hampus

I sin 325:e match lossnade allt för Anaheim Ducks back Hampus Lindholm som för första gången i sin NHL-karriär stod för ett hat trick.
Jag vet inte, det känns inte jättespeciellt. Det är bara skönt att vinna. Men jag tror att när jag ser tillbaka på det senare, då kommer det nog vara mer speciellt, säger Lindholm.

Hat tricket kom i Ducks 5-4-seger på bortais mot New York Islanders. Den förre Jonstorps-backens första mål kom redan i den första perioden men var mer av det turliga slaget. Andrew Cogliano stötte fram och sköt pucken via Lindholms skridsko in i mål.
I mittperioden kom hans andra och var desto snyggare. Lindholm tog emot pucken direkt på tekning, siktade och dunkade sedan in 3-1 för Ducks. Lindholm säkrade sedan sitt hat trick när han med 57 sekunder kvar av förlängningen avgjorde för Ducks med ett otagbart skott för Jaroslav Halak. Rickard Rakell satte 3-3-pucken som innebar sudden, det var svenskens nionde mål för säsongen. Ryan Getzlaf noterades för fyra assistpoäng.
Ducks bröt därmed sin tre matcher långa förlustsvit på bortaplan.
Från natten kan vi också konstatera att fyra matcher fick avgöras först efter straffar, om dem kan ni läsa här:
Boston Bruins - Winnipeg Jets 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Charlie McAvoy firade sin 20-årsdag som matchvinnare. Den talangfulle backen fixade bonuspoängen till Bruins i den fjärdestraffomgången när han överlistande Connor Hellebuyck med ett handledsskott.
Matchens mål under ordinarie tid kom i den tredje perioden. Torey Krug fixade 1-0 till Bruins efter att ha brutit en Jets-passning, minuten senare kvitterade dock Patrik Laine med sitt 18:e mål för säsongen. Laine hittade rätt med ett skott från nedre delen av den vänstra tekningscirkeln.

New Jersey Devils - New York Rangers 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Straffar krävdes även i Prudential Center där Jersey, utan Jesper Bratt men med Marcus Johansson, till slut vann efter att Brian Boyle fått sista ordet i straffläggningen. Boyle var dessutom den spelare som tog matchen till förlängning med sitt 3-3-mål i mitten av den tredje perioden. John Moore och Blake Coleman blev också målskyttar för hemmalaget.
I Rangers stod Henrik Lundqvist för hela 45 räddningar och Mika Zibanejad gjorde ett mål under straffläggningen. Under ordinarie tid satte Jimmy Vesey, Nick Holden och Kevin Hayes varsitt mål.
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 3-2 (0-0, 0-1, 2-1)
En straffvinst blev det också för Penguins hemma mot Blue Jackets i det viktiga Metropolitan-mötet. Backen Kris Letang tillskrevs det avgörande målet efter att ha hittat rätt i den fjärde straffomgången.
Gästerna tog ledningen genom Pierre-Luc Dubois i den andra perioden. I den tredje vände Penguins. 1-1 satte Patric Hörnqvist i numerärt överläge för sitt 12:e mål för säsongen och 2-1 satte Malkin i powerplay på en retur efter att Sidney Crosby först försökt sätta pucken.
Artemi Panarin kvitterade för Blue Jackets i slutet av matchen, även det powerplay.
Blue Jackets Center Alex Wennberg lämnade isen med en oklar skada i den tredje perioden.

Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4-3 (0-1, 2-1, 1-1)
Nattens fjärde straffavgörande skedde i Amalie Arena i Tampa Bay där Brayden Point och Steven Stamkos gjorde mål på sina straffar och fixade två poäng till Lightning.
Lagen följdes åt målmässigt. Bobby Ryan gav Senators ledningen i den första perioden. Alex Killorn kvitterade till 1-1 halvvägs in i den andra innan Cody Ceci satte 1-2 efter att Fredrik Claesson noterats för sin första assist för säsongen. Yanni Gourde såg till att det blev 2-2 innan periodens slut.
I den tredje styrde Derick Brassard först in 2-3 i powerplay med Erik Karlsson som framspelare innan Vladislav Namestnikov kvitterade till 3-3 efter pass från Victor Hedman och Nikita Kucherov.
Kucherov hade ytterligare en assist i matchen och tog sig därmed upp på totalt 50 poäng den här säsongen.

