LeafsJohnssonNylander

En blågul backduell mellan Oliver Ekman-Larsson och John Klingberg, ett pånyttfött Toronto Maple Leafs som körde över bottenskrapande Anaheim Ducks och åttonde raka segern för ligans hetaste lag Philadelphia Flyers.

Det må bara ha spelats fyra matcher i nattens NHL-omgång, men de bjöd på desto större underhållning.
Nedan följer en summering av de fyra matcherna i nattens NHL-omgång:
Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks 6-1 (0-0, 3-0, 3-1)
Mötet mellan Toronto och Anaheim i Scotiabank Arena hade det mesta, åtminstone ur Maple Leafs perspektiv. Nyförvärvet Jake Muzzin briljerade med ett mål och två assist, den hittills trögstartade William Nylander stod för både mål och assist och fartkulan Andreas Johnsson stod för hela fyra poäng i form av två mål och två assist.
- Han [Johnsson] är en bra spelare, han är intensiv, berömmer tränare Mike Babcock. Han irriterar folk ute på isen vilket är något jag gillar. Han viker inte undan från de tuffa områdena på isen och det är därför du ofta ser honom ha pucken på sin klubba. En bra kväll för honom.
Ur Anaheim Ducks perspektiv är sannolikt det mesta fortsatt mörker. Rickard Rakell tröstmålade för bortalaget som nu förlorat fyra matcher i rad och åtta av sina senaste tio. För att strö salt i såren är det nu bara fem poäng ner till Los Angeles Kings i den absoluta källaren av tabellen.
- Det här suger och är inget jag ens vill prata om, säger Rakell. Det är samma sak om och om igen, det är sorgligt. Under hela min tid i klubben har vi alltid varit ett framgångsrikt lag som varit jobbigt att spela mot. Så är inte fallet just nu och jag vill verkligen vara med och vända det här för vi har inte så mycket tid på oss att göra det.

TOR-ANA: Nylander snärtar in pucken bakom Gibson

Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Superrookien Elias Pettersson fick ge sig för en annan superrookie i denna drabbning då Flyers-målvakten Carter Hart, 20, återigen spelade lysande och avgick med segern för sjunde gången sina senaste sju matcher. Hart räddade 41 av 42 skott och släppte endast en puck från Brock Boeser förbi sig. Innan Boeser nätade hade Flyers dock redan hunnit göra två mål genom Sean Couturier och Jakub Voracek och lyckades sedan hålla undan och behålla sin 2-1-ledning matchen ut.
Totalt var vinsten Flyers åttonde i rad vilket är den överlägset längsta sviten bland ligans lag just nu och även den näst bästa sviten på hela säsongen, endast slagen av Buffalo Sabres tio raka segrar tidigare på säsongen. Vinstsviten har tagit den tidigare problemtyngda klubben inom räckhåll för en slutspelsplats. Endast fem poäng skiljer nu upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen för Eastern Conference.
Matchen bjöd tyvärr även på en mindre rolig sekvens då Alexander Edler bars ut på bår efter att han fallit till isen olyckligt. Skadan tycktes drabba ansiktsområdet och Edler lämnade matchen med 10 minuter kvar av tredje perioden.
- Varje gång du ser en kille lämna isen på det sättet är du orolig för honom, säger Canucks tränare Travis Green innan han tillade att Edler tagits till sjukhus för att genomgå röntgenundersökning och att han inte kommer resa med laget till nästa match.
Green hade efter matchen ingen uppdatering på hur länge Edler kan bli borta.

Dallas Stars - Arizona Coyotes 5-4 (0-1, 1-1, 4-2)
Omgångens snabbaste vändning hittar vi i Dallas där hemmalaget vände underläge 1-2 till ledning 4-2 inom loppet av 1:11. Osannolikt? Ja, det skulle man nästan kunna tro.
Efter två perioder hade Coyotes tagit ledningen med 2-1. Oliver Ekman-Larsson inledde målskyttet i första perioden och blev därmed historisk som Arizona/Winnipeg-organisations bäste målskytt bland backar. Målet var hans sjunde för säsongen och 109:e i karriären, ett mer än Teppo Numminen som var den tidigare rekordhållaren. Roope Hintz kvitterade sedan i andra perioden innan Kevin Connauton gav Coyotes ledningen åter.

DAL-ARI: Ekman-Larsson nätar och sätter rekord

Så kom den tredje perioden och den imponerande vändningen.
John Klingberg sparkade igång det hela genom att göra sitt sjunde mål för säsongen 2:28 in på tredje perioden. Målet tillkom i powerplay och det var också i den spelformen Radek Faksa 36 sekunder senare gav Stars ledningen med 3-2. 35 sekunder efter det var det Mattias Janmarks tur att öka på ledningen till 4-2. Några minuter senare var det dock Coyotes tur att göra mål i tät följd då Vinnie Hinostroza och Alex Galchenyuk gjorde 4-3 och 4-4 efter 6:49 och 7:50.
Till sist visade Tyler Seguin var skåpet skulle stå genom att sätta avgörande 5-4 efter 12:28.

DAL-ARI: Klingbergs skott styrs in i mål

New York Rangers - Los Angeles Kings 3-4 ÖT (1-1, 1-0, 1-2, 0-1)
Henrik Lundqvist och hans Rangers åkte på en tung förlust när Western Conference-jumbon Los Angeles kom till Madison Square Garden och snodde åt sig två poäng via en övertidsseger. Lundqvist själv hade ingen mästerlig dag på jobbet med 26 räddningar och fyra mål insläppta på 30 skott. En som däremot imponerar just nu är Mika Zibanejad som med sina två poäng i matchen varit delaktig i 10 av Rangers 11 senaste mål. Adrian Kempe utmärkte sig som en av Kings bästa spelare då han gjorde två mål - inklusive 3-3-kvitteringen med bara minuten kvar av tredje perioden - och dessutom spelade fram till avgörandet på övertid.

NYR-LAK: Zibanejad slår in retur tidigt i andra

SÅ GICK SNACKET:
Henrik Lundqvist om övertidsförlusten:
- Det svider, absolut. Jag tyckte vi spelade bra hela matchen men det känns som det där övertidsmålet summerar ganska bra hur det går just nu. Vi är med och krigar men det är alltid ribba ut eller ett missat skott. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är frustrerande.
Carter Hart om att klättra högre upp på rekordlistorna för unga målvakter:
- Jag tänker inte särskilt mycket på det. Jag vill bara spela och vinna matcher. Det är vårt mål här, att fortsätta den här sviten. Ta en match i taget och bara vinna, helt enkelt.