MarchandPastrnakCelebrate

Brad Marchand och David Pastrnak hade huvudrollerna när Boston Bruins besegrade Columbus Blue Jackets med 4-3 i match 5 hemma i TD Garden natten till söndag. Marchand stod för ett mål och två assists, medan Pastrnak stod för två mål, inklusive det avgörande målet som kom till sent i den tredje perioden.

Duon har utgjort en av ligans mest framstående kedjor tillsammans med Patrice Bergeron, men det är först i de två senaste matcherna som de kommit igång på allvar i produktionen i serien mot Blue Jackets. Bergeron stod för två mål i 4-1 segern på bortais i match 4, och under lördagsnatten var det Marchand och Pastrnak som klev fram och ordnade matchboll åt Bruins när serien nu vänder tillbaka till Columbus och Nationwide Arena för match 6.
Inför match 5 stod Marchand på endast en assist på fyra matcher mot Columbus, men en stark serie mot Toronto Maple Leafs gjorde att han trots det ledde den interna poängligan med 10 poäng (fyra mål och sex assists). Efter ett mål och två assists under natten är han nu uppe i 13 poäng (fem mål och åtta assists) på 12 matcher, medan Pastrnak är noterats för elva poäng (sex mål och fem assists) på 12 matcher. Pastrnak stod för det avgörande 4-3 målet, på pass från Marchand, med 1:28 kvar av tredje perioden.
- Jag tycker att de gjorde en kanonmatch ikväll (förstakedjan), sa Bruins tränare Bruce Cassidy till NHL.com. De kom igång under match 4 i Columbus. När dina offensiva killar, som sätter mycket press på sig själva att leda och producera, inte får det att stämma så blir de frustrerade. Men de kom igång förra matchen och nu känner de sig bra igen. De är dominanta när det stämmer, och de är riktigt bra även när allt inte stämmer.
Efter en mållös första period så Bruins tog ledningen tidigt i den andra perioden genom David Krejci (01:39). Marchand utökade ledningen till 2-0 efter 04:51 in i en extremt händelserik tredje period. Blue Jackets fick liv genom Seth Jones efter 10:33, men det såg ut som att hoppet släcktes 43 sekunder senare när Pastrnak satte 3-1. Columbus gav inte upp, utan reducerade till 3-2 dryga minuten senare med ett mål från Ryan Dzingel. Med strax över sex minuter kvar kvitterade Blue Jackets till 3-3 efter att schweizaren Dean Kukan gjort sitt första mål i Columbus-tröjan.
Matchen såg ut att gå mot övertid, men med 1:28 kvar att spela så avgjorde Pastrnak med sitt sjätte mål i årets slutspel. Båda av Pastrnaks mål kom på pass från Marchand, och det ser ut som att man fått igång förstakedjan på allvar efter en tuff inledning poängmässigt på serien mot Blue Jackets. Nattens seger innebär att Bruins nu leder med 3-2 i matcher och har chansen att avgöra serien natten till tisdag när man besöker Columbus i Nationwide Arena.
- Det är alltid skönt att göra mål, men jag försöker alltid att hjälpa till, sa Pastrnak till NHL.com. Vi hade en bra match som kedja, och vi hjälpte varandra.
Marchand stod för 100 poäng (36 mål och 64 assists) på 79 matcher i grundserien. Pastrnak var Bruins främsta målskytt med 38 fullträffar på 66 framträdanden. Den 22-årige tjecken, hade en tung inledning på matchserien mot Blue Jackets då han gick mållös i tre matcher innan han hittade nätmaskorna i Match 4.
- Jag tror att målet i match 4 betydde mycket för honom, sa Cassidy om Pastrnaks självförtroende. Han skjuter pucken väl och det (målen) har kommit i stim under säsongen. Vi pratade om vårt powerplay idag, och att han skulle hålla sig statisk och i de områdena som han gillar. Men målet på kontringen hjälpte honom. Jag är glad att han inte tänkte för mycket utan bara sköt, sen gick han mot nätet på det andra målet, så ja, jag tror att det hjälper honom och att det startade häromkvällen.
Match 6 spelas under måndagsnatten (nedsläpp 01:00 svensk tid) i Nationwide Arena.