Johansson

Det var svenskätt i målprotokollet när Anaheim Ducks besegrade New Jersey Devils med 6-5 efter straffar.

Med sex svenskar på isen fanns det goda möjligheter för blågula poäng inför natten, och de som kom till spel gjorde ingen besviken. Ett av matchens viktigaste mål - åtminstone med Devilsögon" gjorde Marcus Johansson. Johansson stod på rätt plats vid rätt tillfälle och såg till att New Jersey Devils kunde få en poäng med sig hem från Honda Center. Skåningen gjorde 5-5 när det bara återstod en minut att spela av den tredje perioden.

ANA-NJD: Johansson kvitterar sent för sitt Devils

I röran framför mål hittade Johansson till slut pucken och lyfte in kvitteringen - vilket innebar en viktig poäng för Devils. Laget har bara tagit tre på sina åtta senaste matcher.
För Johansson var målet hans tredje på de senaste fem, sammanlagt har han gjort sex stycken den här säsongen. Han lämnade isen med en assist också, men var långt ifrån ensam svensk att skriva in sig i poängprotokollet.
Lagkamraten Jesper Bratt noterades för två assist och i hemmalaget gjorde både Jakob Silfverberg och Pontus Åberg mål. Åbergs var av det mer turliga slaget. Det såg ut som att svensken egentligen bara ville få pucken mot mål och via handsken på Devils-backen Ben Lovejoy letade den sig in bakom målvakten Cory Schenedier.
- Vi hade kanske lite tur som fick några mål som gick in via dem, erkände Åberg som nu gjort tio mål den här säsongen.
ÖVRIGA BLÅGULA RUBRIKER
PETTERSSONS ANDRA FEMPOÄNGSMATCH
Elias Pettersson fortsätter sin frammarsch och gjorde igår kväll fem poäng när Canucks besegrade Blues med 6-1. Pettersson gjorde ett mål och spelade fram till fyra vilket gjorde att han kommit upp på 30 poäng på 26 matcher den här säsongen. Svensken är den sjätte rookien i NHL:s moderna tid att ha gjort fem eller fler poäng i en och samma match minst två gånger under sin första säsong.
KARLSSON UPP PÅ TVÅSIFFRIGT
William Karlsson gjorde i natt sitt tionde mål för säsongen när Vegas hemmabesegrade Dallas med 4-2. Karlsson hittade en lucka mellan benskydden på Ben Bishop i mitten av den andra perioden. Målet betydde 2-1 till Golden Knights. Oscar Lindberg var även han med och bidrog till segern. Svensken assisterade till Ryan Carptenters 1-1-mål i den första perioden, det var Lindbergs tredje assist för säsongen.

VGK-DAL: Karlsson sätter 2-1 för Golden Knights

MATCHSTRAFF FÖR HÄGG
Philadelphia Flyers hade en tung kväll i Winnipeg där Jets vann med hela 7-1. Backen Robert Hägg det än mer tungt. Svensken tacklade Kyle Connor bakifrån i slutet av den andra perioden och fick lämna matchen. Jets öppnade den tredje perioden med att göra 6-1 i det powerplay som Hägg givit dem.
ANDRA NOTERBARA PRESTATIONER
Vancouver: Jacob Markström, 22 skott ett insläpptEdmonton: Oscar Klefbom, 28 minuters istid, mest i OilersCalgary: Elias Lindholm, 22.42 i istid, mest bland Flames forwards