FINroundup

Bostonin maalivahti Tuukka Rask joutui jättämään pelin kesken, ja Pittsburgh ratkaisi ottelun edukseen. Pekka Rinne torjui voiton Nashvillelle.

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 5-1
Penguinsin ja Bruinsin välisessä ottelussa riitti erikoisia tapahtumia. Ottelun ensimmäinen erätauko pidettiin jo kuusi ja puoli minuuttia ennen avauserän päättymistä, koska jäähän tullut reikä vaati korjaustoimenpiteitä. Avausmaali nähtiin toisessa erässä, kun Bryan Rust vei Penguinsin johtoon. Erän puolivälissä Conor Sheary iski 2-0-maalin, ja tämän jälkeen David Krejci kavensi.
Toisessa erässä Bruinsin maalivahti Tuukka Rask (20 torjuntaa) jätti yllättäen pelin kesken näköongelmien vuoksi. Päätöserässä Penguins teki kaksi maalia lisää ja ratkaisi ottelun. Joukkueen tehokkaimmat olivat kolmen pisteen miehet Rust (1+2), Sheary (2+1) ja joukkueen viimeisen maalin tehnyt Sidney Crosby (1+2). Olli Määttä sai peliaikaa 20.35.

Minnesota Wild - Nashville Predators 2-4
Pekka Rinne pysäytti kiekon 21 kertaa ja torjui voiton Predatorsille. Avauserässä Wildin Mikael Granlund onnistui ohittamaan Rinteen, ja Erik Haula alusti Jason Pominvillen 2-0-maalin. Predatorsin kiri alkoi toisessa erässä, kun James Neal kavensi. Päätöserässä Filip Forsberg iski kaksi maalia kääntäen pelin Predatorsille. Loppulukemat viimeisteli Ryan Johansen. Wildin Mikko Koivu oli sairastumisen takia sivussa ottelusta.
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets 6-7 ja.
Joonas Korpisalo joutui antautumaan Columbuksen maalilla kuusi kertaa, mutta joukkue voitti silti. Jatkoajalla Cam Atkinson teki ottelun toisen maalinsa ja varmisti toisen peräkkäisen voiton Blue Jacketsille. Voiton myötä Columbus nousi tasapisteisiin Läntisen konferenssin kärkijoukkue Washington Capitalsin kanssa. Ottelun tehokkaimmat olivat Columbuksen Alex Wennberg (0+3) ja Ottawan Zack Smith (2+1). Markus Nutivaara ja Markus Hännikäinen eivät mahtuneet Columbuksen kokoonpanoon.

New York Islanders - Philadelphia Flyers 2-3 ja.
Islanders teki ottelun kaksi ensimmäistä maalia, mutta Flyers nousi tasoihin Wayne Simmondsin ja Ivan Provorovin täysosumilla. Glaude Giroux iski Flyersille voittomaalin jatkoajalla. Pudotuspelipaikan kannalta voitto oli Flyersille arvokas, koska ennen sunnuntai-illan kierrosta Islanders oli pudotuspeliviivan alapuolella vain kolmen pisteen päässä Flyersista.
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 4-2
Blackhawks menetti kahden maalin johdon, kun Canucks nousi kolmannen erän alussa tasoihin. Blackhawks sai maalijyvänsä kohdalleen uudestaan varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla, kun joukkueen tehomies Jonathan Toews (1+3) iski 3-2-maalin. Alle minuutti myöhemmin Marian Hossa viimeisteli loppulukemat.
Detroit Red Wings - New York Rangers 0-1 ja.
Rangersin maalilla Henrik Lundqvist torjui 21 kertaa, ja Red Wingsin Jared Coreau venyi kiekon tielle 18 kertaa. Ottelun ainoan maalin teki jatkoajalla Rangersin J.T. Miller. Voitto oli joukkueelle toinen peräkkäin.

Bruinsin Tuukka Rask jätti pelin kesken toisessa erässä näköongelmien vuoksi:
- Aloin nähdä valoja, ja se toistui aina nopeasti. Sitä kesti noin puoli tuntia. Sain näköni takaisin, kun kolmatta erää oli pelattu muutama minuutti, ja peli oli nopeasti 3-1 ja 4-1. Tunsin puristusta niskassani. En tiedä mikä sen aiheuttaa, mutta se iskee nopeasti. Onneksi sentään näen nyt, Rask kertoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.
Predatorsin valmentaja Peter Laviolette saavutti 500. voittonsa NHL-valmentajana.
- Kun olet pitkään mukana jääkiekossa, saavutat isoja lukuja. Tulen muistamaan tästä ottelusta pelaajiemme taistelun ja sen, että he nousivat takaa ohi. Se on enemmän kuin mikään muu tässä ottelussa, Laviolette kertoi NHL.comin Jessi Piercelle.
Poimintoja maanantain otteluista:
Maanantai-iltana NHL:ssä pelataan kuusi ottelua. Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanes haastaa huippuvireisen Washington Capitalsin, Mikko Rantasen Colorado Avalanche isännöi Joonas Donskoin San Jose Sharksia ja Toronto Maple Leafsin Leo Komarov saa vastaansa Markus Granlundin Calgary Flamesin.