Alexander Radulov

Endast två matcher under den gångna natten. Blackhawks gästades av Flames och Flyers tog sig an Canadiens. Vi sammanfattar:

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Efter en mållös förstaperiod lossnade det lite i den andra mellan Canadiens och Flyers. Matchens förgrundsfigur blev Montreals Alexander Radulov.
Efter 5:28 av den andra perioden inledde Shea Weber målskyttet, framspelad av Radulov och svenskbekante Artturi Lekhonen, när hans slagskott från blålinjen bröt klubban för Flyers' Brayden Schenn innan det borrade sig in i mål, förbi en chanslös Steve Mason. Jakub Voracek kvitterade för Flyers efter 11:47.
I den tredje perioden styrde Brendan Gallagher in Radulovs skott för 2-1 efter drygt 13 minuter. Med 1:03 kvar avgjorde Radulov själv med ett mål i tom bur.
Steve Mason räddade 30 skott i Flyers-målet och Carey Price svarade för 31 räddningar i Montreals bur.

habs102416_169

Chicago Blackhawks - Calgary Flames 2-3 (0-1, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)
Chicago Blackhawks letar efter det vinnande spåret efter en knackig inledning på säsongen.
Och det kunde ha börjat bättre hemma mot Flames. Gästernas Sam Bennett spräckte nollan i powerplay redan efter 4:51, när han från nära håll jobbade in pucken bakom Corey Crawford.
Blackhawks kvitterade efter 1:32 av den andra perioden genom Patrick Kane - hans andra mål för säsongen. Men drygt fem minuter senare befann man sig i underläge igen då Sean Monahan gjorde sitt tredje mål för säsongen, även det i powerplay.
Nygamle veteranen Brian Campbell kvitterade för Chicago med sitt första mål för säsongen med drygt fyra minuter spelade av den tredje perioden.
Efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar där bortalagets Kris Versteeg gjorde det enda målet på sju straffomgångar.
Chicagos Corey Crawford räddade 29 av 31 skott och Calgarys målvakt Brian Elliott räddade 31 av 33 skott.

hawks102416_169

Nattens tre stjärnor:
Alexander Radulov, Montreal Canadiens, 1 mål, 2 assists
Shea Weber, Montreal Canadiens, 1 mål, 1 assist
Sean Monahan, Calgary Flames, 1 mål
Så gick snacket:
"Grabbarna gjorde en otrolig insats så jag ville rädda så många skott jag kunde för deras skull." - Calgarys Brian Elliott efter vinsten mot Chicago
Vad är på gång?
Kommande natt spelas det elva matcher med start 01:00, då tre matcher börjar. Sista nedsläpp är 04:30 i Los Angeles, där Kings tar emot Blue Jackets.