FLA-TOR: Nylander ger Maple Leafs ledningen i tredje

Det är fördel Toronto Maple Leafs i kampen om tredje platsen i Atlantic Division. Detta efter att laget under natten mot fredag besegrade Florida Panthers med 5-3. Maple Leafs ryckte därmed åt sig ett fyrapoängsförsprång i tabellen.

Matchen i i BB&T Center, Florida var på förhand en "fyrapoängsmatch" och det såg inledningsvis ut som att hemmalaget skulle ta två poäng och gå ikapp Toronto i tabellen. Florida ledde med 3-1 i den första perioden, men Toronto svarade och efter de första 20 minuterna var ställningen 3-3. Auston Matthews satte kvitteringen till 3-3 med sitt 44:e mål för säsongen.
- Vi försökte bara streta emot. När man hamnar i underläge tidigt försöker man bara hålla lugnet och gå ut och ta ett byte i taget, och bara kravla sig tillbaka, säger Matthews.
Efter en mållös andra period föll avgörandet i den tredje. Det matchvinnande målet stod William Nylander för. Efter en rörig situation framför Florida och Sergei Bobrovskys kasse fångade Nylander upp pucken och hittade en lucka på hemmamålvakten. Nylanders mål, som var hans 29:e för säsongen, kom efter nio minuter av slutakten. Svensken har gjort poäng i fem raka matcher och avgjort tå matcher i rad.
Justin Holl punkterade sedan matchen med sitt 5-3-mål i tom kasse.
Förlusten var Panthers nionde på sina 13 senaste matcher (4-8-1).
- Vi är fortfarande med och i en väldig bra sits, men vi behöver segrar. Vi kommer göra allt vi kan nästa gång. Det här är laget vi kommer kriga med för att nå slutspel, säger Panthers lagkapten Aleksander Barkov.
Här är en titt på resten av nattens matcher:
Ottawa Senators - Vancouver Canucks 5-2 (2-0, 0-1, 3-1)
Bobby Ryan slog till med ett hattrick i sin andra match, och första i Ottawa, sedan han återvände till hockeyn efter en längre tids frånvaro. Ryan har missat den senaste tiden eftersom han fått hjälp av NHL/NHLPA.
Ryan hade inte gjort ett hattrick i NHL sedan den 29 december 2014. Hans första mål kom efter 7:44 av första perioden när han styrde in Nikita Zaitsevs passning. Han gjorde sitt andra fram till 4-2 med ett handledsskott efter 17:52 i den tredje perioden och fullbordade sitt hattrick med att sätta 5-2 i tom kasse.
Marcus Högberg räddade 32 skott för Senators. Vancouvers förlust gjorde att de tappade viktiga poäng i slutspelsjakten i Western Conference. Backen Quinn Hughes gjorde sin 43:e assist för säsongen, det är nytt rekord för en rookie i Canucks historia.

OTT-VAN: Ryans femte NHL-hattrick ger Sens 5-2-segern

Montreal Canadiens - New York Rangers 2-5 (1-0, 1-1, 0-4)
New York Rangers förlängde sin segersvit till fem raka och totalt nio på bortaplan. De gjorde det genom en stark tredje perioden där laget gick från 1-2-underläge till 5-2. Rangers har nu bara två poäng upp till Columbus Blue Jackets för det andra wildcardet i Eastern Conference.
Mika Zibanejad nätade för sjätte matchen i rad. Svensken satte 2-2-kvitteringen efter 11:06 av den tredje perioden. Zibanejad har nu gjort 30 mål den här säsongen vilket är tangerat personbästa. Ingen annan Rangers-spelare har gjort mål i sex raka matcher sedan Jaromir Jagr gjorde det 2006.
Efter svenskens mål gjorde gästerna ytterligare tre snabba. Ryan Strome spelade fram till Adam Fox 3-2 och gjorde sedan både 4-2 och 5-2.
Alexandar Georgiev vaktade Rangers kasse och stod för 32 räddningar

MTL-NYR: Zibanejad skjuter på bortre från cirkeln

Nashville Predators - Calgary Flames 4-3 öt (1-0, 0-2, 2-1, 1-0)
Det blev ett dramatisk slut i Bridgestone Arena. Flames såg ut att gå mot två poäng, men då klev en finländare fram för hemmalaget. Med bara 0,1 sekund kvar att spela lyckades Predators rädda en poäng. Mikael Granlund forcerade då in pucken efter förarbete av Filip Forsberg. Granlund red sedan vidare på glädjen från kvitteringen och avgjorde matchen efter 1:20 av förlängningen.
Segern gjorde att Predators tog in en poäng på Flames i wildcard-kampen i Western Conference. Flames har 73 poäng med 65 matcher spelade. Predators har 72 poäng efter 63 matcher.
Mikael Backlund stod för tre poäng (1+2) för Calgary. Han har gjort tio poäng på sina fem senaste matcher. Även Rasmus Andersson hittade rätt för Flames. Lagkaptenen Mark Giordano var tillbaka i Flames efter att han missat tio matcher med en lårskada.

