Stars voitti neljännen ottelun ja tasoitti sarjan

Dallas Stars kaatoi St. Louis Bluesin Läntisen konferenssin välierien neljännessä kohtaamisessa maalein 4-2 ja tasoitti ottelusarjan lukemiin 2-2.

• He olivat tänään kokonaisuutena parempia. Meillä oli hyviä hetkiä, mutta emme olleet tarpeeksi tasaisia. Löysimme hyökkäyspään pelimme liian myöhään. Olemme pettyneitä, mutta nyt kaikki ratkeaa seuraavassa kolmessa ottelussa, ja uskomme, että pystymme kääntämään tämän eduksemme, lupasi Bluesin Ryan O'Reilly.
    Stars haki neljänteen otteluun virtaa ketjumuutoksista, kun Roope Hintz siirtyi Aleksandr Radulovin ja Jamie Bennin sentteriksi. Tyler Seguin puolestaan otti paikkansa Jason Dickinsonin ja Mats Zuccarellon välistä. Muutokset onnistuivat, sillä nämä kaksi ketjua iskivät tasakentällisin kolme osumaa Bluesin verkkoon.

DAL-STL: Hintz ja Benn rakentavat maalin

• Vastasimme hienosti haasteeseen, ja tämä oli iso voitto myös faneille. Minusta pelasimme juuri sillä tavalla kuin meidän pitikin. Olimme heti alusta asti valmiita ja hoidimme homman, totesi Starsin maalivahti Ben Bishop.
    Nuottipaidat saivat otteluun hyvän aloituksen, kun Vladimir Tarasenko iski avausmaalin ylivoimalla vain viiden minuutin pelin jälkeen. Stars kuitenkin pääsi ensimmäiselle erätauolle johtoasemasta, kun Dickinson ja Jason Spezza onnistuivat maalinteossa erän toisella puoliskolla.
    Toisessa erässä nähtiin varsinaisesti ottelun ratkaisu. John Klingberg vei Starsin ensiksi 3-1 johtoon, jonka jälkeen Hintz kasvatti isäntien johdon kolmeen maaliin. Maali oli suomalaishyökkääjälle jo kevään viides.

DAL-STL: Klingbergin tarkka laukaus uppoaa maaliin

Blues sai vielä painostettua Starsin puolustusta päätöserässä, mutta ei kuitenkaan onnistunut nousemaan ottelussa enää tasoihin. Robert Thomas toi St. Louisille lohtua kavennusosumallaan ajassa 53.44, mutta sen jälkeen Bishopia ei enää yllätetty.
- En tiedä mitä tapahtui, mutta pudotuspeleissä voi joskus käydä näin, kun molemmat ovat äärirajoilla. Stars pääsi hyvin pelin päälle, koska he olivat epätoivoisia. Kolmas erä oli meidän paras erämme, koska saimme itsekin epätoivomme esiin, totesi Bluesin päävalmentaja Craig Berube.
Bishop nousi jälleen tasolleen yhden vaikeamman ottelun jälkeen, sillä hän pysäytti neljännessä ottelussa 27 laukausta ja oli yksi Starsin voiton takuumiehistä. Virkaveli Jordan Binningtonille ottelu oli paljon vaikeampi, mutta hänkin venyi kiekon tielle niin ikään 27 kertaa.
[Lue ottelusarjan STL-DAL kaikki jutut täältä]
Ottelun muista suomalaisista Starsin Esa Lindell (27.13) oli jälleen vahvalla pelipäällä, keräsi tililleen yhden syöttöpisteen ja blokkasi neljä laukausta. Hänen plus-miinuslukemakseen kirjattiin komea +2. Miro Heiskanen (20.33) sai jälleen hyvin vastuuta, mutta jäi ilman tehopisteitä.
Blues ja Stars pelaavat sarjan viidennen ottelun perjantaina St. Louisissa.