usa scores on finland

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue hävisi MM-kisojen välierän Yhdysvalloille maalein 3-4. Yhdysvaltojen Arthur Kaliyev ratkaisi ottelun kolmannen erän lopun maalillaan, jota edelsi Suomen nousu kahden maalin takaa tasoihin.

• Olen ylpeä joukkueesta. Joukkue teki tänään kaikkensa. Toinen erä oli vaikea. Vastustaja sai muutaman ylivoimahyökkäyksen, Suomen päävalmentaja Antti Pennanen sanoi TV5:n haastattelussa.
    - Kova joukkue oli vastassa ja yksilötaitoa. Tekisi mieli sanoa, että olimme parempi joukkue. Pikkuisen liian halvalla annettiin paikat. Nousimme vielä 1-3 tilanteesta tasoihin, mikä osoitti kovaa luonnetta. Valtava pettymys, hän jatkoi.
    Yhdysvallat tuli otteluun ryminällä ja loi heti vaaralliset tilanteet Kari Piiroisen vartioimalle Suomen maalille. Suomalaiset pääsivät peliin kiinni ennen avauserän puoliväliä ja aloittivat tilanteiden luomisen. Alex Turcotte vei Yhdysvallat johtoon avauserän puolivälin jälkeen, mutta Suomi kampesi tasoihin ylivoimalla. Kasper Puutio ja Ville Heinola pohjustivat tilanteen, ja Kasper Simontaival tasoitti.
    *** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
    Toisessa erässä Suomi jatkoi hyviä otteitaan, hallitsi peliä ja puolusti Yhdysvaltojen tilanteet kurinalaisesti. Viimeisenä lukkona oli Piiroinen, joka jatkoi erinomaisia esityksiään tolppien välissä. Erän puolivälin jälkeen Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta Yhdysvaltojen maalivahti Spencer Knight kesti hätyyttelyt. Yhdysvallat hyödynsi Suomen alakerran nukahduksen erän lopussa, kun John Farinacci pujahti läpiajoon ja teki johtomaalin. Yhdysvallat ei myöskään jättänyt käyttämättä erän lopussa saamaansa ylivoimaa. Aku Rädylle tuomittiin korkeasta mailasta 2+2 minuutin rangaistus, jonka aikana Matthew Boldy teki 3-1 maalin.
    - Teimme liikaa virheitä, ja se maksoi voiton, Suomen kaksi ensimmäistä maalia syöttänyt puolustaja Kasper Puutio harmitteli lehdistötilaisuudessa.
    Päätöserässä Suomi viritteli kiriä ja pääsi pelaamaan ylivoimaakin, mutta Knight varjeli Yhdysvaltojen maalia takaiskuilta. Erän puolivälin jälkeen Simontaival kavensi 2-3:een, ja Roni Hirvonen tasoitti nelisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kaliyev kuitenkin ratkaisi loppuottelupaikan Yhdysvalloille.
usa finland
  • Ei hirveästi löydy sanoja tällä hetkellä. Ei oltu vielä valmiita voittoon. Sulatellaan tämä peli alta pois, ollaan ylpeitä ja hoidetaan huominen kunnialla, Puutio paalutti TV5:n haastattelussa.
    Aiemmin tiistain vastaisena yönä Kanada höykytti välierässään Venäjän 5-0. Viime kisojen finalistien kohtaamisessa Kanada teki kolme maalia jo ensimmäisessä erässä ja lisäsi johtoa toisessa sekä kolmannessa. Ahneimpia olivat turnauksen pistepörssin voitosta taisteleva Dylan Cozens (1+2), Braden Schneider (1+1) ja Jakob Pelletier (0+2). Kanadan maalivahti Devon Levi torjui 28 laukausta, ja Venäjän Jaroslav Askaroville merkittiin 30 torjuntaa. Venäjä joutui pronssiotteluun edellisen kerran 2019, jolloin se nappasi himmeimmät mitalit Sveitsin kustannuksella.
    - Puolustuspelimme oli tänään ilmiömäistä. He pelasivat ehjästi, rakensivat peliä paineen alla ja tekivät peliä siniviivalla. Tiesimme, kuinka Venäjä hyökkää ja murtautuu läpi keskustasta. Avainasia oli se, kuinka pystyimme puolustamaan vastustajan nopeutta ja taitoa vastaan, Kanadan valmentaja Andre Tourigny tuumi Kansainvälisen Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.