NSH-CGY: Backlund nätar med slagskott via en back

Winnipeg Jets - Washington Capitals 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
Winnipeg gjorde vad som behövdes för att haka på i wildcard-kampen. Det vill säga vinna. Connor Hellebuyck gjorde 34 räddningar och höll sin femte nolla för säsongen, vilket är delat flest tillsammans med Columbus Blue Jackets Elvis Merzlikins och Vegas Golden Knights Marc-Andre Fleury.
Dmitry Kulikov gjorde 1-0 för Jets i den första perioden. I den tredje satte Kyle Connor 2-0 innan Mark Scheifele punkterade matchen med ett mål i tom kasse. Patrik Laine lämnade matchen efter att ha täckt ett skott i den första perioden. Coach Paul Maurice gav dock lugnande besked efteråt och finländaren ska åka med laget till Edmonton i morgon lördag.
Capitals hade vunnit två raka. Ilya Samsonov gjorde 29 räddningar för laget som fortsatt leder Metropolitan Division med fyra poängs försprång på Pittsburgh Penguins.

WPG-WSH: Hellebuyck bar Jets när han nollade Caps

St. Louis Blues - New York Islanders 3-2 öt (1-2, 0-0, 1-0, 1-0)
Efter att ha hamnat i underläge i den första perioden vände Blues och vann efter sudden i Enterprise Center. Colton Parayko blev matchvinnare efter att han tagit köksvägen och satt 3-2 med 1:37 kvar av förlängningen.
Islanders tog en 2-0-ledning i den första perioden. Nyförvärvet Jean-Gabriel Pageau satte 1-0 i powerplay innan Jordan Eberle ökade på till 2-0 för Islanders.
Brayden Schenn reducerade genom att göra mål för tredje matchen i rad för Blues som fortsätter leda Central Division före Colorado Avalanche och Dallas Stars. I den tredje perioden kvitterade Vince Dunn med bara 1:18 kvar att spela vilket tog matchen till förlängning där Parayko sedan avgjorde.
Islanders förlorade, men ligger allt jämnt kvar på det första wildcardet i Eastern Conference.

STL-NYI: Parayko gör mål köksvägen på övertid

Boston Bruins - Dallas Stars 4-3 (1-1, 2-0, 1-2)
Boston utökade sing ledning i Atlantic Division genom att besegra Dallas hemma i TD Garden. Nick Ritchie, som hämtades in från Anaheim på Trade Deadline, gjorde sitt första mål för Bruins. Jaroslav Halak räddade 31 skott och vann sin sjätte raka start mellan stolparna.
Ritchies mål betydde 3-1 till Boston och kom i slutet av den andra. Dallas reducerade i inledningen av den tredje, men trots ytterligare forcering och 15 Dallas-skott på mål lyckades Boston hålla mot. David Pastrnak gjorde 4-2 innan Miro Heiskanen gav Stars nytt hopp. Men närmare än så kom inte gästerna.

BOS-DAL: Pastrnak förvaltar returpassen från Ritchie

Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 2-5 (0-0, 1-0, 1-5)
Dominik Kubalik gjorde tre mål när Chicago gjorde fem mål under sista perioden mot Tampa Bay. Hattricket var hans första hattrick i NHL och håller kvar Blackhawks i slutspelsdiskussionerna. Kubalik kvitterade matchen till 2-2 med sitt första mål efter 5:02 av den andra perioden. Han utökade gästernas ledning till 4-2 efter 11:43 och fullbordade sitt hattrick med att sätta 5-2 i tom kasse efter 17:29.
Chicago hade inte vunnit i Amalie Arena sedan den 17 februari 2009. De är efter nattens seger åtta poäng ifrån det andra wildcardet i Western Conference.
Tampa har nu förlorat fyra raka matcher, men ligger allt jämnt tvåa i Atlantic Division.

TBL-CHI: Kubalik gör sitt första hattrick i karriären

Detroit Red Wings - Minnesota Wild 1-7 (0-3, 1-3, 0-1)
Minnesota gjorde processen kort med Detroit i Little Caesars Arena. Redan efter 10:12 av den första perioden stod det 3-0 till gästerna och efter andra perioden var siffrorna 6-1. Matt Dumba gjorde två mål och en assist och Kevin Fiala ett mål och två assist för Wild. I och med sin 11:e seger på sina senaste 16 matcher är Minnesota fortsatt bara tre poäng efter Nashville och Winnipeg för det andra wildcardet i Western Conference.
San Jose Sharks - New Jersey Devils 3-2 öt (2-0, 0-2, 0-0, 1-0)
Logan Couture avgjorde för San Jose Sharks bara 38 sekunder in på förlängningen i SAP Center. Couture gjorde sin andra match efter sin långa skadefrånvaro, målet var hans 15:e för säsongen.
Sharks gjorde tre raka mål i matchen efter att Devils gjort 2-0 i den första; 1-0 genom Travis Zajac och 2-0 genom Nikita Gusev. Hemmalagets första mål satte Mario Ferraro i början av den andra perioden. Sharks andra må gjordes av Marcus Sörensen i ett 2-mot-1-läge i boxplay assisterad av Joel Kellman.
Sharks seger bröt lagets fem matcher långa svit utan seger.

SJS-NJD: Couture direktskjuter matchvinnaren på OT