sorokin

Barry Trotzin luotsaama New York Islanders otti ison askeleen kohti jatkopaikkaa siirtymällä maanantain jatkoerävoitollaan 3-2 johtoon Pittsburgh Penguinsia vastaan pelattavassa ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjassa. Saarelaiset pääsevät näin ollen yrittämään sarjan katkaisua seuraavassa kamppailussa.

Joukkueiden välinen ottelusarja on toistaiseksi ollut juuri niin tasainen kuin ennakkoon osattiin odottaa, eikä viides mittelö tehnyt tähän poikkeusta. Kotijoukkueena toiminut Penguins siirtyi ottelussa kuskin paikalle avauserän puolivälissä, kun Jevgeni Malkin vei ylivoimalla joukkueensa johtoon tarkalla laukauksellaan.
Trotzin miehistö tuli tasoihin erän viimeisellä minuutilla, kun hyökkääjä Anthony Beauvillier purjehti taidokkaasti isäntien puolustusalueelle, harhautti alakerran avuksi tulleen Jake Guentzelin ja iski limpun vastustamattomasti ohi maalivahti Tristan Jarryn.
- Sitä luonnollisesti haluaa aina tulla mahdollisimman nopeasti peliin mukaan, kun vastustaja pääsee johtoon. Avauserän tasoitusosuma oli mielestäni meille merkittävä, varsinkin kun se tuli erän viimeisellä minuutilla, Beauvillier kertasi.

Islanders vei viidennen väännön toisessa jatkoerässä

Ottelu jatkui päätöserään asti vahvasti isäntien komennossa. Etenkin toinen erä oli vahvaa Penguinsin hallintaa, mistä laukaukset (20-4) kertovat karua kieltään. Tilanne oli kuitenkin päätössummerin soidessa tasan 2-2, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoerästä.
Illan sankariksi nousi lopulta Islandersin hyökkääjä Josh Bailey (1+1), joka onnistui maalinteossa toisessa jatkoerässä. Osuma oli Baileylle toinen näissä pudotuspeleissä.
- Pyrimme keskittymään olennaiseen. Sillä ei ole merkitystä, kuka maalit tekee. Olemme kaikki hyvin innoissamme tästä tilanteesta. Voitto on aina voitto, Bailey muotoili.
Sorokin mahdollisti voiton Islandersille
Islandersin voiton kannalta tärkein yksittäinen lenkki seisoi kuitenkin tolppien välissä. Tämän kevään pudotuspelien kolmannen ottelunsa pelannut Ilja Sorokin oli kahdesta takaiskusta huolimatta erittäin vakuuttava ja merkkautti hurjat 48 torjuntaa, joka on samalla Islandersin tulokasmaalivahtien kaikkien aikojen ennätys pudotuspeleissä.
Yksi Sorokinin tärkeimmistä torjunnoista nähtiin ensimmäisessä jatkoerässä, kun Penguinsin puolustaja Marcus Pettersson pääsi tulittamaan ruuhkan takaa hyökkäyssiniseltä.
- Hän (Sorokin) oli kerrassaan uskomaton. Pystyn allekirjoittamaan jokaisen ylistyssanan, joita hänestä käytetään. Hän pelasi vakuuttavasti ja antoi meille mahdollisuuden voittaa, Trotz hehkutti.

PIT-NYI: Bailey ratkaisee toisen jatkoerän alussa

Tässä vaiheessa on vielä ennenaikaista ryhtyä arvailemaan Islandersin maalivahtien lopullista peluutusta. Kokenut Semjon Varlamov on ratkaisevilla hetkillä edelleen kova tekijä ja Islandersin maalivahtien nokkimisjärjestyksessä Sorokinia edellä.
Sorokin on kirjauttanut pudotuspeleissä erinomaisen torjuntaprosentin 95,1. Mikäli hän jatkaa pelaamista samalla tasolla kuin maanantain mittelössä, ei olisi ihme, jos 25-vuotias keltanokka saisi jatkossa enemmän torjuntavastuuta saarelaisten veräjällä.
Maalivahdit ratkaisevassa osassa ottelusarjassa
Islandersin ja Penguinsin välisessä ottelusarjassa maalivahdeilla on erittäin iso merkitys siihen, kuinka sarja lopulta päättyy. Maanantaina Penguinsin tolppien välissä pelannut Jarry suoriutui urakastaan pääosin hyvin ja venyi kiekkojen tielle yhteensä 25 kertaa. Mutta Baileyn ratkaisuosumassa hän näytteli antisankarin roolia.
Jarry lähti rohkeasti avaamaan peliä pystyyn tilanteessa, jossa hän olisi voinut laittaa pelivälineen turvallisemmille vesille. Avaus napsahti suoraan Baileyn lapaan, ja Penguinsin verkko heilahti heti.
\[Lue uusimmat uutiset otteluparista Penguins - Islanders\]
- Tämä on joukkuepeliä, ja epäonnisissa tilanteissa on turha hakea yhtä syyllistä. Voitamme pelit joukkueena ja häviämme ne myös joukkueena. Tappio täytyy pystyä unohtamaan. Seuraavassa pelissä pyrimme tuomaan parasta pöytään, puolustaja Kris Letang kommentoi.
Tukea Jarrylle antoi myös päävalmentaja Sullivan, joka ei lähtenyt syyttelemään suojattiaan kirvelevän tappion jälkeen.
- Mielestäni Tristan pelasi siihen asti todella hienoa peliä. On selvää, että hän teki ratkaisuosumassa virheen. Mutta pelin aikana hän otti lukuisia tärkeitä torjuntoja, jotka pitivät meitä pystyssä. Tristan on sitkeä taistelija ja hieno persoona. Ei ole mitään syytä olla uskomatta häneen seuraavissa koitoksissa, Sullivan korosti.
Islandersilla on herkullinen mahdollisuus lunastaa jatkopaikka keskiviikkona kotihallissaan, kun sarjan kuudes ottelu pelataan Nassau Coliseumissa.