kucherov

När röken hade lagt sig efter NHL Trade Deadline spelades det fem matcher runt om i ligan som innebar placeringsskiften i de jämna tabellerna.
Washington Capitals tappade sin ledning i Metro Division till Philadelphia Flyers medan Colorado Avalanche närmade sig ett wildcard från Western Conference. Det spelades också ett toppmöte i Atlantic Division där Tampa Bay Lightning slog Toronto Maple Leafs med 4-3 och drygade ut sin ledning i divisionen och i ligan. Segern säkrades på straffar sedan Brayden Point blivit den enda målskytten.

Men det var säkerligen en och annan orolig tanke i laget efter matchen. Nikita Kucherov, lagets och ligans bästa poängplockare, skadade sig nämligen under den första perioden och spelade inte mer. Ingen uppdatering om stjärnans status gav efteråt från klubben som nu har legat i ligaledning i 122 dagar den här säsongen.
Under de ordinarie 60 minuterna följdes lagen åt. Mitchell Marner var återigen het och gjorde två poäng (1+1) för att nå totalt 53 den här säsongen vilket är flest i Maple Leafs. James van Riemsdyk och Tyler Bozak gjorde gästernas övriga mål.
I Tampa tog Andrei Vasilevskiy sin 37:e seger för säsongen och målen hängde Chris Kunitz, Tyler Johnson och Adam Erne.
Här är summeringen från nattens matcher:
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 5-1 (4-1, 0-0, 1-0)
Blue Jackets behövde en seger och fick den efter en enastående första period. Laget sköt 16 skott och utdelningen blev därefter. Blue Jackets gjorde fyra mål - Artemi Panarin, Sonny Milano, Seth Jones och nyförvärvet från Oilers, Mark Letestu.
Det blev till slut 5-1 efter att Cam Atkinson nätat i den tredje perioden och Blue Jackets kunde ta sin andra raka seger. De är nu fyra poäng före New York Islanders om det andra wildcardet från Eastern Conference.
Alex Ovechkin gjorde Capitals mål, sitt 39:e för säsongen. Han gjorde sin 984:e mach för Capitals och passerade därmed Calle Johansson för flest matcher i klubbens historia. Ovi har nu flest matcher, mål, poäng, övertidsmål, avgörande mål och powerplaymål i Capitals historia.

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Inte ett mål på 65 minuter och i straffläggningen krävdes det 12 straffar innan det avgörande målet föll i Bell Centre. Det gjordes av Sean Couturier som därmed gav Flyers sin sjunde raka bortaseger och förstaplatsen i Metropolitan Division.
Sedan tidigare har Flyers två lika långa segersviter på bortaplan. 8-0-0 från Dec. 22 - Jan. 16, 1983 och 7-0-0 från Okt. 12 - Nov. 16, 1985.
Petr Mrazek gjorde 28 räddningar och höll sin första nolla som Flyers-målvakt. Han har tre raka segrar sedan han värvades från Detroit Red Wings. Det var nionde gången som Canadiens har blivit nollade den här säsongen, tangerat franchise-bottenrekord.

Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
Nathan MacKinnon hade en rolig kväll hemma i Pepsi Center. Centerstjärnan stod för tre poäng, två mål och en assist, när Avalanche tog två tunga poäng i sin wildcardjakt. 22-åringen flippade elegant fram Mikko Rantanen till 1-0 i den första perioden, sköt 2-0 under armen på Jacob Markström i den tredje perioden och satte 3-0 i tom kasse i slutet av matchen.
Det var andra gången på de fem senaste matcherna som MacKinnon noterades för tre poäng eller mer i en och samma match. Rantanens mål var hans 20:e för säsongen. I och med segern är Colorado två poäng efter Calgary Flames och Los Angeles Kings i tabellen.
Canucks mål gjordes av Daniel Sedin efter passningspoäng från brorsan Henrik och Alexander Edler. Målet var Sedin 19:e för säsongen. Loui Eriksson var inte med på grund av skada.

Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 3-2 (0-1, 0-0, 1-2)
Trots ett 0-2-underläge med mindre än tio minuter kvar att spela lyckades Kings ta två poäng hemma i Staples Center. Vegas hade gjort 0-1 genom Erik Haula och 0-2 genom Reilly Smith, assisterad av Jonathan Marchessault och William Karlsson. Men hemmalaget reste sig.
Jeff Carter, som gjorde sin andra match sedan comebacken, gjorde sitt första mål för säsongen fram till 1-2 efter 12:28 av slutperioden och med bara 11 sekunder kvar ordnade Anze Kopitar kvitteringen efter en väldig forcering från hemmalaget. I den efterföljande förlängningen rakade Dustin Brown in en retur fram till avgörande 3-2. Notera att Anze Kopitar hade assist på både Carters och Browns mål.

Så gick snacket:
"Oh, det var inget. Vi pratade om hur allt är, vad som händer i våra liv du vet. Han är en trevlig prick" - Alex Ovechkin om sitt samtal med Tortorella.
"Det var två viktiga poäng. Det var skönt att vinna å straffar och få en extra poäng. Jag tycker att det är det viktigaste just nu. Varje poäng är viktig och vi måste fortsätta köra på" - Flyers coach Dave Hakstol
"Vi ville ta kontroll ikväll. Jag hade många bra chanser och ville vara aggressiv, jag vet inte hur många skott jag avlossade. Vi måste fortsätta spela aggressivt, vinna hemmamatcherna. Vi är bra här, det känner vi" - Nathan MacKinnon vars Colorado vunnit 11 av sina 12 senaste hemmamatcher.