SVPrime

Mark Stone hade en personlig liten uppvisning för sitt Ottawa Senators i 7-3-segern (2-2, 3-0, 2-1) mot New Jersey Devils. Ottawa-forwarden stod nämligen för två mål och tre assist i storsegern.
Gästerna tog snabbt ledningen med 0-2, men underläget hämtades snabbt in av Senators som gjorde två mål på 53 sekunder. Thomas Chabot reducerade och Stone kvitterade med sitt första för kvällen. Målet var dessutom Stones 100:e i karriären.

• Man kan inte ta för givet att man ska spela i den bästa ligan i världen. Att lyckas samtidigt är häftigt, säger Stone.
    I mittperioden handlade allt målskytte om Stone. Han spelade läckert fram Colin White som smugit upp på den bortre stolpen till 3-2. Gjorde själv 4-2 genom att sprätta upp ett handledsskott i det högra krysset. Stone hittade sedan, om än något turligt, fram till White på nytt och 5-2 var ett faktum.
    Stones femte poäng kom i den tredje perioden. Han bröt en Devils-kontring på egen blå, pucken studsade till Ryan Dzingel som sprätte upp pucken bakom Keith Kinkaid som ersatt Cory Schnedier efter 4-2.

OTT-NJD: Stone slår in sitt 100:e mål i NHL

Det blev 7-3 efter att Magnus Pääjärvi avslutat målskyttet med ett mål i tom kasse, hans första mål för säsongen.
Matchen var den första för Senators efter att en video - där några Ottawa-spelare kritiserat sin assisterande tränare - läckt ut på nätet.
- Jag vill ta tillfället i akt att be Martin Raymond om ursäkt. Han är en väldigt bra person och coach och han förtjänade inte det vi sa. Det är allt jag kan säga just nu. Jag menar det verkligen, sa Matt Duchene som var en av de spelare som varit med.
Här är summeringen från nattens matcher:
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Debuten i Kings-båset blev lyckad för coach Willie Desjardins som ledde sitt Kings till en 4-1-seger. Desjardins gjorde sin första match sedan han ersatt John Stevens i måndags.
Kings tog ledningen med 2-0 i den första perioden. 1-0 satte Dustin Brown som gjorde sitt tredje mål på sina fyra senaste matcher. Kyle Clifford ökade på genom att göra 2-0 med en backhand.
Illa Kovalchuk såg i den andra perioden till att Kings kunde ta ledningen med 3-0 när han satte sitt femte mål för säsongen. Ryan Kesler styrde sedan in Marcus Petterssons skott och tog Ducks in i matchen, men målet räckte inte. Tyler Toffoli avgjorde i sudden och fixade en lyckad debut för Desjardins.
För Ducks går det tyngre. Förlusten var lagets åttonde de senaste nio matcherna.

LAK-ANA: Kovalchuk sätter Toffolis passning

Toronto Maple Leafs - Vegas Golden Knights 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Frederik Andersen har varit säkerheten själv mellan Torontos stolpar den senaste tiden. I natt svarade dansken för ännu ett vasst framträdande när han räddade 36 skott mot Vegas Golden Knights. Andersen har startat åtta matcher i rad och har på dem gått 4-4-0 med en räddningsprocent på 94,7.
Connor Brown såg till att hemmalaget tog ledningen med 1-0 i den första perioden efter att han påpassligt snott med sig pucken i slottet. I den andra satte Mitchell Marner 2-0 assisterad av John Tavares.
Cody Eakin reducerade, och Vegas hade häng under resten av matchen, men i vägen stod Andersen. I matchens slutminut kunde sedan Nazem Kadri sätta 3-1 för Toronto som tog sin andra raka seger.
Golden Knights forward Erik Haula bars ut på bår efter att ha skadat sig 5:01 in i den tredje perioden. Smällen såg ut att ha tagit på forwardens ben efter en tackling från Leafs Patrick Marleau längs sargen.
New York Rangers - Montreal Canadiens 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)
Rangers kunde i natt ta sin fjärde raka seger och bygga på sin längsta segersvit för säsongen. Henrik Lundqvist vaktade målet och med sina 31 räddningar förtjänade han sin 436:e seger i karriären. Nu behöver han bara ytterligare en för att gå upp på lika många som Jacques Plane för sjunde flest genom tiderna.
New York säkrade segern i den tredje perioden. Pavel Buchnevich satte 3-3 efter 8:25
Neal Pionk gav sedan hemmalaget ledningen med 4-3 efter en läcker "coast to coast"-åkning, innan Mika Zibanejad punkterade matchen med sitt 5-3-mål med 1:48 kvar att spela. Svenskens mål kom i numerärt underläge och var hans sjätte för säsongen. Lias Andersson gjorde sin första match sedan han kallades upp från AHL. Andersson spelade 12:17 och hade tre skott på mål.

