CHI-DAL: Hintz iskee johtomaalin avauserässä

NHL:ssä pelattiin torstaina 10 ottelua. Kierrokselta löytyi useita suomalaisonnistujia, sillä peräti 12 sinivalkoista kiekkoilijaa ylsi tehopisteille. Heistä vakuuttavinta jälkeä teki Dallas Starsin Roope Hintz. Carolina Hurricanesin Sebastian Aho puolestaan saavutti komean rajapyykin tekemällä NHL-uransa 300. tehopisteen.

Kierroksen helmi
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 1-5
Molemmat joukkueet taistelevat tiiviisti Discover Central -divisioonan viimeisestä pudotuspelipaikasta, joten ottelussa oli mukana valtava panos. Vierasjoukkue Stars käsitteli paineet paremmin ja otti tärkeät pisteet Roope Hintzin (1+3) johdolla. Dallasin ykköshyökkääjä oli jälleen joka puolella jäätä ja valittiin ottelun ykköstähdeksi.
Myös Hintzin joukkuekaverit Miro Heiskanen ja Esa Lindell pääsivät pisteille. Heiskanen teki yhden maalin ja Lindell merkkautti syöttöpisteen. Chicagon maalilla pelasi Kevin Lankinen, joka pysäytti kiekon 29 kertaa.
Ottelu kääntyi Dallasille toisessa erässä, jonka tähtipaidat veivät 3-0. Hintz oli tehnyt joukkueensa avausmaalin ensimmäisessä erässä, ja ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-1 tilanteessa. Dallas siirtyi 2-1 johtoon heti toisen erän alussa, kun Hintz pelasi kiekon Jason Robertsonille, joka ei erehtynyt paikastaan.
Heiskanen lisäsi johdon kahteen maaliin ajassa 34.02, ja Blake Comeau niittasi ratkaisevalta tuntuneen 4-1 maalin vajaat pari minuuttia myöhemmin. Hintz sai syöttöpisteen Heiskasen maaliin.
Verkko heilui päätöserässä vielä kertaalleen, kun Comeau iski illan toisen osumansa heti erän alussa Hintzin erinomaisesta alustuksesta.
Voiton myötä Dallas on Discover Central -divisioonassa yhä kuudentena seitsemän pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta, jota pitää hallussaan Nashville Predators. Dallas on kuitenkin pelannut kolme ottelua vähemmän kuin Nashville. Chicago on divisioonan viides, ja sen ero Nashvilleen on neljä pistettä.
Kierroksen parhaat suomalaiset
1. Roope Hintz, Dallas Stars (1+3=4)
Hintzin huima kausi sai jatkoa. Sentterillä on nyt kasassa 27 ottelusta tehot 12+16=28, jolla hän on NHL:n viidenneksi tehokkain suomalainen. Ottelukohtaisen pistekeskiarvon perusteella hänen edellään ovat vain Mikko Rantanen ja Aleksander Barkov.
2. Janne Kuokkanen, New Jersey Devils (1+2=3)
Tulokashyökkääjä vietti kolmen tehopisteen iltaa ja johdatti Devilsin voittoon Buffalo Sabresista. Kuokkasen pisteetön putki oli jo kuuden ottelun mittainen, mutta nyt ketsuppipullo aukesi räjähtäen.
3. Sebastian Aho, Carolina Hurricnaes (1+0=1)
Aho iski voittomaalin Discover Central -divisioonan kärkiottelussa Carolinan ja Florida Panthersin välillä nostaen joukkueensa divisioonan kärkipaikalle. Suomalaisen takoma voittomaali syntyi avauserässä ylivoimalla. Tehopiste oli hänen NHL-uransa 300:s.
Kierroksen kolme tähteä
1. Viktor Arvidsson, Nashville Predators (3+0=3)
Ruotsalaishyökkääjä iski hatullisen maaleja Nashvillen murskattua Detroit Red Wingsin 7-1. Detroit siirtyi ottelussa johtoon, mutta Nashvillen herääminen alkoi Arvidssonin tekemästä 1-1 tasoituksesta toisessa erässä.

DET-NSH: Arvidsson pöllyttää verkkoa kolmesti

2. Yanni Gourde, Tampa Bay Lightning (0+4=4)
Lightning palasi voittokantaan osumalla kuudesti Columbus Blue Jacketsin verkkoon. Ottelu ratkesi käytännössä jo avauserässä, jossa Tampa osui neljästi. Gourde alusti niistä osumista kolme ja nappasi vielä neljännen syöttöpisteensä toisessa erässä.
3. Alex Nedeljkovic, Carolina Hurricanes (24 torjuntaa, 100 %)
Sebastian Aho oli tärkeässä roolissa Carolinan voitossa, mutta vielä tärkeämpää tonttia hoiti maalivahti Nedeljkovic, joka nollasi liigan yhden kovimmista joukkueista. Kiekko pysähtyi yhteensä 24 kertaa.
Kierroksen kommentti
- En tiedä, olimmeko niin hyviä, mutta teimme töitä paljon ja puolustuksemme teki vastustajan pelaamisen hankalaksi. Pidin siitä, että löysimme erilaisen keinon kairata voiton, iloitsi Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour, jonka ryhmä kaatoi Florida Panthersin ja nousi divisioonakärkeen sekä koko liigan piikkipaikalle.
Kierroksen muut tulokset
Buffalo Sabres - New Jersey Devils 3-6
MassMutual East -divisioonan jumbokamppailu kääntyi Devilsille jo avauserässä, jonka joukkue voitti 3-1. Homma ratkesi päätöserässä, jossa Devils takoi toiset kolme osumaa. Janne Kuokkanen (1+2) vastasi joukkueensa viimeisestä osumasta lyömällä kiekon tyhjään rysään. Isossa roolissa olivat myös suomalaisen ketjukaverit Jahor Sharanhovitsh (1+2) ja Jack Hughes (1+2) sekä Pavel Zacha (2+0). Buffalon Henri Jokiharju saalisti yhden syöttöpisteen.
Carolina Hurricanes - Florida Panthers 3-0
Huippukamppailun vienyt Hurricanes siirtyi voittonsa myötä NHL:n ja Discover Central -divisioonan kärkeen. Carolina iski jokaisessa erässä yhden osuman, ja Sebastian Aho vastasi voittomaalista avauserässä. Hurrikaanien suurin sankari oli kuitenkin maalivahti Alex Nedeljkovic, joka pysäytti Aleksander Barkovin ja kumppanit torjumalla 24 kertaa.

