point

Brayden Point hade en galen kväll för sitt Tampa Bay Lightning som besegrade New Jersey Devils med hela 8-3 hemma i Amalie Arena.
Forwarden från Calgary stod för ett mål och fyra assist och var minst sagt bidragande till att hemmalaget kunde svara upp efter 7-1-förlusten mot Arizona senast.

• Det var absolut en bra revansch för oss. Det var en bra match och vår kedja gjorde det bra. Det var skönt att få utdelning, tycker Point.
    Kanadensaren klev in i handlingarna efter att Devils tagit ledningen med 0-2 i den första perioden. Han inledde med att spela fram Braydon Couburn till 1-2. Couburn gjorde sedan sitt andra för kvällen innan pausvilan.
    I öppningen av den andra satte Point 3-2 med sitt sjunde mål för säsongen och innan perioden nått halvvägs hade Nikita Kucherov och Steven Stamkos ökat på till 5-2. Point hade assist på Stamkos på i powerplay. Men han var inte klar där. I den tredje hittade 22-åringen Tyler Johnson till 6-3 och Ryan McDonagh till 8-3.

TBL-NJD: Kucherov avslutar läckert anfall

Fem poäng i en och samma match var personligt rekord för Point.
Lightning är nu 8-2-1 den här säsongen.
- Det har funnits en tro i det här laget ett par år nu, att om vi spelar rätt så kommer vi vinna matcher. Det spelar ingen roll om vi ligger under med 1-0 eller 2-0 … När det är så tidigt i matcherna gäller det bara att få nästa mål, sa Steven Stamkos.
Det fick Tampa den här kvällen - tack vare Point.
Här är summeringen från nattens matcher:
Buffalo Sabres - Calgary Flames 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)
Flames tig i natt sin andra raka seger efter att ha vänt matchen i KeyBank Center, Buffalo. Efter att Jack Eichel gett hemmalaget ledningen redan i den första perioden var matchen mållös ända till de återstod 56 sekunder. Då sköt Elias Lindholm ett skott från den vänstra tekningscirkeln som styrdes i mål av Matthew Tkachuk fram till 1-1.
I den efterföljande förlängningen red sedan Flames på den självförtroende vågen och efter fint klappklapp-spel mellan lagkaptenen Mark Giordano och Johnny Gaudreau avgjorde Flames matchen. Målet vet Gaudreaus sjätte mål för säsongen.

BUF-CGY: Gaudreau avgör i sudden

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3-6 (2-2, 0-3, 1-1)
En stark andraperiod banade väg för att New York Islanders skulle ta två poäng med sig hem från Pittsburgh. Ledda av Jordan Eberle gick gästerna då ifrån till en 5-2-ledning. Eberles första mål kom i powerplay efter 11:56 och betydde 4-2. Knappt två minuter senare gjorde han också 5-2.
Det var ett avstånd som blev för stort för Penguins att hämta in. Evgeni Malkin reducerade visserligen i inledningen av den tredje perioden, men Tom Kühnackl ökade sedan på till 6-3 mot sina forna lagkamrater och segern var i hamn.
I den första perioden gjorde Sidney Crosby 2-2 för Penguins när han från vänster pricksköt pucken i krysset. Målet var lagkaptenens sjätte på de senaste fyra matcherna.
Islanders kasse vaktades av Robin Lehner under de två första perioderna. Svensken stod för 23 räddningar på 25 skott, men ersattes av Thomas Greiss till den tredje perioden efter att ha haft en känning. Var bekräftades aldrig av klubben efter matchen.
Carolina Hurricanes - Boston Bruins 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)
Brad Marchand, David Pastrnak och Patrice Bergeron - känner ni igen kedjeformationen? I natt var de återigen bidragande till att Boston kunde ta en ny tvåpoängare den här säsongen. Marchand blev tvåmålsskytt, Pastrnak gjorde ett mål medan Bergeron hade assist på samtliga. Och Boston har nu vunnit tre av sina fyra senaste matcher.

