nylander penalty shot

Keskiviikon NHL-kierroksella pelattiin kaksi tasaista kamppailua. Toronto Maple Leafsin ruotsalaishyökkääjä William Nylander sivusi NHL-historian nopeinta jatkoaikaosumaa, sillä hän niittasi kiekon rankkarista Chicago Blackhawksin maaliin, kun pelikello oli pysäytetty kuuden sekunnin kohdalle. Jyrkkään alamäkeen viime aikoina luisunut Los Angeles Kings otti puolestaan tärkeän voiton Calgary Flamesista Tanner Pearsonin jatkoaikamaalilla.

Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs 2-3 ja.
Ottelu eteni tasaisissa merkeissä alusta lähtien. Kotijoukkue Blackhawks aloitti maalinteon ensimmäisen erän alkupuolella ylivoimalla, kun Brent Seabrookin veto yllätti Fredrik Andersenin ajassa 5.29. Syöttöpisteet merkittiin Patrick Kanelle ja Nick Schmaltzille.
Toronton Tyler Bozak ohjasi kiekon maaliin 14 minuutin kohdalla, mutta osuma hylättiin potkumaalina. Maple Leafs tuli lopulta tasoihin Mitch Marnerin ohjurimaalilla, kun avauserää oli jäljellä vajaat kolme ja puoli minuuttia. Esityön maaliin tekivät Jake Gardiner ja Ron Hainsey.
Toinen erä oli maaliton, joten päätös erään siirryttiin tasatilanteessa 1-1. Ensin Nazem Kadri pääsi iskemään vapaasti maalin kulmalta vieraat 2-1-johtoon ylivoimalla Tyler Bozakin hienosta syötöstä. Toinen syöttöpiste kirjattiin James van Riemsdykille.
Kotijoukkue kuittasi maalin kolme minuuttia myöhemmin, kun Nick Schmaltz sai survottua kiekon maalinedusruuhkasta Toronton verkkoon ylivoimalla ajassa 7.55. Esityön tekivät Artjom Anisimov ja Vinnie Hinostroza. Maali hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen, kun Toronton päävalmentaja Mike Babcock haastoi tilanteen.
Toisen polven NHL-hyökkääjä William Nylander nousi ottelun ratkaisijaksi, kun hän onnistui jatkoajalla rangaistuslaukauksessa vain kuuden sekunnin pelin jälkeen. Blackhawksin puolustaja Duncan Keith joutui koukkaamaan keskialoituksen jälkeen läpiajoon päässyttä Nylanderia. Ruotsalainen nosti rankkarissaan kiekon varmasti rystyllä maalin kattoon.
Maalivahtien torjunnat kuvastavat ottelun tasaisuutta hyvin. Maple Leafsin Andersenille kirjattiin 34 ja Blackhawks-virkaveli Jeff Glassille 33 torjuntaa.
Toronton suomalaishyökkääjät Kasperi Kapanen ja Leo Komarov jäivät ottelussa tehopisteittä.

Calgary Flames - Los Angeles Kings 1-2 ja.
Tasainen ottelu ratkesi jatkoajan viimeisellä minuutilla, kun Kings-hyökkääjä Tanner Pearson nousi ottelun ratkaisijaksi ja nosti vierasjoukkueen tärkeään 2-1-voittoon. Voittomaalin syöttivät Drew Doughty ja Dustin Brown.
Sean Monahan siirsi näyttävän syöttökuvion päätteeksi kotijoukkueen 1-0-johtoon, kun avauserää oli pelattu 14.03. Syöttöpisteet osumaan merkittiin Johnny Gaudreaulle ja Micheal Ferlandille.
Maalittoman toisen erän jälkeen vierailijat pääsivät pelaamaan ylivoimaa kolmannen erän alkupuolella. Jake Muzzinin siniviivakuti painui vastustamattomasti ohi Flames-vahti Mike Smithin.
Kingsille voitto oli äärimmäisen tärkeä, sillä joukkue oli hävinnyt edellisistä kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Flamesin nuori tähtihyökkääjä Gaudreau on kerännyt 10 viime ottelussaan kaikkiaan 13 syöttöpistettä. Hän ja Monahan ovat iskeneet viime kauden alusta laskettuna yhteensä 62 osumaa, millä he ovat tasoissa Washington Capitalsin tehokaksikon Aleksandr Ovetshkin - Nicklas Bäckström kanssa.

Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock antoi tunnustusta Blackhawksille taiston tauottua.
- He luistelivat, ja me olimme hitaita ensimmäisessä erässä. Toews ja Kane näyttivät kuuluvansa edelleen liigan parhaisiin pelaajiin, ja me vasta opettelemme omaa peliämme. Tämä oli meille tärkeä voitto, joka ei välttämättä tullut kauniilla tavalla, mutta pystyimme sen kuitenkin ottamaan. Tykkään voittamisesta ja tiedän, että pystymme pelaamaan paremmin, Babcock veisteli Maple Leafsin YouTube-kanavalla julkaistussa haastattelussa.