Olemme alkukaudesta päässeet näkemään monia kamppailuja, joissa pelitilanteet muuttuvat hyvinkin nopeasti. Aina ei pelkästään kahden ensimmäisen erän perusteella pysty sanomaan, kumpi joukkueista vie lopulta täyden pistepotin.

Florida Panthers on viime aikoina näyttänyt, ettei sillä mene sormi suuhun tiukoissakaan paikoissa. Joel Quennevillen luotsaama ryhmä pelasi viime viikon tiistaina Boston Bruinsin vieraana erittäin viihdyttävän kamppailun. Kissapedot joutuivat tuolloin pahasti alakynteen, kun isäntäjoukkue Bruins johti päätöserään lähdettäessä jo 4-0.
Panthers kasasi kuitenkin rivinsä hienosti ja aloitti kolmannessa erässä hurjan kirin. Floridalaiset rynnistivät ensiksi kapteeni Aleksander Barkovin johdolla tasoihin ja nappasivat lopulta ylimääräisen sarjapisteen voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 5-4.
Sama kaava toistui jälleen torstaina, kun Anaheim Ducks vieraili BB&T Centerissä. Ducks sai vajaassa kahdessa erässä turvallisen tuntuisen 4-0 johdon, ja moni olisi siinä vaiheessa jo ottanut Panthersin maalilla epävarmasti pelanneen Sergei Bobrovskin vaihtoon.
Connolly käynnisti isäntien kirin
Toisen erän lopulla Brett Connollyn iskemät kaksi kavennusosumaa herättivät Panthersin taisteluun. Loppulukemat kirjattiin lopulta isännille jatkoajan vaatineen trillerin päätteeksi 5-4. Yksi ottelun hahmoista oli puolustaja Aaron Ekblad (2+1), joka varmisti joukkueelleen kolmannen peräkkäisen voiton. Kahden osuman ilta oli 23-vuotiaalle kanadalaispakille uran ensimmäinen. Lisäksi kippari Barkov hääri ratkaisuhetkillä joukkueensa kapellimestarina ja saalisti Ducksia vastaan pelatussa ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Eklbad1122
  • Voitto on aina voitto, vaikka se ei tullutkaan niin kuin olisimme toivoneet. Oli hienoa nähdä, kuinka koko joukkueeseen syttyi loppuhetkillä palo ratkaista ottelu. Mielestäni ansaitsimme voiton, mutta samalla täytyy muistaa, että parannettavaa jäi paljon, Quenneville kertasi tapahtumia kamppailun jälkeen.
    Kesällä Panthersiin siirtynyt Connolly on sopeutunut uuteen ympäristöön erinomaisesti ja saalistanut tällä kaudella pelaamissaan 22 ottelussa tehot 10+7=17. Neljän ottelun pisteputkessa (4+1) tällä hetkellä paahtava kanadalaislaituri myönsi, että joukkueella oli myös tuuria matkassa, mutta korosti samalla yhdessä tekemisen merkitystä.
    - Se oli mielestäni hauska ja vaiheikas ottelu. On fakta, että emme todellakaan pelanneet hyvin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kiekko kuitenkin pomppi meille toisen erän lopussa, ja saimme siihen pari onnekasta osumaa. Olemme pyrkineet alkukaudesta pelaamaan otteluissa aina loppuun asti, vaikka tilanne olisi kuinka toivoton. Se kertoo paljon joukkueen henkisestä kovuudesta, kun pystyy kääntämään kamppailuja neljänkin maalin takaa, Connolly kommentoi.
    Vähintään neljän maalin takaa voittoon nouseminen ei ole tämän päivän NHL:ssä kovin yleistä, vaikka ehkä toisin luullaan. Panthersin lisäksi NHL-joukkueista vain Edmonton Oilers (1983-84) on pystynyt nousemaan voittoon vähintään neljän maalin takaa useammin kuin kerran saman kauden aikana.
    *** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
    - Joukkueellamme on meneillään hyvä jakso. Olemme luottavaisia, että pystymme ottamaan voiton, vaikka tilanne olisi miten paha tahansa. Tietenkään emme tietoisesti aja itseämme hankalaan tilanteeseen, mutta jokainen luottaa omaan tekemiseensä ja pelaaminen on helppoa, Ekblad tiivisti.
    Kokeneen Quennevillen opit ovat alkaneet purra
    Moni on ehtinyt kyseenalaistamaan kesällä Panthersin penkin taakse pestatun mestarivalmentaja Quennevillen kykyjä, mutta 61-vuotias kanadalaisluotsi on hiljalleen tukkinut kriitikoiden suita ja näyttänyt, ettei uusien temppujen oppiminen ole tuottanut "vanhalle koiralle" ongelmia.
    Panthersin pelaaminen on näyttänyt aiempiin kausiin nähden tasaisemmalta. Kissapedot pystyvät tappiopelin jälkeen nousemaan heti jaloilleen, eivätkä Quennevillen suojatit ole kuluvalla kaudella jääneet ilman sarjapisteitä peräkkäisinä päivinä vielä kertaakaan.
    - Tasaisuus on tässä liigassa valttia. Joukkue ei voi saavuttaa tasaista suoritustasoa, jos se pelaa itsekkäästi. Jos pystymme pitämään joukkuepelaamisen kirkkaana mielessä myös kevätkaudella, niin silloin meillä on mahdollisuus päästä tavoitteeseemme, Quenneville kertoi.
    Pelaajistoaan merkittävästi kesällä vahvistanut Panthers on tällä hetkellä Atlantic-divisioonan kovakuntoisin joukkue, eikä eroa divisioonan piikkipaikalla majailevaan Boston Bruinsiin ole kuin neljä pistettä. Sarjapisteiden metsästys jatkuu lauantaina, kun Panthers vierailee Itäisessä konferenssissa niskaan hönkivän Carolina Hurricanesin kotiluolassa.