Nashville Predators - Carolina Hurricanes 1-4 (1-4, 0-0, 0-0)
Pekka Rinne byttes ut från Nashville-kassen redan efter 6:29 av den första perioden. Då hade Derek Ryan, Elias Lindholm, Noah Hanifin och Victor Rask hittat rätt på den finske målvakten som fick nog efter fyra insläppta på sex skott.
De fyra snabba målen skulle sedan räcka för Canes som därmed gjorde så att Nashville förlorade sin andra raka match för första gången sedan den 1 november. Kevin Fala gjorde hemmalagets mål.
Eilas Lindholms mål var hans tionde för säsongen medan Rasks var hans åttonde.

Dallas Stars - Chicago Blackhawks 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)
Dallas Stars gav sin coach Ken Hitchcock en tidig julklapp. Genom att hålla nollan och vinna med 4-0 gav dem Hitchcock hans 800:e seger i sin tränarkarriär. Han blev därmed den tredje coachen i historien att nå den milstolpen. Joel Quenneville (868) och Scotty Bowman (1244) är de andra.
Segern bärgades främst i den andra perioden då Stars gjorde tre mål. Antoine Russel gjorde 2-0 och Tyler Seguin blev tvåmålsskytt när han gjorde sitt 15:e och 16:e mål för säsongen senare i perioden. John Klingberg noterades för en assist på Seguins första mål, hans 25:e passningspoäng för säsongen.
Stars första mål gjordes i den första perioden av Jamie Benn.
Blackhawks förlust var deras första efter en fem matcher lång segersvit.

Edmonton Oilers - St. Louis Blues 3-2 (0-0, 0-0, 3-2)
Drake Caggiulas halvträff med 50 sekunder kvar av matchen räckte för en hemmaseger. Caggiula stormade in i slottet och stötte till framspelningen från Ryan Nugent Hopkins efter ett långt Oilers-anfall.
Blues hade dock ledningen i matchen med 3:41 kvar att spela efter två treperiodersmål av Tage Thompson och Patrik Berglund. Men i en två-mot-en-situation spelade Leon Draisaitl elegant fram Connor McDavid som kvitterade i nästintill tom kasse.
Oilers första mål gjordes av Michael Cammalleri. Segern var den tredje i rad för Oilers, deras längsta segersvit den här säsongen.
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)
Dustin Brown gjorde sin 1000:e NHL-match i karriären och som han avslutade den. I sudden fick högerskytten pucken till vänster i banan, tog sig in i skottsektorn och tryckte in avgörandet bakom Semyon Varlamov.
Gabriel Landeskog gav Avalanche ledningen med 0-1 i den andra perioden med ett välriktat handledsskott. Målet ar Avalanche-kaptenens 13:e för säsongen.
Kings kvitterade i den tredje genom Alec Martinez som hittade rätt med ett löst skott från blålinjen. Kings var sedan nära att avgöra med tre sekunder kvar men pucken träffade ribban och matchen gick till förlängning.

San Jose Sharks - Vancouver Canucks 5-4 (1-1, 3-2, 0-1, 1-0)
Det blev en svängig och målrik match i SAP Center där hemmalaget till slut dig längsta strået efter Kevin Labancs avgörande i sudden death. Hemmalagets stora producent den här kvällen var annars Joe Thornton som spelade fram till ett mål och själv satte två under ordinarie tid.
I Canucks gjorde Brock Boeser sitt 19:e mål och drygade ut sin ledning i poängligan för rookies. Även Daniel Sedin hamnade i målprotokollet när han kvitterade till 4-4 i inledningen av den tredje perioden, givetvis framspelad av brorsan Henrik men också svenske kamraten Loui Eriksson.

Så gick snacket:
"Vi visade mycket karaktär. Vi hade några som käkade puck och för att vara ärlig så behövdes det. De små detaljerna vinner hockeymatcher" - Hurricanes målvakt Cam Ward

"Ett grattis från Joel (Quenneville) betyder mycket eftersom vi kom i i ligan tillsammans och har väldigt mycket respekt för varandra. Att det kommer från honom betyder mer än själva siffran" - Ken Hitchcock om gratulationerna från tränarkollegan Quenneville.
"Det är mycket arbete och en lång resa men i slutändan är det bara ännu en match. Det viktigaste var att vi vann till slut" - Dustin Brown till Tv-kanalen FOX.