edmPrime

Tränarbytet, Ken Hitchcock in - Todd McLellan ut, fortsätter att lyfta Edmonton Oilers. Hemma mot Minnesota Wild kom ännu seger under Hitchocks ledning. Matchen slutade 7-2 till Oilers.

Edmonton Oilers framfart under tränarveteranen fortsätter. Segern mot Wild var deras sjätte sedan coachbytet. Mot Wild spelade laget stabilt bakåt men fick efterlängtad fart på det offensiva spelet.
Det såg Connor McDavid och Leon Draisaitl till.
McDavid gjorde ett mål och spelade fram till tre medan Leon Draisaitl gjorde två mål och hittade rätt med en assist.
- Offensiven är något som kommer i vågor, men av någon anledning har vi inte lyckats få igång den riktigt, men vi har varit stabila bakåt, säger McDavid.

EDM-MIN: McDavids läckra 3-0-mål

Kanske var nattens urladdning den islossning laget letat efter. Draisaitl öppnade målskyttet efter 4:14 i av den första perioden, assisterad av McDavid. När McDavid sedan satte 3-0, hade det bara gått 8:42 av matchen.
Wild reducerade till 3-1 innan pausvilan men den goda starten hade satt avtryck för resten av matchen. I den tredje sprang Oilers ifrån. Draisaitl gjorde sitt andra fram till 5-2 efter att McDavid lirat fram honom i slottet. Alex Chiasson och Darnell Nurse fastställde sedan slutresultatet med McDavid som framspelare på det sista.
Efteråt var Hitchcock nöjd.
- Jag tyckte att vi spelade så bra för varandra i tredje perioden. Jag sa det till spelarna i slutet av matchen. Sakerna vi gjorde … hur vi försvarade oss, hur vi vände spelet och hur vi jobbade gav oss mål framåt, sa Hitchcock som är 6-2-1 som Oilers-tränare.

kh

Här är summeringen från nattens matcher:
Dallas Stars - San Jose Sharks 3-2 (0-1, 1-0, 2-1)
Dallas tog i natt sin fjärde raka seger när de vände 0-1 till 3-1 och till slut vann med 3-2 hemma i American Airlines Center
Dallas vändning startades av Mattias Janmark som från blålinjen slet sig loss och tryckte in 1-1 med hans andra mål för säsongen och första sedan den 25 oktober (20 matcher).
I den tredje gjorde Miro Heiskanen och Brett Ritchie varsitt mål med 1:48 minuts mellanrum, och Stars var i en ointaglig tvåmålsledning.
Erik Karlsson låg bakom Sharks båda mål. Han spelade fram Evander Kane till 0-1 och sköt skottet som Logan Couture styrde in till 2-3 ne bit in i den tredje perioden. Sharks och trodde de hade gjort 0-2 i början av andra, men domarna konstaterade att de blåst i pipan innan pucken passerade mållinjen.
Stars målvakt Ben Bishop räddade 41 skott i matchen.

DAL-SJS: Polak friställer Janmark

Winnipeg Jets - St. Louis Blues 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Det blev bara ett mål i Bell MTS Place den här fredagskvällen. Det kom 14:56 in i den andra perioden när Blues och Colton Parayko utnyttjade ett powerplay. Parayko hittade rätt från blålinjen med sitt femte mål för säsongen.
Det saknades inte chanser i matchen. Skottstatistiken slutade 27-26 till hemmalagets fördel men Connor Hellebuyck och Jake Allen stod i vägen mellan stolparna.
Allens nolla var hans första för säsongen och den såg till att stoppa Jets segersvit på fem matcher.

WPG-STL: Parayko dunkar in pucken från blå

Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)
Ducks hade vunnit fem i rad. Hurricanes hade förlorat tre. Det var förutsättningarna innan nedsläpp i Honda Center. Efter 60 minuters spel hade båda sviterna brutits.
Ducks tog visserligen ledningen i matchen genom Jakob Silfverberg som styrde in 1-0 i boxplay efter 11:47 av den första perioden. Målet var svenskens 100:e i NHL-karriären.

ANA-CAR: Silfverberg nätar sitt 100:e NHL-mål

Clark Bishop kvitterade för Hurricanes i den andra med sitt första NHL-mål. Målet dömdes först bort, men situationsrummet hade sett annat och konstaterade att pucken var över mållinjen. I den tredje gav Brett Pesce Canes ledningen och sedan nätade både Justin Williams och Sebastian Aho innan matchen var slut.
Ducks sköt bara 19 skott på mål i matchen. Carolina sköt 36.
Så gick snacket:
"Vi var dåliga i första perioden, men tack gode gud för att inte Ben Bishop var det" - Stars coach Jim Montgomery.
"Vi var tvungna att nolla dem. Det var en utmaningen, speciellt efter vad de gjorde mot oss senaste, det var viktigt för att vinna idag" - Jake Allen.