Anaheim Ducks, 0 mål 3 ass
Corey Perry, Anaheim Ducks, 0 mål 3 ass
Så gick snacket:
"Vi vill alla vara produktiva och hjälpa laget att vinna och ha en positiv effekt på matchen" - Michael Cammalleri, New Jersey Devils
"Första perioden var den bästa vi gjort på hela säsongen så här långt" - Ken Hitchcock, tränare St. Louis Blues
"I vissa matcher fungerar det inte men vi hittar ändå ett sätt att få det gjort" - J.T. Miller, New York Rangers
Vad är på gång?
Tre matcher: Boston Bruins - Buffalo, New York Islanders - Vancouver Canucks och Florida-derbyt mellan Florida Panthers och Tampa Bay Lightning