swedish roundup article 0113

Mark Giordano firade 800 matcher på bästa sätt under söndagen. Calgary-backen var i högsta grad involverad när Flames bärgade femte raka segern när Arizona Coyotes borstades åt sidan med klara 7-1.

Backen sköt själv 1-0-målet när han hittade en lucka bakom en skymd Adin Hill i gästernas mål. Han låg sedan bakom Sean Monahans 2-0, och därefter rann det på för Flames som hann göra både 3-0 (Matthew Tkachuck) och 4-0 (Johnny Gaudreau) innan gästerna reducerade. Men det här var Flames afton. Tkachuck lirkade in 5-1 innan Giordano vackert gjorde 6-1 när han direktsköt en puck som kom till honom från en sargstuds. Sam Bennett spikade slutresultatet knappa minuten senare, och efteråt var det en nöjd Giordano:
- Det kändes bra. Vi kontrollerade spelet bra i den första och tredje perioden, framförallt. Vi vet att vi kan göra mål. När vi spelar smart defensivt och kontrollerar vår egen blålinje vet vi att vi kommer att klara oss bra, sa 35-åringen, som spelat samtliga 800 matcher för Flames.
- Jag är mer glad över att jag har varit här så länge. Under lönetakseran sker det mycket spelarbyten. Jag är glad över att jag har spelat här så länge och förhoppningsvis kan jag spela här några år till och avsluta min karriär här.
Flames blandning mellan ungt och gammalt har oneklingen burit frukt så här långt den här säsongen, men:
- Vi känner att vi har ett jättebra lag men det finns flera saker vi kan förbättra. Vi har inte varit i slutspel på länge och förhoppningsvis kan vi nå dit i år, och spela bra där. Vi är på väg åt rätt håll, men det är många matcher kvar, avslutade Giordano.

CGY-ARI: Giordano dunkar in ett slagskott

En ny, övertygande, seger är i hamn och Flames slutspelschanser blir bara starkare och starkare för varje match som går, och 800 matcher verkar bara vara början för en urstark Mark Giordano, som gjorde minst två poäng för fjortonde matchen den här säsongen.
Flames satte därmed stopp för Arizonas tre matcher långa segersvit. Coyotes, som i och med segrarna blandat sig i wild card-snacket, förlorade därmed chansen att på allvar hota Minnesota som innehar den sista platsen. Fyra poäng skiljer nu Coyotes från en wild card-plats.
Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
New York Islanders - Tampa Bay Lightning 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)
Redan med 4:43 på klockan i den första perioden stod det 3-0 till hemmalaget. Brock Nelson gav Isles ledningen i powerplay och Cal Clutterbuck och Devon Toews byggde, drygt tre minuter efer 1-0-målet, på den med varsitt mål inom 16 sekunder. Matt Barzal hann dessutom bränna ett friläge innan periodpaus. Casey Cizikas och Josh Bailey (tom bur) gjorde de övriga målen för hemmalaget. Ryan McDonagh nätade för Bolts.

NYI-TBL: Clutterbuck, Toews nätar på 16 sekunder

Carolina Hurricanes - Nashville Predators 6-3 (2-0, 3-2, 1-1)
Sebastian Aho gjorde hat trick och var i allra högsta grad en av orsakerna bakom Carolinas seger i matinématchen. Landsmannen Saku Mäenalanen gjorde sitt andra NHL-mål i karriären och på under en vecka när han sköt 2-0. Colton Sissons reducerade efter 2:48 i den andra perioden men bara 20 sekunder senare gjorde Aho 3-1. Lucas Wallmark pricksköt vackert fyran och Justin Williams hängde, med en hel del tur, femman innan Filip Forsberg reducerade två gånger om. Aho avslutade sedan målskyttet med sitt 6-3-mål i tom bur i numerärt underläge.

CAR-NSH: Forsberg gör mål i numerärt underläge

Columbus Blue Jackets - New York Rangers 7-5 (2-2, 3-1, 2-2)
Nick Foligno gjorde två mål, Ryan Murray två assist och Cam Atkinson och Artemi Panarin gjorde ett mål och en assist vardera för Blue Jackets när Rangers besegrades. Det var dock gästerna som tog ledningen genom Ryan Strome. Panarin och Anthony Duclair vände på steken men Chris Kreider såg till att det var lika efter 20 minuter. Atkinson och Lukas Sedlak inledde målskyttet för Blue Jackets i mittperioden innan Mats Zuccarello reducerade. Foligno satte femman med två sekunder (!) kvar av perioden. David Savard utökade ledningen men en dubbelsalva från Zuccarello och Jimmy Vesey med 1:48 minuters mellanrum gav lite nerv under de sista minuterna. Nick Foligno avslutade målfesten när han gavs lite yta framför Aleksandar Georgiev.

CBJ-NYR: Duclair går mot kassen och lyfter in pucken

Vancouver Canucks - Florida Panthers 5-1 (0-0, 1-0, 4-1)
Florida Panthers inkasserade under söndagen sin sjätte raka förlust, vilket är den längsta förlustsviten för laget sedan man förlorade sex raka mellan den 27 mars och 6 april 2017. Även om Canucks satte Roberto Luongo på prov i början av matchen dröjde det till mitten av den andra perioden innan Loui Eriksson kunde ge Canucks ledningen. Frank Vatrano kvitterade knappt sex minuter in i den tredje perioden. Mål från Brock Boeser och Jay Beagle - båda i tom bur, och båda assisterade av Loui Eriksson - gjorde matchen väldigt ensidig. Markus Granlund hann dessutom med att pricka in femettan bakom Luongo med elva sekunder kvar.

VAN-FLA: Eriksson blir fri efter fräck brytning

Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 1-0)
Ducks gjorde de två första målen i matchen genom Brian Gibbons och Rickard Rakell. Men Ducks har sett det här hända förut. Blake Wheeler reducerade en minut från pausen. Patrik Laine, som spelade i sin 200:e match, kvitterade med sitt andra mål på tolv matcher. Men Andrew Cogliano gav Ducks ledningen på nytt. Det räckte dock bara till en poäng. Ben Chiarot kvitterade med knappt sex minuter kvar av den tredje perioden och Bryan Little avgjorde tillställningen på övertid. Det blev visserligen en poäng men Anaheim Ducks har nu elva raka förluster (0-7-4) - och man byggde nu på det mindre smickrande klubbrekordet laget satte redan vid förra förlusten. Fyra raka bortamatcher återstår för Ducks.

WPG-ANA: Rakells handledsskott letar sig in

SÅ GICK SNACKET:
"Nu är vi i den fasen av säsongen där vi behöver rada upp några segrar för att komma tillbaka i slutspelsjakten" - Brady Skjei, New York Rangers
"Ingen av oss kan ändra det som har hänt. Vi kan bara fortsätta bygga på det och ta ett steg i taget." - Randy Carlyle, Anaheim Ducks
"Deras arbetsmoral var fantastisk. De jobbar förmodligen hårdast i ligan och om vi spelar som vi gör i den första och andra perioden kommer det inte att räcka." - Filip Forsberg, Nashville Predators
"Jag känner mig bekväm. Scott Mayfield är en bra partner. Vi kan spela med varandra när som helst." - Damon Toews, New York Islanders