Zetterberg_010518_2568x1444

Detroit Red Wings tog sin fjärde raka seger och femte raka på hemmais genom att besegra Florida Panthers i Little Caesars Arena med 4-2.

Andreas Athanasiou gjorde 1-0 i den första perioden och spelade i den andra fram Tomas Tatar öppen kasse till 2-0. Red Wings hade också 3-0 inne, men målet dömdes bort efter att Justin Abdelkader haft klubban för högt när han styrde in Jonathan Ericssons skott över James Reimer.
Panthers gjorde match av tillställningen när Mike Matheson rundande Matt Green och Jimmy Howard med två sekunder kvar av mittperioden och reducerade till 2-1.

Målet skapade energi hos gästerna som kvitterade i inledningen av slutperioden genom Aleksander Barkov. Men i ett powerplay några minuter senare slog Anthony Mantha till med sitt 14:e mål för säsongen och satte Red Wings i förarsätet.
Gustav Nyquist spelades sedan fri från mittzon av Henrik Zetterberg och hittade retfullt in med en backhand mellan benskydden på Reimer vilket satte spiken i kistan. Assisten var Zetterbergs 600:e i NHL-karriären.
Segern innebär att Red Wings ordentligt hänger på i hoppet om att ta en slutspelsplats till våren.
Här är summeringen från nattens matcher:
Ottawa Senators - San Jose Sharks 6-5 (1-2, 1-3, 3-0, 1-0)
Senators stod för en mäktig upphämtning i den tredje perioden och fick med sig två poäng efter att Matt Duchene sedan avgjort bara sju sekunder in i förlängningen.
Sharks drog ifrån till 2-5 under de första 40 minuterna. Tomas Hertl gjorde två av målen och fick sällskap av Melker Karlsson, Brent Burns och Chris Tierney.

Derick Brassard gav Senators en fin start på den tredje när han reducerade till 3-5 efter bara 26 sekunder. Duchene rakade in en retur till 4-5 efter 8:25 och spelade sedan fram Mike Hoffman som dunkade in 5-5 med nio minuter kvar att spela. I förlängningen gjorde alltså sedan Duchene sitt tredje poäng i matchen när Hoffman spelade fram honom tom bur. Assisten var Hoffmans tredje i matchen sedan han också spelat fram Mark Stone till 4-2 i powerplay i mittperioden. Segern var Senators blott andra på de åtta senaste matcherna.
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)
Daniel Sprong gjorde sina två första mål för säsongen och Sidney Crosby hade ett finger med i alla mål när Penguins tog en, för deras del, viktig seger i Metro-mötet med Islanders.
Målnollan spräcktes i inledningen av den andra perioden efter att Crosby serverat Sprong till öppet mål i en kontring. Evgeni Malkin ökade knappt tre minuter senare på till 2-0 i powerplay, det kunde sedan kort efter blivit 3-0 men efter en videogranskning dömdes Penguins mål bort. Målet kom istället med 4:10 kvar av perioden när Crosby stötte in en sargretur via målvakten Jaroslav Halak

I den tredje vandrade Sprong in från vänsterkanten och satte sitt andra i matchen vilket punkterade matchen. Tristan Jarry vaktade buren för Penguins och stod för säsongens andra nolla efter 31 räddningar. Förlusten var Islanders femte raka.
Winnipeg Jets - Buffalo Sabres 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)
Tre kanonskott från blålinjen ordnade tre mål i den första perioden mellan Jets och Sabres. Två spelare gjorde dessutom sina första mål för säsongen: Dustin Byfuglien pangade in 1-0 till hemmalaget i powerplay efter 9:27 och Marco Scandella replikerade efter 11:40.
Det tredje kanonskottet stod Jacob Trouba för efter 15:46 och 2-1 till hemmalaget var ett faktum
Blake Wheeler ökade på till 3-1 i den andra men Johan Larsson reducerade till 3-2 efter att ha krigat in pucken från nära håll. Ett tidigt mål från Bryan Little och Jets i den tredje perioden förstörde Sabres kvitteringsjakt. En reducering kom dock genom Scott Wilson men det räckte inte för Sabres och Jets tog tillbaka ledningen i Central Division före St. Louis Blues.

20180105-eichel-mediawall

Chicago Blackhawks - Vegas Golden Knights 4-5 (1-2, 2-1, 1-2)
Gästerna var revanschsuget efter att deras segersvit på åtta raka brutits senast. De började också bäst och spelade till sig en tvåmålsledning i den första perioden. William Karlsson och Jonathan Marchessault noterades för en passningspoäng när Alex Tuch gjorde 0-1. Marchessault gjorde sedan 0-2 med sitt 16:e mål för säsongen.
Blackhawks reducerade dock. Efter en bra forecheck från hemmalaget letade sig pucken fram till Brandon Saad vars rappa skott träffade Vinnie Hinostroza på vägen in i nät.
I den andra hamnade Karlsson själv i målprotokollet när han fick en sargretur framför bladet och bara behövde nypa till i öppen kasse. Hemmalaget svarade dock genom Patrick Sharp och Nick Schmaltz och ställningen var lika inför sista.
Efter 30 sekunder såg det ut som att det skulle bli Blackhawks match då Jonathan Toews fick öppet mål från Hinostroza, men Cody Eakin och Reilly Smith såg med varsitt mål till att Vegas nu kan inleda en ny segersvit.