ryan041717_169

Ottawa Senators nousi johtoon Boston Bruinsia vastaan pelaamassaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa. Lauantain ottelun tavoin Senators voitti maanantaina Bruinsin jatkoerän päätteeksi 4-3 ja johtaa nyt ottelusarjaa 2-1. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Maanantain ottelun voittomaalin teki ensimmäisessä jatkoerässä Bobby Ryan, joka yllätti 28 kertaa torjuneen Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Raskin ajassa 65.43. Esityön ylivoimalla syntyneeseen voittomaaliin tekivät Kyle Turris ja Erik Karlsson.
Senators karkasi jo 3-0 johtoon, kun Mike Hoffman ja Derick Brassard osuivat avauserässä ja Hoffman vielä kertaalleen toisen erän alussa. Kun toista erää oli pelattu hieman yli kuusi minuuttia, Bruins sai vihdoin maalihanansa auki ja nousi tasoihin Noel Acciarin, David Backesin ja David Pastrnakin osumilla. Tämän pidemmälle Bostonin kiri ei kuitenkaan riittänyt.
Maalittoman kolmannen erän jälkeen ratkaisu löytyi jatkoerästä, jossa tehomies Ryan (1+1) nousi Senatorsin sankariksi. Joukkueen muita kahden pisteen miehiä olivat Hoffman (2+0), Brassard (1+1) ja Karlsson (0+2). Maalivahti Craig Anderson tarvitsi voittoon 17 torjuntaa.
Hoffman oli ottelun ahkerin laukoja. Hän ampui Raskin vartioimaa Bostonin maalia kohti peräti kahdeksan kertaa. Ottawan muista pelaajista Karlsson laukoi viidesti ja Ryan sekä Mark Stone neljästi. Bruinsin pelaajista Patrice Bergeron ja Kevan Miller laukoivat kumpikin neljästi kohti Senatorsin maalia.
Puolustaja Jyrki Jokipakka ei mahtunut Senatorsin kokoonpanoon.
Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin pelataan jälleen Bostonissa. Senators saisi tuon ottelun voitolla mahdollisuuden katkaista sarjan perjantaina kotihallissaan.