NYR-MTL: Pionk tar pucken "coast to coast"

Columbus Blue Jackets - Dallas Stars 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)
Columbus fortsätter ha det någorlunda enkelt mot Dallas. I natt kom lagets sjätte raka seger mot Stars och sin elfte seger på de 14 senaste försöken.
I nattens match kunde säkrade de segern under tillställningens två första perioden. Anthony Duclair, Markus Nutivaara och Nick Foligno såg till att ställningen var 3-0 efter 40 minuters spel. Alex Wennberg hade en assist, vilket var hans sjunde för säsongen.
I tredje perioden lyckades Stars få till en reducering i powerplay. John Klingberg spelade pucken till Jamie Benn som sedan väggspelade med Miro Heiskanen innan han fick öppet mål.
Men det räckte alltså inte för Stars. Ryan Murray stängde matchen efter 18:06 och såg till att gästerna fick avsluta sin sex matcher långa bortaturné med en andra raka förlust.
Detroit Red Wings - Vancouver Canucks 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Elias Pettersson fortsätter leverera. I natt gjorde han Canucks första mål och sitt tionde för säsongen när han med en kanon till slagskott dundrade upp pucken i krysset efter 13:39 av den första perioden.
Tack vare målet blev han den 17 spelaren någonsin och den fjärde på de senaste 90 åren att göra tio mål på sina tio första matcher i NHL.
Ben Hutton kunde i den andra perioden öka på till 2-0, men Canucks orkade inte hålla ledningen. Hemmalagets Justin Abdelkader reducerade i powerplay i mittperioden när han hittade en lös puck i slottet framför Jacob Markström.
Kvitteringen kom sedan sent. Först med 1:37 kvar att spela lyckades Gustav Nyquist få in pucken bakom Markström. Jacob de la Rose tog skottet innan Nyquist högg på returen.
Matchen gick sedan till straffar där både Pettersson och Nyquist missade sina. Dylan Larkin var den enda som hittade rätt och fixade Detroits fjärde seger på sina fem senaste matcher.

DET-VAN: Nyquist hugger på returen

Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)
Nikita Kucherov och Steven Stamkos hade båda en fin kväll för sitt Tampa hemma i Amalie Center. Kucherov blev tvåmålsskytt och spelade fram till ett, medan Stamkos spelade fram till två och själv hängde ett mål.
Duon inledde matchens målskytte genom att kombinera fram innan Stamkos hittade rätt efter 4:40 av första perioden. Gästerna hade sedan två riktigt heta chanser att kvittera. Ty Rattie fick öppet mål, men lyckades träffa Andrei Vasilevskys mask. Och Darnell Nurse träffade stolpen.
Istället ökade hemmalaget på genom Brayden Point med bara 25 sekunder kvar av öppningsperioden.
Efter att det blivit 3-1 samspelade Stamkos och Kucherov igen och Kucherov satte sitt första för kvällen. Ryssens andra kom i den tredje perioden vilket också punkterade matchen Kucherov har nu sju mål den här säsongen.
Tampas seger innebär att lagt nu har 23 poäng den här säsongen och toppar därmed hela ligan.
St. Louis Blues - Carolina Hurricanes 4-1 (3-1, 0-0, 1-0)
I våras trejdades Ryan O'Reilly från Buffalo Sabres till St. Louis. I natt kom centerns första hat trick i karriären.
Centern gjorde 1-0 och 3-1 i den första perioden och slutförde sitt hat trick när han satte 4-1 i tom kasse i slutet av den tredje perioden. Hans andra mål kom i powerplay med bara fem sekunder kvar av första perioden, ett viktigt skede i matchen med andra ord.
Robbi Fabbri gjorde också mål för Blues där Vladimir Tarasenko och Tyler Boxak stod för vars två assist. Blues kunde därmed räkna in sin tredje seger på sina fyra senaste matcher. Samtidigt förlorade Carolina sin femte raka.

STL-CAR: O'Reilly leder sitt Blues med hat trick

San Jose Sharks - Minnesota Wild 4-3 (1-0, 2-1, 1-2)
Med ett mål och två assist ledde Marcus Sörensen Sharks till seger i hemmamötet med Wild. Sörensen gav publiken något att jubla över när han satte 1-0 med sitt andra mål för säsongen efter 4:47 av den första perioden. I den andra spelade han fram Joe Thornton till 2-0 och Antti Soumela till 3-1.
Trots svenskens poängstim hade Sharks svårt att hålla ledningen. Wild reducerade och kvitterade på bara 3:27 i upptakten av den tredje perioden. Efter 7:25 klev Barclay Goodrow fram och avgjorde för Sharks när han styrde in Brent Burns skott i mål.
I Wild ströks Eric Staal sent inpå nedsläpp på grund av sjukdom och missade därmed sin första match efter 335 i rad.