wash

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin vietti kahden maalin iltaa ja saavutti 1 000 tehopisteen rajan. Tulokaskauttaan pelaava Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen iski myös kaksi maalia.

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 5-2
Capitalsin Aleksandr Ovetshkin oli pisteen päässä 1 000 tehopisteen rajasta, ja hän tarvitsi sen saavuttamiseen vain 35 sekuntia. Venäläistähti iski maalin heti ottelun avausminuutilla, ja jatkoa seurasi toisessa erässä. Uran tehopistelukemat ovat nyt 546+455=1001.
Olli Määtän (-1) Pittsburgh ei toipunut Ovetshkinin maaleista. Päätöserässä Penguins kavensi lukemiksi 1-3 ja 2-4, mutta peli oli menetetty. Capitalsille voitto oli jo seitsemäs peräkkäinen, ja joukkue nousi pisteen päähän Itäisen konferenssin kärkijoukkue Columbuksesta.

Winnipeg Jets - Montreal Canadiens 4-7
Vielä muutama viikko sitten olisi voinut veikata, että Winnipegin ja Montrealin välisessä ottelussa tehot 2+1 tekevä suomalaistulokas on Patrik Laine. Laine on kuitenkin sivussa aivotärähdyksen vuoksi, ja ottelun pistehaiksi nousi Canadiensin tulokas Artturi Lehkonen.
Lehkonen syötti avauserän lopussa Tomas Plekanecin 3-2-johtomaalin, ja tuon osuman myötä Canadiens karkasi. Laineen ketjukaveri Mark Scheifele kavensi vielä 3-5:een toisessa erässä, mutta kolmannessa alkoi Lehkosen näytös. Tulokashyökkääjä iski erän alkupuolella kaksi maalia, jotka päättivät Jetsin orastaneen kirin. Lehkonen on kasannut kauden aikana tulokkaalle kelpo tehot 10+4=14. Winnipegin Joel Armian ottelun plus-miinuslukemaksi jäi ruma -3.

New York Islanders - Florida Panthers 1-2
Jussi Jokinen pääsi jälleen tehopisteiden makuun, kun hän saalisti kakkossyötön Panthersin 2-1-maaliin New York Islandersia vastaan. Toisen erän alussa syntynyt maali jäi ottelun ratkaisuksi. Päätöserässä Islanders haki rajusti tasoitusta, mutta ottelussa 29 kertaa torjunut Roberto Luongo kesti Panthersin maalilla. Päätöserässä Luongo torjui 12 kertaa.
Calgary Flames - San Jose Sharks 3-2
Jyrki Jokipakan (+1) Calgary jätti San Josen ja Joonas Donskoin pisteittä, vaikka Sharks johti ottelua kahteen otteeseen. Flames oli terävänä toisen ja kolmannen erän lopussa. Matthew Tkachuk tasoitti 2-2:een toisen erän viimeisellä minuutilla, ja reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Dougie Hamilton iski Calgarylle 3-2-voittomaalin.
Omin sanoin:
Aleksandr Ovetshkin oli mielissään, kun Capitals otti seitsemännen peräkkäisen voiton. Tuhannen pisteen rajakin miellytti.
- Tämä oli iso hetki minulle ja koko organisaatiolle. Vaimoni, isäni, äitini ja veljeni olivat pelissä. Se oli myös hienoa, että saavutin rajan kotiyleisön edessä, Ovetshkin kertoi NHL.comille ottelun jälkeen.
Florida Panthersille voitto oli jo neljäs peräkkäinen vieraskaukalossa.
- Pelaamme vierasotteluissa yksinkertaisemmin. Emme yritä mennä sinne, missä ei ole tilaa. Tällä tyylillä meidän olisi pelattava myös perjantain kotiottelussamme. Jätkät ovat alkaneet luottaa siihen, mitä olemme puhuneet tästä asiasta, Panthersin päävalmentaja Tom Rowe kertoi NHL.comin Brian Comptonille.
Poimintoja torstain otteluista:
Torstai-iltana NHL:ssä pelataan yhdeksän ottelua. Mikko Koivun ja kumppanien Minnesota Wild isännöi vieraskiertueella olevaa Artturi Lehkosen Montreal Canadiensia, Mikko Rantasen Colorado Avalanche kohtaa Sami Vatasen Anaheim Ducksin ja Pekka Rinteen Nashville Predators mittaa Tuukka Raskin Boston Bruinsin vireen.