jagr flames 2

Det tog sin tid innan Jaromir Jagr fick det där efterlängtade NHL-kontraktet. I natt gjorde han i alla fall äntligen debut för sitt Calgary Flames som gästade Los Angeles Kings i Staples Center.
Den levande legendaren såg ut att trivas i sin nya miljö. Han fick speltid i både fem-mot-fem och i powerplay vilket gav totalt 13.38 minuters speltid. Jagr, 45, gick poänglös från matchen men det gjorde inte så mycket den här kvällen. Flames vann till slut med 3-4 (0-2, 1-0, 1-2, 0-1) efter förlängning.

Matthews Tkachuk blev tvåmålsskytt för Flames. Han inledde matchens målskytte i powerplay i den första perioden och såg sedan Michael Frolik öka på ledningen till 0-2. I mittperioden reducerade Anze Kopitar för Kings som då tagit över allt mer. Momentumet hängde kvar till den tredje perioden då Kings vände genom två styrningar av Dustin Brown. Hans första kom efter bara 14 sekunder och i hans nästa byte kom även 3-2-målet.
Tkachuk ordnade 3-3 efter 11.59 och i den efterföljande förlängningen avgjorde Sean Monahan efter bara 1.02. Flames har tre segrar och en förlust så här långt, Kings har, förutom den här övertidsförlusten, inlett med två segrar.
Här är en sammanfattning av resten av nattens matcher:

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
Powerplayspelet blev avgörande när Penguins tog båda poängen i Capital One Arena. I Washington Capitals gjorde den förre Brynäs-backen Christian Djoos en lovande debut, 23-åringen stod för ett mål och en assist.
Men det var Kris Letang som gav gästerna ledningen fem minuter in i första perioden med sitt första mål sedan nackoperationen i våras. Comebackande Patric Hörnqvist fanns med i förarbetet och skulle i den andra perioden också hamna i målprotokollet. Från sin sedvanliga plats, framför motståndarmålet, stångade Hörnqvist in 2-0 halvvägs in i den andra perioden.

Capitals reducerade i slutet av densamma. Och det var den svenske debutanten som gjorde det. Djoos fick pucken till höger i anfallszon, drog till direkt och såg trissan försvinna in under armen på Matt Murray.
I Inledningen av slutperioden satte Conor Sheary 1-3 i powerplay redan efter 38 sekunder och Capitals fick jaga. Alex Ovechkin, assisterad av Djoos, reducerade men närmare än så kom inte hemmalaget.
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 3-6 (2-2, 0-2, 1-2)
Devils, ledda av Jesper Bratt, hade haft en fin inledning på säsongen med två raka segrar. Mot Obesegrade Maple Leafs kom den tredje och visst var den svenske succérookien inblandad även den här gången.
Ställningen var 2-2 efter den första perioden och när Devils tog ledningen med 3-2 var det Bratt som stod för den avgörande passningen. I powerplay hittade 19-åringen en omarkerad Pavel Zacha i slottet som bara behövde sätta till klubban. Brian Gibbon, i spel 3-mot-fem, och Blake Coleman ökade på gästernas ledning innan Auston Matthews reducerade, assisterad av William Nylander.

Zacha fastställde sedan slutresultatet 6-3. Målvakten Cory Schneider stod för 47 (!) räddningar i matchen.
Bratt har sex poäng på de tre inledande matcherna. Lagets andra svensk, Marcus Johansson, noterades också för en assist i matchen.
Colorado Avalanche - Boston Bruins 6-3 (1-1, 3-0, 2-2)
Förra säsongen var Colorado ligans kallaste lag. Den här hösten är de än så länge ett av de hetaste. Hemma i Pepsi Center kom nämligen säsongens tredje seger. Alex Kerfoot och Brad Marchand gjorde ställningen 1-1 efter första 20, i den andra kom däremot Avalanches nådastöt.
Nail Yakupov skickade in 2-1 efter fint förarbete från Nathan MacKinnon. Samme MacKinnon lirade i powerplay sedan fram Sven Andrighetto till sitt första för kvällen. Matt Duchene satte punkt för Colorados effektiva period när han satte 4-0 framspelad av Yakupov.
Två snabba mål i mitten av den tredje perioden tog Boston tillbaka in i matchen men när gästerna tog ut målvakten i slutet gick det som så många gånger förr - med insläppt mål.
Andrighetto gjorde 5-3 och Tyson Jost 6-3.
Gabriel Landeskog stod för två målgivande passningar, hans första två den här säsongen.

Anaheim Ducks - New York Islanders 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
Rickard Rakell gjorde sitt andra mål för säsongen när Ducks vann hemma i Honda Center mot gästande Islanders. Målet kom i den andra perioden och betydde 2-1 för Ducks. Backen Cam Fowler fick pucken på blålinjen i ett flygande anfall, sköt och träffade Rakells klubba innan den försvann in i mål.
I den tredje perioden ökade Patrick Eaves på till 3-1 från snäv vinkel och det målet skulle räcka för att hålla Islanders på avstånd även om Brock Nelson reducerade till 3-2.
Så går snacket:
"Första matchen i NHL och så får man göra ett mål och en assist. Det var inte min plan när jag kom hit idag. Jag skulle bara spela bra och noggrant men jag är naturligtvis glad över poängen. Men vi kunde inte vinna, så det var inte tillräckligt bra" - Christian Djoos, Washington Capitals.
"Jag tyckte att Schneider var grym och gjorde många bra räddningar. Det fanns en period halvvägs in i matchen där vi skapade många chanser men han höll dem kvar" - Morgan Rielly, Toronto Maple Leafs