williams_capitals_042117

Washington Capitals siirtyi 3-2 johtoon otteluvoitoissa Toronton Maple Leafsia vastaan pelaamassaan Itäisen konferenssin ensimmäisen pudotuspelikierroksen sarjassa. Ratkaisijan roolissa hääri jälleen pudotuspelien erikoismies Justin Williams.

Sarjan ensimmäisessä ottelussa kahdesti osunut Williams ratkaisi nyt jatkoerämaalillaan joukkueiden viidennen kohtaamisen. Capitals voitti 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) ja meni ottelusarjassa 3-2 johtoon. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla Capitalsille sunnuntaina Torontossa pelattavassa ottelussa.
Kovassa vireessä oleva T.J. Oshie viimeisteli avauserässä Capitalsille 1-0-maalin, jonka pohjustivat Nicklas Bäckström ja Kevin Shattenkirk. Maali syntyi ylivoimalla. Maple Leafs sai kuitenkin toiseen erään hyvän alun ja nousi tasoihin tulokasketjunsa voimin. William Nylander sekä Zach Hyman tekivät esityön, ja Auston Matthews iski tasoituksen.
Kolmannessa erässä niin Maple Leafsin Frederik Andersenin (ottelussa 26 torjuntaa) kuin Capitalsin Braden Holtbynkin (24) maali pysyi koskemattomana. Ottelu eteni lopulta jatkoerään, jota ehdittiin pelata vain 1.04, kun Justin Williams ratkaisi pelin.
Marcus Johansson poimi päätykiekon ja syötti sen Jevgeni Kuznetsoville, joka tavoitti B-pisteiden väliin nousseen Williamsin. Kokenut hyökkääjä laukoi pelivälineen verkkoon ja vei Capitalsin voiton päähän toisen kierroksen paikasta.
Capitals säikähti avauserässä, kun Aleksandr Ovetshkin loukkasi jalkaansa Maple Leafsin Nazem Kadrin taklauksen seurauksena. Ovetshkin huilasi viitisen minuuttia, mutta palasi myöhemmin takaisin peliin.
Maple Leafsin suomalaiset Leo Komarov ja Kasperi Kapanen jäivät pisteittä. Joukkueensa kolmanneksi työllistetyin hyökkääjä Komarov pelasi 19.03 ja Kapanen 9.02.