CAR-FLA: Aho tykittää maalin ylivoimalla

Detroit Red Wings - Nashville Predators 1-7
Darren Helm vei Detroitin 1-0 johtoon toisen erän alussa, mutta sitten Nashville heräsi: Predators iski toisessa erässä kolme rysää ja päätöserässä peräti neljä. Erik Haula (1+1) vastasi voittomaalista. Myös Mikael Granlund pääsi maalin makuun. Nashvillen suurin tähti oli hattutempun iskenyt Viktor Arvidsson. Maalivahti Juuse Saros (25 torjuntaa) kuului myös voiton takuumiehiin.
Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 4-6
Tampa palasi voittokantaan vahvan avauseränsä turvin. Joukkue siirtyi ensimmäisen kuuden minuutin aikana 3-0 johtoon ja vei avauserän maalein 4-1. Joukkueen pistenikkareina toimivat Yanni Gourde (0+4), Ryan McDonagh (2+0), Barclay Goodrow (1+2) ja Blake Coleman (1+2). Ilta toi Tampalle myös huonoja uutisia, sillä yhden maalin tehnyt supertähti Steven Stamkos loukkaantui ja jätti ottelun kesken. Columbuksen maalilla aloitti Joonas Korpisalo, joka jätti kaukalon Tampan siirryttyä 3-0 johtoon ajassa 5.41. Hän ehti torjua vain kolme kertaa. Blue Jacketsin Patrik Laine pelasi kahdeksannen ottelun putkeen ilman tehopisteitä.

CBJ-TBL: Stamkos laukoo maalin ylivoimalla

New York Islanders - Philadelphia Flyers vl. 3-2
MassMutual Eastin kärkijoukkue Islanders nappasi jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Joukkueen sankari oli lopulta Brock Nelson, joka vastasi ottelun avausmaalista ja voittolaukauskilpailussa syntyneestä ratkaisuosumasta. Leo Komarov sai syöttöpisteen Islandersin toiseen rysään, jonka teki Jordan Eberle. Islandersin paidassa debytoivat Devilsistä hankitut Travis Zajac ja Kyle Palmieri, jotka jäivät pisteittä.
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2-5
Rangersin Kaapo Kakko alusti Colin Blackwellin tekemän 1-1 tasoitusmaalin toisen erän alussa, mutta Pittsburgh iski ottelun kolme seuraavaa häkkiä ja paineli voittoon. Kris Letang (1+1) ja Evan Rodrigues (1+1) osuivat vielä toisessa erässä, ja Jason Zucker (1+1) iski Rangersin selkärangan katkaiseen 4-1 maalin kymmenisen minuuttia ennen loppua.
Washington Capitals - Boston Bruins 2-4
Bruinsin maalivahti Jeremy Swayman debytoi NHL:ssä pari päivää sitten ja torjui voiton. Sama linja jatkui hänen NHL-uransa toisessa kamppailussa torstaina, jolloin hän pysäytti Capitalsin 31 torjunnallaan. Bruinsin voittomaalin iski alivoimalla toisen erän alussa Brad Marchand, joka teki ottelussa tehot 1+1. Myös Craig Smith (1+1) oli Bruinsilta isossa roolissa. Voiton myötä Boston on edelleen mukana MassMutual East -divisioonan voittotaistelussa.

WSH-BOS: Marchand osuu alivoimalla toisessa erässä

Ottawa Senators - Edmonton Oilers 1-3
Oilers kaatoi Senatorsin jo yhdeksännen kerran tällä kaudella. Ratkaisu nähtiin vasta päätöserässä, johon lähdettiin 1-1 tilanteesta. Voittomaalin iski Devin Shore ajassa 52.58. Jesse Puljujärvi iski viimeisen niitin 10 sekuntia ennen loppua lyömällä kiekon tyhjään maaliin.
Montreal Canadiens - Winnipeg Jets 2-4
Jetsille riitti tällä kertaa vahva avauserä, jonka joukkue voitti 3-1. Nikolaj Ehlersin tekemä kolmas kaappi jäi voittomaaliksi. Jesperi Kotkaniemi alusti Montrealin molemmat maalit, jotka menivät Phillip Danault'n ja Paul Byronin nimiin.