stars_bench_0923

Dallas Stars vajosi kolmannen Stanley Cup -finaalin avauserässä kahden maalin takaa-ajoasemaan puolessatoista minuutissa eikä pystynyt siitä enää nousemaan. Tampa Bay Lightning meni menojaan 5-2 voittoon ja siirtyi sarjassa 2-1 johtoon.
- En tiedä, mitä meille tapahtui. Puhumme siitä huomenna, Starsin maalivahti Anton Hudobin ihmetteli ottelun käänteitä lehdistötilaisuudessa.

Hudobin vedettiin maalilta toisen erän jälkeen. Hän selitti, ettei hän pyytänyt päästä lepäämään vaan olisi aivan hyvin voinut pelata ottelun loppuun saakka. Päävalmentaja Rick Bowness vain yritti sytyttää joukkueen lähettämällä Jake Oettingerin tolppien väliin.

Bowness sanoikin antaneensa Hudobinille tilaisuuden vetää henkeä, koska tulossa on ottelut peräkkäisinä iltoina, perjantaina ja lauantaina, sekä nuorelle Oettingerille hieman lisää pudotuspelikokemusta. Bowness ei suinkaan pitänyt Hudobinia syypäänä tappioon, vaan totesi, että ensimmäisessä erässä kalliita virheitä tekivät pelaajat, jotka eivät yleensä sorru moisiin kömmähdyksiin.
- Meillä oli ensimmäisessä erässä paljon hyviä paikkoja, se erä ei ollut meille ongelma. Alivoima petti toisessa erässä. Sitten joukkuepelaaminen, intensiivisyys ja keskittyminen levisivät käsiin. Ne kun menetät, niin Lightningin kaltainen joukkue saa sinut näyttämään todella kehnolta, Bowness harmitteli.

DAL-TBL: Kutsherov nappaa kiekon ja tekee maalin

Ykkösketjua kaivataan suunnan näyttäjäksi
Starsin pelaajat ja Bowness puhuivat jo edellisen ottelun jälkeen, että jäähyjä pitää välttää, koska Lightningia vastaan pelatessa niistä joutuu maksamaan kovan hinnan. Keskiviikon kohtaamisessa kumpikin joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa neljä kertaa, ja Lightning onnistui kerran, Stars ei kertaakaan.
- Alivoima olisi voinut toimia paremmin. Ylivoima oli pettymys, koska sillä olisimme voineet päästä peliin mukaan. Meidän ei todellakaan pidä ottaa neljää jäähyä tuon tasoista joukkuetta vastaan, mutta ei ottelu niihin ratkennut, Bowness painotti.
Lightning oli 2-1 johdossa ensimmäisen erän jälkeen, kun Jason Dickinson teki Starsin avausosuman Roope Hintzin syötöstä. Toinen erä olikin sitten Lightningin näytös, kun se iski kolme kertaa. Päätöserässä Miro Heiskanen teki lukemista Dallasin kannalta hieman siedettävämmät, kun hän viimeisteli tilanteeksi 5-2.

DAL-TBL: Hintz ja Dickinson juonivat alivoimamaalin

Tämän pudotuspelikauden toisen maalinsa tehnyt hyökkääjä Dickinson ruoti, että Stars antaa aivan liikaa tilaisuuksia Lightningille, joka ei erehdy vaan käyttää paikat hyväkseen.
- Meidän pitää nyt vain luottaa kokemukseen, jota porukassa kyllä riittää. Meillä on paljon veteraaneja, jotka tietävät, mitä tällaisessa tilanteessa pitää tehdä. Meillä ei ole mitään syytä panikoida, hän tuumi.
Yksi Starsin kipukohdista oli ykkösketju Jamie Benn - Tyler Seguin - Aleksandr Radulov, joka jäi jälleen ilman tehoja. Joukkueen sisäisen pistepörssin runkosarjassa voittanut Seguin on vain kadonnut jonnekin, sillä hän ei ole tehnyt ainuttakaan maalia 12 otteluun. Ykkössentterin pistetilille on kertynyt tämän kesän 23 playoff-ottelussa ainoastaan kuusi syöttöpistettä. Radulov on tehnyt pudotuspeleissä kahdeksan maalia, mutta vain yhden kahdeksaan viime otteluun. Bennin viimeisin osuma on Läntisen konferenssin finaalien seiskapelistä.
Bownessilta kysyttiin ykköskentän tehottomuudesta, ja hänellä oli siihen jo lääke tiedossa: lisää peliaikaa. Sillä heidät saa taas liikkeelle.
Lisää aiheesta: [Steven Stamkosin paluu sytytti Tampa Bay Lightningin]
Peräkkäiset tappiot harvinaisia Starsille
Stars on sille hieman oudossa tilanteessa, kun se valmistautuu perjantain otteluun kahden tappion jälkeen. Joukkue kun ei ole hävinnyt peräkkäisiä otteluita sitten toisen pudotuspelikierroksen, kun se kärsi Colorado Avalanchelle tappion sarjan viidennessä ja kuudennessa ottelussa.
- Perjantaina otetaan peli takaisin haltuumme ja tasataan sarja, puolustaja John Klingberg lupasi.
Lyhyt muisti on yksi parhaista ominaisuuksista pudotuspeleissä, ja sen varaan Bowness laskee. Hän totesi, että kirvelevä tappio unohdetaan nopeasti, jos ei ole jo unohdettu, ja valmistautuminen kahden ottelun putkeen alkaa.
- Meidän pitää löytää pelimme perjantaihin mennessä, hän summasi.
Tunteet sekä mailat kuriin ja ykköskenttä mukaan maalitalkoisiin. Näillä eväillä Stars välttää sen, ettei kausi ole ohi viikonloppuna.