1023andersen

Två svenskar hamnade i målprotokollet när San Jose Sharks besegrade New York Rangers i Madison Square Garden och i Air Canada Centre såg Toronto Maple Leafs till att Los Angeles Kings åkte på sin första förlust efter ordinarie tid för säsongen.
Här är en djupare sammanfattning av nattens matcher:

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Två segerrika lag matchade två briljanta målvakter den här kvällen. Hemmalagets Frederik Andersen stod för 36 räddningar medan gästernas Jonathan Quick stod för 30. Tillsammans höll de nere siffrorna.
Men publiken i Toronto fick se fyra mål, varav tre från hemmalaget. Matchens första kom efter 5.46 när Matt Martin styrde in skottet från nyförvärvet Roman Polak.
Quick höll sedan tätt fram till 5.16 kvar att spela av den andra perioden då hemmalaget ökade på till 2-0. Mitch Marner och James van Riemsdyk såg till att pucken hamnade framför målet där Tyler Bozak till slut krigade den över mållinjen.

Gästerna replikerade snabbt, bara 58 sekunder senare, när Adrian Kempe med ett rappt handledsskott hittade rätt över Frederik Andersens högra benskydd. Målet var Kempes fjärde för säsongen.
I den tredje perioden fick Leafs ett mål bortdömt efter videobedömning men redan i anfallet efter fick de revansch när Patrick Marleau styrde in 3-1 trots att även det fick bedömas med hjälp av video.
Kings närmade sig efter att Trevor Lewis brutit sig loss i numerärt underläge och hittat rätt på Andersen efter 12.19 men kom inte närmare trots ett försök med att ta ut Quick i slutet av matchen.

New York Rangers - San Jose Sharks 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
Hemmalaget var bättre under de första 20. Men trots 16 skott mot Martin Jones i gästernas kasse lyckas Rangers inte överlista honom.
Istället var det Sharks som gjorde målen. De fick en drömstart och tog ledningen redan efter 1.56 när hat trick-hjälten från senast, Logan Couture, hittade rätt med ett slagskott på Henrik Lundqvist under en avvaktande Rangers-utvisning.
Efter 12.45 fick Lundqvist se sig överlistad igen. Denna gång av landsmannen Tim Heed som gjorde sitt första NHL-mål efter att från kanten hittat en väl gömd lucka hos Rangers-keepern.

I den andra periodens sista minut ökade gästerna på till 0-3 genom Joonas Donskoi som kom fri med Lundqvist och hittade rätt via den bortre stolpen. I samband med målet kolliderade de två spelarna vilket fick Rangers-keepern att grina illa men Lundqvist kunde dock fortsätta spela.
Tidigt i den tredje perioden lämnades han ensam med pucken bakom sin målbur. Det såg Couture som snodde pucken från Lundqvist och serverade sedan Melker Karlsson som kunde peta in 0-4.
Efter 4.23 spräckte Mika Zibanejad Jones nolla med sitt sjätte mål för säsongen och första efter fem mållösa matcher. Rangers hade sedan flera chanser att komma närmare men den riktiga skärpan fanns inte och Sharks fick med sig de två poängen.
Efter slutsignalen buade publiken i Madison Square Garden åt sitt Rangers som förlorade för sjätte gången under ordinarie tid den här säsongen.

Så gick snacket:
- Det är samma saker vi alltid säger, att hålla det enkelt, ta oss in i skottlinjerna och hjälpa Lundqvist. Vi skjuter oss i foten och gräver ner oss i ett hål och det har vi gjort i tio matcher nu - Rangers Rick Nash efter ännu en förlust för Rangers.