talbot

Edmonton Oilers vann under onsdagen den första matchen i den andra rundan mot Anaheim Ducks och neutraliserade därmed Anaheims hemmafördel. Under fredagkvällen, lokal tid, vann man igen. Det kan man tacka målvakten Cam Talbot för.
Ett uddlöst Edmonton-anfall såg ut att vara över när Anaheimförsvaret håglöst rensade pucken ut mot dess högerkant. Men där väntade backe Andrej Sekera som klippte till direkt och pucken borrade sig förbi John Gibson i hemmalagets mål redan efter en dryg minuts spel av matchen. Det var ett av totalt tre skott på mål för gästerna i den första perioden. Ducks sköt totalt tolv skott på mål i perioden men Talbot stod för flera fina räddningar.

I den andra perioden inledde gästerna målskyttet efter 6:41 när Pat Maroon, med skridskon, styrde in Jordan Eberles passning från kanten i powerplay. Hemmalaget reducerade knappt nio minuter senare när Jakob Silfverberg, även det i powerplay, placerade ett dragskott i Talbots högra kryss. Anaheim kopplade sedan greppet men Oilers, och inte minst Talbot, stod pall.
I den tredje perioden ökade Oilers snia skott på mål och det var den enda perioden i matchen i vilken man sköt mer än tio skott på mål. Men det var ändå Ducks som stod för de vassaste chanserna. Cam Fowlers slagskottbomb med minuter kvar på klockan ekade i stolpen efter att Talbot överlistats. Bara någon minut dessförinnan styrdes ett skott förbi Talbot. Pucken, som tappat fart efter att målvakten varit på den, touchade insidan av stolpepn innan backen Adam Larsson lyckades rensa bort den.
Med dryga minuten kvar av matchen plockade Anaheim Ducks målvakten Gibson och pressen ökade men hemmalaget lyckades inte forcera in en kvittering. Totalt räddade Talbot 39 av 40 skott och efter matchen tackade han sina lagkamrater för hjälpen:
"De gjorde att jag kunde se pucken hela tiden och de höll motståndarna borta från mig." sa han ödmjukt. Det höll Anaheims målskytt Jakob Silfverberg med om:
"Vi gör en bra match men vi skapar ingen trafik [framför Talbot]." menade Silfverberg.
Istället reser nu lagen till Edmonton. Oilers, som därmed har en 2-0-ledning, har skaffat sig ett utmärkt läge för fortsättningen av matchserien. Det är en tuff sits för Anaheim men de har inte gett upp:
"Det är en jobbig situation. De kom hit och stal två [matcher]. Det är på intet sätt omöjligt Det här laget har kämpaglöd." menade backen Cam Fowler.
Nästa match spelas under natten mot måndag, klockan 01:00, svensk tid.