TBL-SJS: Hedman tar vara på chans från nära håll

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värda att notera? I Svenskkollen på NHL.com/sv gräver vi varje morgon djupare gällande omgångens blågula insatser.

Victor Hedman hade en produktiv afton när hans Tampa Bay Lightning besegrade San Jose Sharks med hela 7-1 hemma i Amalie Arena. Den svenske stjärnbacken noterades för tre poäng (1+2) och är nu uppe i 27 poäng (7+20) på 25 spelade matcher.
Hedman spelade fram till Steven Stamkos 3-0 mål i slutet av den andra perioden innan han själv pangade in 4-0 efter 52 sekunder in i den tredje perioden. Kvällens andra assistpoäng plockade Hedman upp vid Stamkos andra mål för kvällen vilket innebar 6-1.
Med sina 27 poäng är Hedman tvåa i den svenska poängligan, sex poäng bakom ledaren Elias Pettersson. I backarnas poängliga återfinner vi Tampa Bays stjärnback på en tredjeplats, en poäng bakom Dougie Hamilton (Carolina) och Cale Makar (Colorado) som delar på andraplatsen. Hedman är dock en bra bit bakom John Carlson (Washington) som toppar med smått otroliga 43 poäng på 31 matcher.
Tampa Bay ligger strax utanför slutspelsplatserna i Eastern Conference, men laget har möjlighet att lägga vantarna på en av topplaceringarna i Atlantic Division då man har ett par matcher till godo på de andra lagen i divisionen.
Låt oss ta en titt på den svenska aftonen:
Landeskog, Burakovsky målskyttar för Avalanche
Gabriel Landeskog och André Burakovsky stod för varsitt mål när Colorado Avalanche tog en 4-1 seger borta mot Boston Bruins i TD Garden.
För lagkaptenen Landeskog var det mål nummer två på lika matcher sedan hans comeback från skada. Den 27-årige stockholmaren satte 4-1 målet i tom kasse från halva isen med dryga två sekunder kvar att spela. Innan dess hade Burakovsky gjort 3-1 med sitt 12:e mål för säsongen.

avs_120719

Trots en hel del skador har Avalanche tagit gott om poäng, och man är nu uppe på andra plats i Central Division med 40 poäng efter att ha tagit sex raka segrar.
Gott om svenskpoäng i mötet mellan Canucks och Sabres
Fyra svenskar kom med i poängprotokollet när Vancouver Canucks slog Buffalo Sabres med 6-5 efter övertid hemma i Rogers Arena. Elias Pettersson plockade upp en assistpoäng för hemmalaget, medan Victor Olofsson (1+1), Johan Larsson (två assists) och Marcus Johansson (ett mål) noterades för poäng för gästerna.
Olofsson satte 3-3 i powerplay efter 19:16 in i den andra perioden med sitt 12:e mål för säsongen. Med sina 26 poäng (12+14) på 30 matcher ligger Olofsson på andra plats i Sabres interna poängliga. Johansson kvitterade till 5-5 med dryga minuten kvar att spela i tredje perioden och såg till att Sabres fick med sig en poäng.
Värt att notera…
William Nylander och Pierre Engvall plockade upp varsin assistpoäng när Toronto Maple Leafs slog regerande mästarna St. Louis Blues med 5-2 på bortais.
Följ oss på [Facebook och Twitter för ytterligare exklusivt material och NHL-nyheter!]
Mattias Ekholm loggade 24:14 i istid och stod för två assists i Nashville Predators 6-4 seger hemma mot New Jersey Devils. Filip Forsberg stod för ett mål, medan Calle Järnkrok plockade upp en assist. För Devils stod Jesper Bratt för ett av målen, hans sjätte för säsongen.
Erik Karlsson stod för sin 20:e assist för säsongen i Sharks 7-1 förlust mot Tampa Bay Lightning. Med 23 poäng (3+20) ligger Karlsson på delad