DAL-NSH: Radulov vie ylivoimalla Starsin johtoon

Dallas Stars ylsi värikkäiden vaiheiden jälkeen Nashville Predatorsia vastaan pelatun Winter Classic -ulkoilmaottelun voittoon lukemin 4-2.
Dallasin Cotton Bowl Stadiumilla pelattu ottelu tarjoili todellista kiekkoviihdettä peräti 85 630 katsojalle. Predators ja Stars pitivät huolen siitä, että fanit näkivät kiekkoviihdettä ja sirkushuveja täydet 60 minuuttia.

• Jää oli parempi kuin odotin. Ei tietenkään niin hyvä kuin sisähalleissa, mutta se oli silti hyvä. Meteli oli niin kova, etten kuullut joukkuekavereideni huutoja, kun teimme maaleja. Se antoi meille paljon energiaa. Tämä oli hauskaa, Starsin John Klingberg hehkutti.
    Predators sai otteluun mainion alun, kun joukkue pääsi viiden minuutin ylivoimalle heti ottelun ensimmäisillä minuuteilla. Stars otti alivoimansa aikana vielä toisen jäähyn.
    Nashvillen pojat hyödynsivät kahden miehen ylivoiman sumeilematta, kun Matt Duchene vei joukkueen 1-0 johtoon ajassa 5.46. Predatorsin kannattajat saivat lisää aihetta riemuun vajaan kahden minuutin päästä, kun Dante Fabbro vei Duchenen alustuksesta Predatorsin ylivoimalla 2-0 johtoon.
    Starsilla oli mahdollisuus kavennukseen vain hetkeä myöhemmin, kun Denis Gurjanovia rikottiin läpiajossa. Venäläishyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tilanteesta seurannutta rangaistuslaukausta.
    - Pelasimme hyvän ensimmäisen erän. Käänsimme peliä vahvasti ja saimme kiekot pois omalta puolustusalueelta, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette totesi.
    Teksasin ylpeys alkoi löytää peliään toisessa erässä. Predatorsin Pekka Rinne kuitenkin kannatteli joukkuettaan, sillä hän venyi toisessa erässä kiekon tielle peräti 15 kertaa. Stars nousi mukaan otteluun, kun Blake Comeau iski kavennusmaalin Jason Dickinsonin ja Esa Lindellin esityöstä ajassa 38.52.
    Stars jatkoi kolmannen erän alussa paineistustaan. Joukkue pääsi toisen erän lopussa ylivoimalle, mutta palkinto tuli vasta kolmannen erän puolella, kun Mattias Janmark tasoitti ottelun lukemiin 2-2. Janmarkin maalin alustivat John Klingberg ja Roope Hintz.

DAL-NSH: Janmark ohjaa kiekon reppuun ylivoimalla

• Janmark pelasi tänään loistavasti. Olen onnellinen siitä, että hän sai palkinnon kovasta työstään maalin muodossa. Hänellä on loistava asenne. Starsin päävalmentaja Rich Bowness kehui.
    Tähtipaidat jatkoivat sen jälkeen hurjaa mankeliaan, jonka takia Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette joutui ottamaan aikalisän.
    Lavioletten suojatit joutuivat kuitenkin heti aikalisän jälkeen alivoimalle, kun Ryan Johansen otti minuutteja koukkaamisesta. Stars takoi erän toisen ylivoimamaalinsa ja siirtyi johtoon, kun Aleksander Radulov tykitti kiekon verkon perukoille ajassa 45.06.
    Predatorsin peli oli johtomaalin jälkeen melkoisen sekaisin, eikä Stars jättänyt sitä hyödyntämättä. Tähtipaitojen konkaripuolustaja Andrej Sekera vei joukkueen jo 4-2 johtoon ajassa 46.35.
    - He tekivät toisessa erässä meille saman tempun, jonka me teimme avauserässä. Olimme toisessa erässä pitkälti vain vastaanottavana osapuolena. Myöhäinen maali oli todella vaikea meille henkisesti, emmekä olleet riittävän hyviä kolmannessa erässä, Predatorsin Mattias Ekholm harmitteli.
    Stars puolusti johtoaan sitkeästi, vaikka Predators otti pelin haltuunsa takaiskujen jälkeen. Tähtipaidat puolustivat keskustaa tiiviisti ja iskivät paikan tullessa todella terävästi vastaan.
    *** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
    - He puolustavat hyvin. Siitä pitää antaa tunnustusta. Meillä oli muutama puolittainen paikka, mutta se ei riitä. Pitäisi vain malttaa pelata omaa peliä, kun on takaa-ajoasemassa, Predatorsin Filip Forsberg pohti.
    Predators haki ottelun lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta 31 laukausta pysäyttänyt Ben Bishop nollasi yritykset. Rinne venyi Predatorsin maalilla kiekon tielle samaiset 31 kertaa.
    Voitto nosti Starsin Central-divisioonan kolmannelle sijalle. Predators olisi todellakin kaivannut täyttä pistepottia, sillä joukkue majailee tällä hetkellä pudotuspeliviivan väärällä puolella. Nashvillen ylpeydellä on matkaa viimeiselle pudotuspelipaikalle neljän pisteen verran.
    - Olen todella pettynyt siihen, että hukkasimme johtoaseman. Meillä on ollut ajoittain vaikeaa, mutta rakastan tätä joukkuetta enkä vaihtaisi tätä mihinkään. Uskomme, että pystymme löytämään keinot voittamiseen ja otteidemme parantamiseen, Rinne totesi.