CAR-BOS: Marchand ger Boston ledningen

Segern mot Canes satt hårt inne. Boston hamnade i underläge med både 1-0 och 2-1. Pastrnak kvitterade till 1-1 och Marchand till 2-2. Hans första mål kom med bara 18 sekunder kvar av mittperioden. Marchands andra kom en bit in i den tredje och efter det kunde gästerna hålla ut, mycket tack vare målvakten Jaroslav Halak som räddade totalt 42 skott i matchen.
I Hurricanes noterades finländaren Sebastian Aho för en assist och blev den tredje spelaren i NHL:s historia att inleda en säsong med att göra poäng i 12 raka matcher. De andra två är Wayne Gretzky (Edmonton Oilers 1982-83) och Ken Linseman (Bruins 1985-86).
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 3-5 (3-0, 0-0, 2-3)
"Det är aldrig bra att leda med 3-0 i hockey". Det visade Red Wings i natt. Efter att Michael Rasmussen, Dylan Larkin och Anthony Mantha gjort varsitt mål i den första perioden såg saker och ting ganska bra ut för Red Wings. De höll sin ledning genom mittakten, men i den tredje perioden rasade de ihop. Till en början.
När gästerna till slut fick håll på målvakten Jimmy Howard kom tre mål inom nio minuter. Josh Anderson och Markus Nutivaara reducerade innan Pierre-Luc Dubois kvitterade efter 11:21.

CBJ-DET: Larkin åker ifrån försvaret i boxplay

Red Wings lyckades däremot resa sig igen. Tyler Bertuzzi fick pucken serverad av Dennis Cholowkski och från framför mål lyfte han in en backhand till 4-3 med 3:24 kvar på matchuret. Larkin lyckades sedan peta in en puck i tom kasse och Red Wings andra raka seger var i hamn. Även om den satt långt inne den här gången.
Montreal Canadiens - Dallas Stars 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)
Efter tre raka bortaförluster blev Dallas Stars första seger på bortaplan ett faktum i Bell Centre, Montreal. De inkasserade den efter att Devin Shore stått för ett mål samt två assist och Ben Bishop svarat för 34 räddningar.
Shore gjorde den ack så viktiga 3-1-målet i mitten av tredje perioden. I boxplay snodde Radek Fakta pucken från Artturi Lehkonen och serverade Shore som hittade rätt med en backhand.

MTL-DAL: Lindell hänger på Shores framspelning

Tidigare i matchen hade Stars tagit ledningen med 1-0 genom Esa Lindell bara en minut efter Bishop räddat en straff för Stars. Shore spelade då fram Lindell i en 2-mot-1-situation. Shores tredje poäng för kvällen kom till Miro Heiskanens 2-0-mål.
Brendan Gallagher gjorde Montreals enda mål i matchen. "Habs" har nu förlorat två av sina tre senaste.
Alexander Radulov som varit skadad under de senaste fyra matcherna satte sedan spiken i kistan med sitt 4-1-mål och fick därmed göra mål mot sin förra klubb. Notera att Jason Spezza fick stående ovationer från publiken eftersom han gjorde sin 1000:e match i NHL.
San Jose Sharks - New York Rangers 3-4 (1-1, 0-0, 2-2, 0-0, 0-1)
Även Rangers lyckades ta sin första bortaseger för säsongen. De gjorde det efter straffar mot San Jose Sharks där Brent Burns och Timo Meier på nytt hade en poänggivande kväll.
Rangers var segerlöst på resande fot och efter mål från Mats Zuccarello och två från Chris Kreider såg de ut att kunna ta den segern redan efter ordinarie tid. Men med två sekunder kvar lyckadesTomas Hertl överlista Henrik Lundqvist och tvinga fram en förlängning. Den blev mållös och i den efterföljande övertiden avgjorde Kevin Shattenkirk.
I Sharks drygade Burns och Meier ut sina poängsviter till nio matcher. För bägge två är det deras längsta sviter i karriärerna. Burns är dessutom den längsta av en back i Sharks historia.

SJS-NYR: Lundqvist plockar Burns tunga slagskott

Nashville Predators - Vegas Golden Knights 4-1 (0-1, 0-2, 0-2)
Hemmalaget Predators har många gånger förlitat sig på sin förstakedja med Ryan Johansen, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson den här säsongen. I att fick de igång sitt så kallade "secondary scoring" vilket gav två poäng hemma i Bridgestone Arena.
Gästerna snodde åt sig en ledning genom Reilly Smith i den första perioden. Men i den andra reste sig hemmalaget. Ryan Hartman blev tvåmålsskytt inom loppet av 57 sekunder när han vände matchen till 2-1, båda gångerna framspelad av Kevin Fiala.
I den tredje gjorde Calle Järnkrok 3-1 efter 6:37 vilket punkterade matchen. Vegas hade bara fyra skott mot mål under den sista tredjedelen. Det blev 4-1 efter att Viktor Arvidsson ändå lämnat ett avtryck från förstakedjan genom att tilldömas Predators sista mål. Han rörde inte pucken, men eftersom målburen var tom och han egentligen bara skulle raka in pucken när han blev hakad av en Vegas-spelare, blåste domaren ändå för mål.
Predators har ännu inte förlorat två matcher i rad den här säsongen och toppar NHL med totalt 18 poäng.

