PIT-COL: McCann skickar in suddenavgörandet

Pittsburgh Penguins fick med sig två poäng hem från Colorado. Segersiffrorna mot Avalanche skrevs till 4-3 sedan Jared McCann avgjort i förlängning i Pepsi Center.

Det var en spännande kamp i Pepsi Center. Med bara 31 sekunder kvar i den tredje perioden kvitterade hemmalaget genom Matt Calvert som styrde in Cale Makars skott bakom Matt Murray i Penguins-målet. När sudden sedan kom igång tog det 3:19 innan McCann överlistade Pavel Francouz från slottet.
- Vi har krigat på på slutet och förtjänat de senaste vinsterna, sa McCann vars lag har 6-1-1 på sina senaste åta matcher.
Nathan MacKinnon gjorde 1-0 på ett direktskott i powerplay till Avalanche i den första perioden. Gästerna svarade genom Teddy Blueger i den andra, men hemmalaget skulle gå till ledning efter att Gabriel Landeskog blivit målskytt. Svenskens mål var kanske ett av hans mest tursamma i karriären. Landeskog chippade pucken mot mål från mittzon och såg den sedan studsa förbi Murray i Penguins-kassen.

COL-PIT: MacKinnon skickar ett direktskott i mål

• Den var svår att läsa, jag förväntade mig inte riktigt den typen av studs, sa Murray.
    Bryan Rust kvitterade för Penguins innan Evgeni Malkin satte laget i förarsätet i den tredje perioden. Men Colorado fick till en poäng tack vare Calverts sena mål.
    - Vi tävlade hårt. Vi gjorde rätt saker, men var ett steg efter lite då och då. Vi måste vara bättre på att prata och kommunicera på isen. Det löser problem, minskar missförstånd. Jag önskar vi pratade mer, sa Colorados coach Jared McCann.
    Penguins har nu vunnit fyra raka bortamatcher, för Colorado var det tredje raka förlusten (0-2-1),
    Carolina Hurricanes - Arizona Coyotes 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
    Petr Mrazek höll i natt nollan för Carolina som nu tagit två raka segrar. Hurricanes-målvakten stoppade samtliga 32 skott från Arizona-håll för säsongens tredje nolla. Warren Foegele, Lucas Wallmark och Martin Necas gjorde hemmalagets mål.
    Foegele satte 1-0 i den första perioden efter att Andrei Svechnikov hittat honom i slottet. I mittperioden styrde Lucas Wallmark in Dougie Hamiltons skott till 2-0. Necas stängde målskyttet med en backhand med tio sekunder kvar av mittperioden. Alla tre Carolina-målskyttar gjorde sina tionde mål för säsongen. För Wallmark var det dessutom en tangering av fjolårets målskörd som hittills är den högsta i karriären.

CAR-ARI: Foegele skickar in pucken från slottet

Mrazek var som hetast mellan stolparna i den andra perioden då han räddade 14 skott och bland annat stoppade Conor Garland och comebackande Michael Grabner. Arizonas ineffektivitet höll i sig från mötet med Tampa Bay Lightning i torsdags, en match de förlorade med 4-0.
Detroit Red Wings - Ottawa Senators 3-2 str (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0)
Detroit tog i natt sin tredje raka hemmaseger, men det krävdes straffar för att skilja laget från gästerna från Ottawa. Dylan Larkin spelade huvudrollen, både under matchen och i straffläggningen. I den andra perioden drygade forwarden ut Detroits ledning till 2-0 och i straffläggningen var det han som satte den avgörande straffen.
Red Wings tog ledningen genom Tyler Bertuzzi som förvaltade Filip Hroneks passning till 1-0 efter 14:55 i den första perioden. Larkin ökade på i den andra, men Senators svarade. Bara 22 sekunder efter Red Wings 2-0 gjorde Brady Tkachuk 2-1, och innan andra perioden var över hade Colin White kvitterat till 2-2.

DET-OTT: Larkin gör mål i powerplay

Tredje perioden blev mållös. I sudden hade Detroit chanser att avgöra, men svenske målvakten Marcus Högberg bjöd på ett par fina räddningar som tog matchen till straffar. I den visade Larkin och Red Wings mest kyla och extrapoängen stannade i Michigan.
SÅ GICK SNACKET
"Vi har pratat mycket om att vi måste ha hålla i, och jag tycker vi kan vara bra på hemmaplan. Det har vi sett och med tanke på hur schemat ser ut innan All Star-uppehållet tror jag vi kan rulla vidare"
- Dylan Larkin, Red Wings.
"De har en stor del i det vi gör. Alla måste bidra, men när de gör mål tar det bort mycket press från våra andra spelare. Alla var bra i kväll"
- Rod Brind'Amour om Wallmark, Necas och Foegele.