McDonagh_NJD

New York Rangersin kapteeni Ryan McDonagh huokaisi syvään lauantai-iltana joukkueen pukuhuoneessa ja sanoi, ettei hän ole koskaan aikaisemmin urallaan kokenut tällaista kauden alkua.
- Tämä on henkisesti raskasta, hän viittasi Metropolitan-divisioonan pohjalle pudonneen Rangersin tilastoihin: kuusi pelattua ottelua ja viisi tappiota.

Tilanne on uusi ja haastava 28-vuotiaalle kapteenille, mutta myös koko Rangersin organisaatiolle. Päävalmentaja Alain Vigneault ei ole koskaan aloittanut kautta näin heikosti Rangersin penkin takana, ja seuran edellinen synkkä 1-5 aloitus on peräisin Fred Sheron valmentamalta kaudelta 1980-81.
Rangers haluaisi olla vauhdikas joukkue, joka yllättää vastustajansa luistelunopeudella, hyvällä kiekonhallinnalla sekä tarkoilla syötöillä ja laukauksilla, joihin maalivahti ei ehdi mukaan. Tällä kaudella pelisysteemi on toiminut yleensä yhden erän ajan, ja sitten peli on levinnyt käsiin.
Esimerkiksi lauantaina New Jersey Devilsille lukemin 2-3 hävityssä ottelussa Rangersin Rick Nash teki viimeinkin kauden ensimmäisen osumansa lauottuaan sitä ennen kaikkiaan 22 kertaa. Mutta sitten joukkueen peli hyytyi toisen erän alkuminuuteilla Nashin tekemän johtomaalin jälkeen. Rangersin seuraavaa laukausta saatiin odottaa yli 21 minuuttia.

Nash vs Devils

Avauserän lopulta alkaneen ja kolmannen erän puoliväliin jatkuneen jakson aikana Rangers laukoi vain viisi kertaa Devilsin maalia kohti, sillä lukuisat kiekonmenetykset pakottivat joukkueen puolustuskannalle.
Rangers on melkoisessa syöksykierteessä, eivätkä pelaajat osaa muuta kuin ihmetellä. Joukkueen pahimpia ongelmia ovat kyvyttömyys pelata täydet 60 minuuttia, huolimattomuus ja keskialueen kiekonmenetykset. Rangers joutuu vähän väliä puolustamaan sen sijaan, että voisi pelata omaa peliään.
- Emme voi syyttää ketään muuta kuin itseämme. Valmentajat tekevät hyvää työtä, ja tiedämme kyllä, mitä meiltä odotetaan yksilöinä ja joukkueena. Mutta vain pari kaveria illassa pelaa niin kuin pitäisi. Pelejä ei voiteta sillä lailla, McDonagh tuumi.
Kapteeni luotti kuitenkin siihen, ettei kukaan anna periksi ja että paremmat ajat ovat edessä. Hänen reseptinsä tilanteeseen oli se, että heillä pitää olla vähän enemmän asennetta pelaamisessa ja heidän täytyy tajuta epätoivoinen tilanteensa. Vigneault puolestaan sanoi heidän keskittyvän nyt niihin asioihin, joissa heidän täytyy olla parempia ja joita he voivat itse kontrolloida.
McDonagh uskoi heidän vajonneen niin alas, ettei sieltä ole muuta kuin yksi suunta: ylöspäin. Jotain on paras tapahtua pian, sillä muuten Madison Square Gardenin kovaääninen yleisö alkaa vaatia Vigneaultin erottamista. Hän tuskin haluaa kokea samaa kohtaloa kuin aikoinaan potkut saanut Shero.