NSH-VGK: Hartmans läckra kasse

Edmonton Oilers - Minnesota Wild 3-4 (1-1, 2-2, 0-1)
Mikael Granlunds poängsvit stannar inte. Finländaren har efter nattens match i Rogers Place gjort poäng i nio raka kamper. Mot Oilers stod han för ett mål och en assist. Han började kvällen med att spela Fram Eric Staal som satte 3-3 med 1:40 kvar att spela av andra perioden. Han avgjorde sedan matchen med att avgöra matchen med säsongens sjätte mål efter 14:12 i den tredje perioden. Målet kom i powerplay, en spelform Wild utnyttjade tre av tre gånger under matchen.
Matchen var däremot en Oilers gärna spelat om. Hemmalaget var i ledningen tre gånger, men lyckades inte knyta ihop säcken. Connor McDavid utökade sin poängsvit till fem matcher när han i den andra perioden gav Oilers ledningen med 2-1. Efter att ha varit på isen i mer än en minut hittade han ändå krafter till att trampa runt Minnesota-försvaret och lyfta in pucken bakom Alex Stalock.
Förlusten var Oilers första de senaste fyra matcherna.

EDM-MIN: McDavid åker ifrån Wild-försvaret

Arizona Coyotes - Ottawa Senators 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)
Coyotes har hittat formtoppen. I natt kom lagets fjärde raka seger och under sin segersvit har laget en målskillnad på 20-5. Arizona ryckte åt sig en 3-0-ledning redan i den första perioden. Alex Galchenyuk gjorde sitt första mål för sin nya klubb och fick sällskap i protokollet av Brad Richardson och Derek Stepan.
Stepans mål var en riktig bjudning från gästernas målvak Mike Condon. Arizona spelade boxplay när Stepan rensade från egen blålinje. Pucken studsade vilket ställde till det för Condon som fick se den slinka in mellan sina benskydd. Efter målet byttes Condon ut mot Craig Anderson
Oliver Ekman-Larsson fastställde slutresultatet i den tredje perioden med sitt första mål för säsongen. Målet kom i powerplay efter 10:25.

ARI-OTT: Stepan gör mål från egen blålinje

Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
Efter att spelet svajat på sistone fick Flyers lite arbetsro efter att ha hittat rätt tre gånger på Ducks i Honda Center. Philadelphia tog ledningen i powerplay genom Sean Couturier i den första perioden. En spelform som Flyers gått mållösa ifrån de senaste tre matcherna.
I mittperioden kvitterade Pontus Åberg för Ducks. Åberg som flyttats runt en del under säsongsinledningen gjorde sedan också 2-2 för Ducks och har nu gjort fyra mål på sina två senaste matcher.
Mellan svenskens mål satte Ivan Provorov sitt första mål för säsongen. Backen gjorde förra året 17 stycken vilket då var delat flest i NHL.
Efter Åbergs andra mål, som kom efter 17:48 i den tredje perioden, avgjorde Nolan Patrick för gästerna. Patrick spelades fram av Oskar Lindblom som därmed registrerade säsongens första assistpoäng.
SÅ GICK SNACKET:
"Jag vet att det är tidigt på året, men de här matcherna är viktiga. Möter man tre divisionskonkurrenter på rad på bortaplan vill man vinna" - Eberle efter vinsten i Pittsburgh.
"Vi var bättre i fem-mot-fem, men special teams kostade oss segern. Vårt powerplay gjorde ingenting (0-5) och de gjorde tre på tre i sitt powerplay. Det är inte bra" - Connor McDavid.
"Han får chansen att spela med våra bästa spelare. Han har visat förr att han kan bidra på varje nivå han spelat på" - Ducks coach Carlyle om Pontus Åberg.